Tak jak mówisz Agn_kaw , nie wazne ze widac blizne , wazne czy pod nią wszystko wporzadku Życze ci aby nie bylo zadnych kompilkacji z nią związanych i żebys mogła zajśc w kolejna ciaze bez problemu :))
Natka moja ukochana mama chrzestna też urodzila sie 6 grudnia , dla mnie to bardzo fajna data :))
Bedzie 6 grudnia i bedzie Mikolaj Maz jednak sie przekonal do imienia bo stwierdzil ze to chyba przeznaczenie
no ale trzeba szykowac 3 prezenty co roku
Bardzo podoba mi sie imie Mikołaj , a wydatek będziesz miala hihi
Dziękuję dziubus :)))
Natka, to fakt chyba po prostu przeznaczenie :))) Będziemy trzymać kciuki
Ciekawe jak tam MAM
Śmialismy sie z mezem ze bedziemy caly rok zbierac na 3 prezenty (irodziny, imieniny i mikolajki) hehe
no i zaraz jeszcze gwiazdka
bankructwo totalne haha
Moja blizna 6 miesięcy po cc wygląda bardzo fajne. Nic się nie dzieje jest cała gładka i coraz mniej widoczna.
Słuchałam się zaleceń lekarza i nic nie dźwigałam chociaż czasami mi się zdarzało ale były to sporadyczne przypadki.
Jeśli chodzi o Twoją ranę i guzek pod nią ja na Twoim miejscu poczekałabym do kolejnej wizyty a przez ten czas obserwowała czy guzek się nie powiększa czy nie zaczyna bardziej boleć itd. Żeby w momencie kiedy pójdę już do lekarza mieć jakieś informacje i spostrzeżenia. Wydaje mi się, że mogą to być zrosty albo tak jak dziewczyny pisały krwiak. Powinno się samo wchłonąć ale za 3 tygodnie pokaż lekarzowi i dowiesz się co to jest.
Dziewczyny ja na bliznę po CC stosuję Bio-Oil dwa razy dziennie ale zastanawiam się nad serum na blizny z Palmersa. Czy stosowałyście może to serum?
Ginger ja ma blizna z polecenia połóżnej i koleżanki kupiłam Cepan. Smakowałam blizna 3 razy dziennie aż do skończenia tubki maści. Jestem pół roku po cc a blizna jest blada i mało widoczna.
Ja slyszalam o jakis plastrach z apteki na blizy pooperacyjne, ponoc sa rewelacyjne, ale dokladnej firmy nie znac i bede musiala dopytac bo i mi sie cos przyda
Ja jestem mile zaskoczona swoją blizną, dzis zostaly zdjete szwy i powiem ze jest narawde ladna ale mysle ze zainwestuje w te plastry zeby bylo jeszcze ladniej w pszyszlosci
Tez moge polecic krem bio-oil po nim blizna ladnie zbladla z reszta tak jak i roztepy
Mi ten guzek delikatnie sie zmiejszył . Wyczuwam go pod skora jeszcze ale nie tak jak wczesniej , nie boli mnie w ogóle. Co do blizny to moja wyglada naprawde spoko myslalam ze będzie gorzej .
Dzis jak troche siniaki zaczely zchodzic znow przezylam szok jesli chodzi o blizne! jej prawie nie wiadac. Normlanie moj ginekolog jest geniuszem jak wszystko sie zagoi to nawet sladu nie bede (ewentualnie kreseczka cienka jak niteczka. No szok. Takze zadnych plastrów nie potrzebuje hehe
Moja blizna jest mało estetyczna, z jednej strony jest taka poszarpana … pod cięciem kolejna mała,okrągła blizna. Wyszło z tego kilka tygodni po porodzie “kawałek czegoś” nawet nie wiem jak to nazwać … dobrze ze jest to tak nisko…
Dziubus dobrze, że guzek się zmniejszył.
Natka super, że Twoja blizna jest ładna - zresztą ja na swoją też nie narzekam.
Tez sie ciesze ze guzek jest mniejszy :)) zobaczymy co powie gin za tydzień juz nie moge sie doczekac oby nic powaznego. ale tak to jest po cesarkach niestety
Dziubus na pewno nic powaznego moze jakis maly krwiaczek sie zrobil ktory zaraz sie sam wchlonie, albo moze tak tkanka tluszczowa sie ulozyla (Pani z lozka obok tak wlasnie tu ma)
daj znac po wizycie
Napewn nic groźnego to tez nie jest taka stara blizna tylko wszysyko pomalutku sie goi
zobaczysz ze na wixycie lekrza tez Cie uspokoi
Natka mi to sie stalo 8 miesiecy po porodzie raczej watpie ze mi sie cos źle ulozyło po takim czasie :)) dlatego sie tak martwie ;/
Dziubuś moze cis dźwignęłas ciężkiego i zrobiła sie taka mała przepuklina. A moze to jakis zrost. Cieżko stwierdzić, nie ma co gdybać. Zobaczymy co powie lekarz