Biżuteria z mlekiem mamy

Dziewczyny czy macie biżuterię z mlekiem jako pamiątkę czasu kp ? Zastanawiam się nad tym i chciałabym zobaczyć jak wygląda po realizacji ;)

Zastanawiałam się nad zakupem, ale zniechęciła mnie cena. Łańcuszek, który wybrałam, kosztował ponad 1000 zł, co moim zdaniem jest bardzo dużo jak na biżuterię ze srebra lub srebra pozłacanego. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to efekt czyjejś pracy, jednak wolałabym dopłacić około 500 zł i mieć coś z prawdziwego złota. Mam wrażenie, że srebrna lub pozłacana biżuteria, którą posiadam, nie jest wystarczająco trwała i nie sprawdza się na dłuższą metę a jednak przy takich kosztach chciałabym żeby tak było. 

Kilka dziewczyn z grupy pisało że ma i wszystkie napisały to samo: szkoda pieniędzy.

Podobno to strasznie drogie a samo oczko maleńkie. 

Ja w ogóle z racji że nie lubiłam tego czasu to bym nie chciała takiej bizuterii

Nawet o czyms takim nie słyszałam ale w sumie ja bym nie chciała nawet jakby kosztowało dużo taniej. Ten czas karmienia piersią mam na zdjęciach oraz w pamięci i to mi wystarczy;) przy pierwszym synku tak trzymałam pamiątki a już przy drugim, trzecim tak się nie trzyma bo wiem że zdjęcia wystarczają oczywiście mam też opaski z szpitala i to dla mnie jest największą pamiątka i mam też pierwsze smoczki które trzmamm już 10i 6lat po dwóch synkach;)

Nigdy nie słyszałam o tym ale pewnie droga impreza 🫣

Do mnie to nie przemawia. 

Na pamiątkę to mam  opaskę z nóżki i rączki córki ze szpitala , żadnych pępowin, włosków, ząbków nie zamierzam trzymać:)

1 polubienie

Oo rany pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu, jak dla mnie szaleństwo i nie chciałabym mieć takiej pamiątki... 

Nie mam ale mieć bym chciała. Pewnie nie kupię bo cena wysoka ale jako pamiątka uważam że fajne. Zwłaszcza że mimo wszystko  jestem z siebie dumna że dziecko je moje mleko. Nie uważam że mm jest gorsze zwłaszcza że pierwsze dziecko  je piło. Po prostu cieszę się że teraz  karmie bo nie jest to dla mnie takie Łatwe.  Na jeśli by to miało trwać krótko  to cieszę się że w ogóle jest. 

Szczerze mówiąc to pierwsze słyszę o czymś takim,  jak już bym chciała coś takiego zrobić to kolczyki i w dodatku złote. Rzadko zakładam bransoletki i naszyjniki.  

Ja tak jak danutka nie chciała bym tego mieć. Swoją drogą Danutka jeszcze niektóre kobiety łożyska trzymają: )

też nigdy o czymś takich nie słyszałam :D

A łożyska to już w ogóle nie rozumiem. Było głośno o porodach lotosowych, 4 lata temu jak rodziłam pierwsze dziecko to właśnie dziewczyny tak chciały a potem się okazało że to nie jest wcale takie cudowne bo dzieciątko może dostać chociażby sepsy. Także tak.... Ale nie zapomnę jak jedna wariatka na grupę wstawiła zdjęcie dzieciątka i obok było coś co.... wyglądało jak czarne  wymiociny..... wszystkie byłyśmy zszokowane. Okazało się że to właśnie łożysko !

Ja nie miałam i nie słyszałam wtedy o tym, ale to chyba drogawa sprawa jest...

Pierwszy raz o czymś takim słyszę, ale szczerze mówiąc nie chciałabym mieć czegoś takiego. 

Kiedyś się tym zainteresowałam , bo byłam ciekawa jak ta biżuteria wygląda itd :) Ale tak żeby ją jakoś szczególnie chcieć posiadać to nie :) 

Dla mnie pamiątką będzie brak biustu na który kiedyś nie mogłam narzekać haha :D 

Ale mimo wszystko bardzo się cieszę ,że było mi dane i nadal jest karmić piersią :) Córka ponad rok (16 miesięcy) i nie zanosi się puki co na koniec :) 

Kargaw, łożysko to już źródło witaminek np dla tatusia i tacy maniacy  się znajdą, żeby je zjeść... 

Swoją drogą fotki dla publiczności zaraz po porodzie z ukrwionym wszystkim to też przesada ,jakby się mama nie cieszyła, a z łożyskiem to już wgl .

Mi wystarczyło że  z narzeczonym wlasne widziałam i dziękuję...

Mega pomysł , ładne bardzo ale tez dość drogie chyba jak pamietam :)

Słyszałam i to jest nawet bardzo popularne. Jak dla mnie to ktoś wymyślił dziwny, aczkolwiek dochodowy biznes.. Ja nie chciałabym takiej biżuterii i nie podoba mi się ten pomysł.

Ja nie wiem, czy bym się skusiła. Ale zupełnie nie dlatego, że uważam to za dziwny pomysł. Po prostu rzadko decyduję się na założenie jakiejkolwiek biżuterii :)

O tak Danutka jestem tego samego zdania