Ja miałam cesarkę i mi kazali pościągać łańcuszki , pierścionków akurat wtedy nie miałam żadnych . Myślę , że przy porodzie naturalnym nie ma to najmniejszego znaczenia , no ale przy cesarce to już mi kazali pościągać wszystko.
Dziewczyny zwyczajnie nie pamiętam czy podczas porodu trzeba ściągać biżuterię łańcuszek obraczke ? Rodzilam kilka lat temu i nie pamiętam czy miałam.
Ja rodziłam naturalnie ale żadnych pierścionków nie miałam ponieważ w ciąży strasznie spuchlam i nie nosiłam już ich znacznie wcześniej. Natomiast miałam łańcuszek bo nigdy go nie zdejmuje i do porodu też nie kazali.
Na urodziłam.naturalnie i.mialam.wszytsko z.czym.przyszlam.myslalam że.cesarka też.malp ważna i można.miec wszystko
Ja rodziłam naturalnie i miałam łańcuszek, a pierścionek zdjęłam wcześniej no bo niestety puchły mi strasznie palce
Rodziłam CC to miałam wszystko podejmowane
Ja również do cesarki wszytsko musiałam zdjąć. Wydaje mi się ze wygodniej jest bez biżuterii- grzejesz się a na szyi coś dynda :)
Mi nie puchna palce więc nie ściągam na razie obrączki. Nie wiem jeszcze jak bede rodzic az się boję jak pomyślę o cc.
Za pierwszym razem do cc nie zwracali uwagi i misjam kolczyki wkręty . Tym razem kazali zdjąć wszystko
Mi kazali wszystko ściągnąć
Adamos miałaś już cesarkę czy rodziłaś naturalnie bliźniaków ? Teraz wiele lekarzy wspiera vbac .
Biżuteria to dla bezpieczeństwa , bo w razie czego jakaś reanimacja czy coś to nie powinno być biżuterii więc dla bezpieczeństwa lepiej nie zakładać w ogole .
Na stronie szpitala.pisze nie.kozna mieć biżuteri.na sobie ja sobie przypomniałam.ze.zdjelama obrączkę przed.ptodem bo mnie nastraszyli że będę puchla i jakoś z miesiąc wcześniej już nie nosiłam
Lepiej zostawić biżuterię w bezpiecznym miejscu
Najlepiej w domu tak aby się o nią nie martwić. To malutka rzecz która łatwo może zniknąć
Pati bliźniaków rodzilam naturalnie pierwszego syna też dlatego obawiam się cc.
Ja moszę tylko pierścuonki i już z miesiąc temu się pozbyłam. Syrasznie bolą mnie stawy i palce są opuchnięte
Myślę, że dla własnego komfortu i bezpieczeństwa lepiej ściągnąć. Po pierwsze w domu będzie bezpieczniejsza. Po drugie nie wiesz czy nie skończy się cesarką. A dodatkowo nie wiesz jak organizm zareaguje i czy nie spuchniesz. Biżuteria to dodatek i lepiej w szpitalu być bez. Plus nawet jakieś łańcuszki, pozornie niegroźne mogą przeszkadzać dziecku, znaczy niechcący go zranić. U mnie mąż jak tulił dziecko to ono na początku się porysowało od jego łańcuszka.
A u mnie proszą aby wszystko ściągnąć.tlumacza to względami bezpieczeństwa.
Ja miałam CC, więc kazali zdjąć i obrączki i łańcuszek, jedynie kolczyki zostawiłam. Chociaż obrączkę zdjęłam już kilka tygodni przed porodem, z uwagi na obrzęki dłoni.
Z tym bezpieczeństwem macie rację. Lepiej zostawić w domu bo ktoś może się w szpitalu zainteresować.... Różni są ludzie