Dziewczyny samo życie ☺
No niestety jest taki dzień ze wszystko drażni a dzieci to tylko dzieci :)
Aneczka ja czasem to i płaczę, że tak zrobiłam bo jest mi tak źle
Mazia nieraz człowiek naprawdę już jest na granicy wytrzymałości
Tak też wieczorem wszystko analizuje i wiele razy myślę że mogłam inaczej postąpić
U mnie też czasami nerwy na wierzchu jak nie mogę czegoś zrobić bo córka cały czas chce na ręce albo płacze i człowiek zdenerwowany, ale mam taka nadzieje że to minie i będzie dobrze
Pewnie niedługo to minie;)
Ja też niejednokrotnie potem analizuję, że nie tak mogłam postapić i spać nie mogę bo mi źle , że takie złe emocje były ,ale no czasem się nie da i keirują nami emocje danej chwili
Przecież w końcu jesteśmy tylko ludźmi i nie jesteśmy idealni. :)
Kaero dokładnie ☺
Kazdy moze popelbic blad. Najwazniejwze zeby uczyc sie na nich
Tak całe życie się uczymy;))
No dokładnie
Ja jak krzyknę na córkę to od razu źle się z tym czuje. Wtedy przytulam ja i przepraszam
Ale w przyszłości może to wykorzystać przeciw Tobie
Monia staram się żeby często tak nie było
Monia nieraz nie da rady inaczej jak MOWIsz 10 razy i dziecko nie reaguje to nieraz trzeba podnieść głos niestety
Aneczka ja robilam tak samo zwłaszcza jak zaczął płakać ale to nie dobrze tak dziecko samo już nie wie co jest grane pierw krzyczysz, a później przytula i nie wie że robi źle. Teraz tak robiłam ale teraz zaciskam zeby i jak krzykne to przestaje robić coś co np nie powinien
Mi też zdarzy się krzyknąć, czasami nie ma wyjścia. Owszem zaraz jak się uspokoi to mi go żal, że krzyknęłam. Jednak mój krzyk też nie jest strasznym krzykiem i czasami myśli, że to jest taka zabawa.
Oj niestety są takie dni, że mówisz i tłumaczysz a oni i tak swoje robią;)