Beta HCG

Za wcześnie na  pecherzyk widać w 6 tygodniu ciazy ale wyglada na ciążę

Nati w 6 tyg to strasznie późno 

Ewidentnie widać że ciąża, ale jeszcze za szybko na pewno u ginekologa na USG jeszcze nie będzie wiadac. Zazwyczaj przy becie powyżej 1000 już widać ale czasami jest tak że dopiero płód widać w 8tc trzeba się uzbroić w cierpliwość. :) 

Martyna, no to gratulacje :) Kwas foliowy jest bardzo ważny na tym etapie ciąży, bo intensywnie rozwija się układ nerwowy, pewnie później ci włączy jakieś witaminy, kiedy maluszek będzie mocniej przybierał na wadze i zwiększy się na nie zapotrzebowanie. Trzymam kciuki, żeby wszystko szło pomyślnie :)

Moze za wczesnie zeby byko widoczne na usg ale Dziwne ze lekarz nie powoedzial ci co to oznacza 

U mnie w 5 tyg jeszcze nie było nic widać a miałam wysoką betę i progesteron.

Warto sprawdzić przyrost bety po 48h, powinien być dwukrotny.

Ja za każdym razem sprawdzałam też progesteron ale to dlatego, że miałam zbyt niski i w pierwszej ciąży poroniłam, a potem progesteronem miałam regulowane i skracane cykle.

Ja bety nie robiłam zrobilam tylko test i odrazu do gina pojechałam, w 1 ciąży w6 tygodniu zaczelam krwawic na fotelu wiec gdybym miala jechac w 8 to by było u mnie zapozno, w 2 ciąży pojechałam tego dnia w którym wykonałam test (wizyta prywatna wiec nie było  problemem wciśnięcie mnie w kolejke) to mam wpis w kartę ciąży 5 tydzień ;) a na usg doktor potwierdził i odrazu dostalam leki podtrzymujące;)

U mnie w 6 tygodniu było już widać pęcherzyk, ale może u każdego jest inaczej. Martyna Gr to gratulacje! Trzymam kciuki :) 

No to gratulacje nie straszcie dziewczyny tą ciąża poza maciczną bo napewno wszystko bedzie dobrze poprostu to bardzo wczesna ciąża i za wcześnie aby pani doktor cokolwiek zobaczyla napewno  przy kolejnej wizycie rozwieje juz wszystkie wątpliwości  dbaj o siebie duzo odpoczywaj wysypiaj sie nie stresuj na zapas i będzie ok

Gratulacje ;) 

Moze bylo za wcześnie, a to prawda ze czasami jak się człowiek naczyta to wszystko pasuje odrazu myśl  ja to mam;/ i zaczyna się stres ;( bedzie dobrze. 

No wlansie, moze bylo za wczesnie na usg. Ale gratulacje mozna zostawić 

Czekaj cierpliwie:) nie stresuj się:)

Dziękuję dziewczyny za mile słowa :) 

Dlatego lepiej nie czytać głupot poczekac i wszystko się wyjaśni :) stres nie jest wskazany w ciąży. Ja byłam u lekarza na kontroli po poronieniu i nic nie było chociaz czułam że jestem w ciąży kilka dni później zrobiłam test i wyszedł pozytywny , beta była bardzo wysoka.

Pati czasem tak pragnie się bez w ciąży że nie chce się czekać tylko sprawdza się czy udało się czy nie 

Pati to miałaś dobre przeczucie, ale mi te testy najpierw chyba dwa wyszły negatywne bo za szybko robiłam pewnie, ale ja już mówiłam męzowi, ze jestem pewna , ze sie udało , że tak cuzję 

No i chyba staje się najgorsze, dostałam plamien.. Pani doktor przepisała mi duphaston i leżeć ale jakoś nie jestem dobrej myśli. W poniedziałek betę miałam 149 a dziś zaledwie 300.. :(

Martyna, odpoczywaj nie myśl żel:) co ma być to brdzie

Martyna, nie jedyna jesteś z plamieniami, wiem że teraz to pewnie czytasz i myslisz latwo jej mówić;)

W pierwszej ciazy dostalam krwawienia podczas badania dupasthon i lezenie ciaza co chwila z komplikacjami corka teraz ma 9 lat;)

W 2 ciąży co chwila plamienia jak nie plamienia to krwawienia jak już się wyciszy to cisnienie wali, postanowiłam zrezygnowac z wszelkich wyjazdów i przemeczen jakich kolwiek, lezenie i odpoczynek to podstawa teraz jestem w 19 tygodniu i każdego dnia się boję ale staram się wstawać z każdym rankiem z pozytywna myślą  stres Nie sprzyja Pamiętaj!

Masz wolne odpoczywaj czytaj książki co kolwiek, krwawienie moze byc spowodowane czyms zupełnie innym u mnie w początkowym czasie okazalo się że krwawienie było spowodowane krwiakiem który musial się albo wydalić albo wchłonąć dupaston dostałaś po to aby podtrzymać ciążę i tak myśl po to bierzesz aby utrzymać ciążę.