Witam,
Dziś otrzymałam wynik bety 148.7^ co to oznacza? Na USG brak pęcherzyka.
Witaj na forum #teamLOVI!
Witam,
Dziś otrzymałam wynik bety 148.7^ co to oznacza? Na USG brak pęcherzyka.
To może oznaczać, że jesteś w ciąży, ale jest jeszcze za wcześnie, żeby na USG było coś widać. Nie napisałaś, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, żeby policzyć, ale z tabeli wynika, że możesz być w 4 tygodniu ciąży (mniej więcej), a to zdecydowanie za wcześnie na USG. Mi ginekolog kazała zgłosić się na USG dopiero ok. 8 tygodnia, żeby było widać nie tylko pęcherzyk, ale i zarodek. Dziwne, że ci lekarz tego nie powiedział...
Na twoim miejscu już traktowałabym siebie jako kobietę w ciąży. :)
Dziś byłam u lekarza ponieważ w dniu spodziewanej miesiączki (01.06.) mialam lekkie plemienia zamiast okresu, później zrobiłam test - była bardzo jasna druga kreska, natomiast dwa dni temu już byla widoczna. Pani doktor wysłała mnie dzisiaj na betę aby potwierdzić czy rzeczywiście mogę być w ciąży bo na USG nie było widoczne. Pierwszy raz robiłam takie badanie stąd moje pytanie �
Mi też bthcg rosło A ciąża była poza maciczna trzymam kciuki będzie ok zobaczysz
Trzymaj kciuki :)
Martyna to na pewno będzie ciaza...czasami tak jest.u mnie dwie kreski a ginekolog nic nie znalazl...dopiero na kolejnym usg wyszło.
Martyna trzymam kciuki! Daj znać jak już będziesz po kolejnej wizycie u ginekologa :)
Wygląda na bardzo wczesną ciążę, uważaj na siebie i maleństwo.
Wygląda to na ciążę. Ja miałam podobna sytuacje, ale jak poszłam tydzień później to pęcherzyk już był widoczny na USG 🙂
Martyna, skoro i test ciążowy z moczu wyszedł pozytywny, to jesteś w ciąży :) Testy z moczu są mniej czułe od tych z krwi, więc dwie kreski nie pozostawiają wątpliwości. Przy następnej wizycie już pewnie będzie widać ciążę :)
Powinna to być ciąża, trzymamy kciuki 🙂
Martyna, a co lekarz powiedział? nic ci nie wytłumaczył? Pomyśl nad zmianą lekarza...
Pęcherzyk ciążowy może być widoczny między 4, a 5 tygodniem ciąży dopiero. Potem z tego powinno się zrobić ciałko żółte (między 5 a 7 tc), a następnie widać płód :) Mam nadzieję, że nie pomyliłam kolejności. Ale chodzi o to, że zanim będzie widać płód, to kilka etapów musi minąć. Także proces jest powolny. Jeśli beta jest powyżej 1, a test ciążowy wyszedł pozytywny, to jest duża szansa, że jesteś w ciąży. Jednak! Może to być ciąża pozamaciczna. Najlepiej zgłosić się na kolejne USG między 8 a 10 tc. Jeżeli się martwisz, to możesz co 2-3 dni robić badanie betaHCg z krwi i obserwować wyniki. W internecie znajdziesz sporo kalkulatorów z analizą wyników. Jeżeli beta będzie rosła regularnie, to wszystko dobrze :) Natomiast jeżeli zacznie rosnąć zbyt szybko lub zacznie spadać, to znaczy, że coś się źle rozwija i powinnaś iść do lekarza.
Martyna jeśli test masz pozytywny ule spania ci się miesiączka?
Ja byłam w 5 tygodniu i została ciąża potwierdzona czasami jie warto czekać tylko iść do gina zwlaszcza ze teraz dużo kobiet dostaje odrazu luteine
Dokładnie idz do giną odrazu. Ja zawsze mialam regularne miesiączki, spóźni mi się 2 dni zrobiłam test i wio di lekarza.
Wiadomo nie potwierdził bić na 100 procent ale odrazu tabsy dostalam
Ja byłam w 4 tygodniu to lekarz mi powiedział, że jest coś w macicy, ale jeszscze nie umie powiedzieć co
Hej dziewczyny,
Byłam wczoraj, zrobiła mi USG i nic nie było dlatego wysłała mnie na betę. Czekam właśnie na telefon, zobaczymy co powie. Okres powinien być 1.06.
Martyna może być za wczesnie i nie było nic widać;( u mnie w 5 tygodniu było widać że ciąża;) ale wcześniej jak byłam u innej pani doktor to jak mnie badała to mówiła ze macica jest dziwna i przepisała mi szereg badan;) a ciąże wykluczała;/
coś czuje ze bedziesz w gronie szczęśliwie oczekujacych;)
Anita oby :) :)
Wygląda na ciążę 🥰
Dzwoniła, powiedziała 4tydzien za dwa tygodnie mam przyjść na USG, póki co brać tylko kwas foliowy.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.