Basen z niemowlęciem - Wasze doświadczenia

Moja babcia to najpierw zawsze wygadała mi bo bała się mojej mamy czyli własnej córki :rofl::rofl::rofl:.

To macie 14 dni wolnego? :). Fajnie każdy już wróci z urlopu a wy jeszcze będziecie przed :smiley:

Tak. Ja zazwyczaj urlopy biorę we wrześniu/pazdzierniku.
Teraz jeszcze nie ogranicza nas szkoła, bo córka póki co jest w żłobku, więc idealnie.
No na ten moment nie chciałabym jechać w środku sezonu z córką do Grecji np, raz że wysokie temperatury, pełno turystów, jak mam jechać i siedzieć do 17 w pokoju, żeby unikać upałów, to mija się to z celem

Moi znajomi rok temu polecieli do Turcji właśnie jakoś w tym czasie i trafili akurat na cały tydzień deszczu :slightly_frowning_face: gdzie tam aż tyle chyba nie pada w sezonie

Na wakacje jak będziemy chcieć jechać to albo maj ,początek czerwca albo wrzesień :face_with_peeking_eye: seznon wakacyjny jest zdecydowanie dla nas już za gorący :smiling_face_with_tear::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Tam na tyle jest dobre , że jak jest tak gorąco to się tego aż tak nie czuje jak w Polsce

No my też tak zawsze jeździłam we wrześniu/pazdzierniku bo jednak w sezonie to za granicą nie da się wytrzymać i ceny mega wysokie. Poza tym jak się jedzie na drugą półkole to jednak tam lepiej od listopada do marca (mówię o Amerykach)

1 polubienie

To w moim przypadku jest to ostatni rok gdzie właśnie możemy sobie pozwolić na urlop we wrześniu bo od przyszłego roku starsza do szkoły i szczerze żałuję, bo nie ma takiego spendu. Tym bardziej że sierpień pod tym względem jest gorszy bo wiele krajów typu Hiszpania i Włochy wręcz mają cały ten miesiąc wolny

No u nas też się zacznie jak młody pójdzie do szkoły …. Już nie będzie można jechać kiedy się chce

Dlatego ja tak walczę ze sobą Co w tym roku robić

My też wolimy urlop we wrzesniu bo jakoś spokojniej ale wiadomo z dziecmi szkolnymi to już problem.

1 polubienie

Wrzesień to też początek i rodzice nie chcą na start zaległości robić ale teraz chyba jest ciężej trzeba jakieś zaświadczenia czy coś ? Czy normalnie tydzień nie chodzi i nie trzeba z tego jakoś specjalnie się ‚spowiadać’ w szkole ?

Ja nie wiem ale wydaje mi się że wystarczy usprawiedliwienie rodziców… do tej pory tak było

U nas w przyszłym roku to będzie pierwsza klasa więc na 100% odpada jakiegokolwiek wyjazdy. Myślę że może zdecydujemy się na maj, ale szczerze na razie jeszcze nie chce myśleć o 2027 roku. Chociaż z drugiej strony będziemy wtedy świętować dziesięciolecie bycia razem z mężem

1 polubienie

Oooo to super będzie wyjazd na taką rocznicę !

No to podwójne wydarzenie się szykuje to jest okazja do większej imprezki :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie