Basen ogrodowy

Mamy basen u dziadków obu na ogrodzie . Niestety w bloku średnio realne 😂 miałam taki maly ale potem problem co zrobić z woda 😂

Zawsze możesz kwiaty z konewki ta zużyta wodą podlewać sobie i sąsiadom hehe 

Taka woda lepsza do kwiatków niż ta prosto z kranu ;)

My właśnie wczoraj rozstawiliśmy basen i już nie mogę się doczekać jak wszystko będzie gotowe. Trochę jest "zabawy" z utrzymaniem odpowiedniego stanu wody - trzeba robić pomiary i stosować preparaty, żeby PH było odpowiednie, właściwy poziom chloru, żeby się glony nie wylęgły, wyciągać utopione robale, zmieniać filtry w pompie na czas... Ale przy upałach naprawdę się docenia to, że się basen ma :) A po sezonie - zawsze czekamy aż "chemia" odparuje i wtedy podlewamy tą wodą roślinki. 

Mój się kapał w piątek na działce , frajda na maksa 😂

U mnie taki mały basen na moczenie dupki tylko, ale mega się podoba;D

Tak to największa frajd 😂

Też muszę rozłożyć basen synowi ;)

Koniecznie pozwalać dzieciom na zabawy w basenie. Też ważne aby dzięki temu nie bały się ogólnie wody. Dlatego bardzo doceniam możliwość tych kursów dla dzieci na basenach krytych. Rewelacja

Warto dzieci od małego oswajać z wodą i uczyć pływania. A taki przydomowy basen to prawdziwe wybawienie w upały :)

Tak, na upałach taki basenik to wybawienie :D rozkładamy przy upałach, córka z niego nie chce wyjść :) i warto dziecko oswajać z wodą od malusienkiego :)

Ja jedynie moge synkowi rozłożyć na balkonie ;) ale zazdro , ze macie możliwości rozłożenia takiego duzego. :D taki basen to zbawienie przy tych upałach .

oj u nas jest zbyt mały balkon aby basen sie zmieścił;( ale pewnie wody było by wszędzie pełno;)

Ja też rozłożyłam basen ale muszę drugi kupić bo w tym była dziura i mimo, że zakleiłam to woda ucieka..

Justyś a moja mama wypatrzyła w telewizji by zakleić dziurkę żelazkiem i ja tak zrobiłam ze swoim i faktycznie się udało:)

ale to przez ściereczke zaprasowywałaś?

My nie mamy balkonu, więc basenik odpada, ale chodzę z synkiem na prawdziwy basen, bo mamy 5 min od domu :)

Miałam mały ale problem był później co z ta woda 😂

Aniss przez kartkę papieru mama zaprasowała;P

Myślę, że można :) zawsze to jakaś atrakcja do dziecka w upalny dzień :)