Witam. Moja corcia ma 3,5 miesiaca. Jest bardzo ciekawa swiata i stad moje pytanie, czy mozna z takim maluszkiem wchodzic do basenu ktory mamy rozlozony w ogrodzie? chcialabym urozmaicac corci czas spedzony na dworze, szybko sie nudzi jak wiekszosc dzieci w tym wieku i stad.moj pomysl odnosnie basenu
Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Jeżeli lubi kąpiele, to pobyt w takim basenie będzie na pewno dla niej frajdą. Jeżeli woda jest czysta, to jak dla mnie nie ma żadnych przeszkód do wchodzenia z córką do basenu…
Oczywiście że można wchodzić do wody z takim dzieciątkiem a nawet bym powiedziała że jest to wskazane. Woda bardzo dobrze pobudza zmysły dziecka a także ja odpręża i relaksuję. Ważne aby woda była czysta i w miarę ciepło Dla takiego maluszka
jasne że tak dzieci lubią zazwyczaj kąpiele jeżeli Twoja córeczka lubi wodę i kąpiele to jak najbardziej :) Tym bardziej że macie taką możliwość we własnym ogródku :)
Dziekuje wam dziewczyny. Wlasnie dzisiaj czekamy az woda w basenie sie nagrzeje i bedziemy sie razem pluskac. Corcia uwielbia wode wiec mysle ze basen to bedzie swietny pomysl na spedzanie czasu zwlaszcza ze spacery w wozku sie juz znudzily.
my kupiliśmy młodemu malutki basenik bo mamy taki wielki i woda chłodna w nim więc nie chce zeby sie pzreziębił
Możesz spróbować wspólnych kąpieli w basenie. Jeśli córeczka lubi wodę to kąpiel będzie cudownym ochłodzeniem.
klaudia i jak tam po kąpieli w basenie???
Zabusia90 super, Nastia zachwycona, byl placz jak trzeba bylo wyjsc z wody. Kapiele w basenie to byl super pomysl
Dziecko we wodzie czuje niczym jak ryba basen ogrodowy to swietna sprawa, mozna dziecko włożyć na golaska i dopiero wtedy jest radość podwojna. My czesto korzystamy z basenu miejskiego ale bez pampersa wejść do wody sie nie da :-\
klaudia bardzo się cieszę że pogoda dopisała korzystajcie kiedy możecie pozdrawiam :) i udanej zabawy
Uważam że to wspaniały pomysł basen dla maluszków jak najbardziej wskazany moja córecZka ma prawie 11 miesięcy i uwielbia czas spędzać m.in w baseniku. Zabraliśmy ją do Aqua parku nawet i cieszyla sie bardzo polecam jak najbardziej
Sądzę że to dobry pomysł tym bardziej że dzieci do jakiegoś czasu teoretycznie umieją pływać w końcu spędziły w brzuchu w wodzie tyle czasu. Jeśli lubi kąpiele a woda jest czysta to myślę że to dobry pomysł na spędzenie czasu.
Swoją drogą zazdroszczę też bym chciała mieć basen w swoim ogrodzie
No włąśnie sama zastanaiwam się nad kupieniem basenu ogrodowego. Ale jak z jego utrzymaniem w czystości? Przecież wody nie zmienia się przez cały czas.
Kaludika stosuje się jakies preparaty i filtr , ja jeszcze nie inwestowałam, ale słyszałam jak Pan mówil w sklepie o tym;p
Tak jak osoba powyżej pisze. J est wiele możliwości utrzymania takiego basneu w czystości. Filtry, odkurzacze basenowe, chemia basenowa. Zakładanie pokrywy na noc i kiedy wyjeżdżasz. Jak rownież położenie pod basenem maty, tak aby wokół basenu nie tworzyło się błoto. Najlepiej skontaktować się ze sklepem, który zajmuje się sprzedaża basenów ogrodowych Powinni doradzić, jakie będzie tutaj najlepsze rozwiązanie:
https://www.dobrebaseny.pl/Baseny-rozporowe-okragle-INTEX-c278
Od siebie polecam baseny rozporowe od nich.
My też chcemy kupić małej ale msutki basenik w przyszłym roku.
Myślę że z takim nie będzie problemu
Od małego się zaczyna;)
Oj właśnie podobno tak to wygląda. mały a potem coraz większy:D
no fajnie