Jest duże prawdopodobieństwo że tak. Zrób kolejny test za parę dni. Najlepiej z pierwszego moczu z rana. Wtedy jest największe stężenie w moczu.
Mi również wyszedł pierwszy test z bardzo bladą kreska bo wykonywałam go po nocce i w 6 tygodniu ciąży.
Witaj na forum #teamLOVI!
Jest duże prawdopodobieństwo że tak. Zrób kolejny test za parę dni. Najlepiej z pierwszego moczu z rana. Wtedy jest największe stężenie w moczu.
Mi również wyszedł pierwszy test z bardzo bladą kreska bo wykonywałam go po nocce i w 6 tygodniu ciąży.
Cześć. Mam małą zagadkę, około 3 tygodnie temu odstawiłam tabletki całkowicie ponieważ wiadomo jakie mamy czasy lekarz wpisał mi zle recepte a teraz nie przyjmuje. Przez ostatni blister który zazywalam stosowalam często i w wiekszej dawce tabletki przrciw bólowe. Kilka dni po odatawieniu tabletek i skończeniu krwawienia doszlo do stosunków. CCo prawda przerywanych ale jednak. Jakoś dziwnie sie czuje.. Zrobilam dziś test ( w poludnie) wyszła bardzo blada druga kreska. Na pierwszy rzut oka ciezko widoczna ale jednak jest. . czy mozliwe ze to może byc ciąża? Za hejty dziękuję..
Zrób rano z porannego moczu i co 2-3 dni powtarzaj, u mnie blade kreski się okazały być wczesną ciążą. Jeśli minęły dwa tygodnie od stosunku, a termin miesiączki wypada jakoś teraz prawdopodobieństwo jest duże... blada kreska to też kreska!
Powtórz test jeżeli sytuacja się powtórzy zrób badanie krwi :) na pewnk gdzieś jest jakieś laboratorium, które wykonuję badania krwi nie tylko w nagłych przypadkach :)
W drugiej ciąży że tak powiem załapałam za pierwszym razem. Byłam w szoku gdy okres zaczął się spóźniać i wykonałam test a tam druga kreska blada pojawiła się po 5 minutach. Niby mówią że nie powinno się odczytywać wyniku po dłuższym czasie ale coś mnie tknęło i spojrzałam. Po 2 dniach zrobiłam test ponownie i druga kreska była już bardzo wyraźna. Kup test a najlepiej 2 i wykonaj je ponownie za 2 dni jeśli wyjdą pozytywnie to raczej będziesz mieć pewność.
Ja robiłam test i była wyraźna kreska. Za to u lekarza przez kolejne 3 tygodnia potwierdzenia ciszy nie było
Najbardziej wiarygodny test jest wtedy jak zrobisz 2 dni po dacie miesiączki. Teraz mogą być falszywe wyniki. Chociaż najlepiej żeby mieć pewność zrobić betaHCG z krwi, nawet prywatnie kilka złotych kosztuje. Prywatne laboratoria działają.
U mnie były wyraźnie 2 kreski.
Najlepiej będzie jak zrobisz test w laboratorium betaHCG. Wizyty u ginekologa nie proponuję, bo cieżko się dostać, a na konsultacji telefonicznej nic się nie dowiesz. Laboratoria działają i spokojnie można znaleźć takie co wykonuje badania.
Jednak na szybko radzę kupić testy i koniecznie zrobić je rano, z pierwszego moczu i ze środkowego strumienia. Najlepiej testy wykonywać w terminie spodziewanej miesiączki. Nie u każdego tak jest, ale zakładając regularne cykle u Ciebie to już minęło 2 tygodnie od stosunku. A po odstawieniu hormonów różnie organizm reaguje.
Jest duża szansa na ciążę, bo nawet słaba kreska to kreska. Na teście powinna być tylko jedna kontrolna. A to, że jest słaba to może być wynik tego, że ciąża jest wczesna i wykonywałaś test w południe, a wtedy spada stężenie gonadotropiny kosmówkowej, którą to testy wykrywają. Zrób jutro test koniecznie rano i wtedy będziesz wiedziała co robić dalej ;)
Wiem, że pewnie Ci to nie pomoże, ale chyba najlepszym wyjściem jest przeczekanie kilku dni i zrobienie ponownie testu (najlepiej rano). Choć "umierasz" z ciekawości trzymaj się dzielnie:) i daj znać co i jak.
Ten z krwi będzie najbardziej wiarygodny i najlepiej gdy zrobisz to 10dni po stosunku, tak jak dziewczyny piszą te prywatne laboratoria są czynne ( bynajmniej u mnie w mieście) A w państwowych musiałabyś mieć skierowanie bo tylko pilne badania są wykonywane.
Oczywiście,że możliwe.Zrob badanie beta HCG to będzie najbardziej wiarygodne.
Test ciążowy najlepiej zrobić rano i w tym czasie , kiedy miała wystąpić spodziewana miesiączka.
Ja właśnie z takiego testu, na którym była słabo widoczna druga kreska mam córkę 13l. ;)
Monia tak jak dziewczyny radzą najlepiej jest zrobić badanie beta hcg.jesli będzie pozytywne mozesz powtórzyć po 24,48,72 godzinach, jeśli przyrosty będą prawidłowe to prawdopodobnie zdrowa ciąża. Jakiś lekarz napewno przyjmuje, ale na wizytę to trochę za wczas. Pęcherzyk w macicy będzie widoczny przy beta hcg około 1000.
Dzięki dziewczyny, właśnie w obrebie 50 km w mojej okolicy nie mam do 26 możliwości zrobienia beta HcG bo gdyby bylo mozna to bym zrobila od razu. Szczerze nie pooki mnie to wszystko. W poprzednich obu ciazach czułam ze jestem w ciąży zanim nawet zrobiłam test.. Nie miałam żadnych dolegliwości oprócz tego ze mogłam spać cały dzień. Teraz czuje sie dziwnie, podbrzusze mam twarde, do tego jeszcze mnie dosc mocni boli. Najlepiej jak leżę i sie nie ruszam. ( ale przy 2 gwiazdach jest ciężko) czuje sie jakas taka nijaka i sennosc znów atakuje..
Nie wiem ja niby teraz domyślałam się w każdej ciąży że to chyba ten moment jednak jest inaczej gdy człowiek się tego spodziewać bo się nie zabezpiecza. Byłaś już dwukrotnie w ciąży więc wiesz że każda może być inna. Ja to w Twojej sytuacji nakupila bym testów i robiła codziennie rano. Jestem osobą strasznie mało cierpliwą.
Druga nawet bardzo blada kreska to ciąża ,miałąm tak przy swojej pierwszej ciąży ,dzieje się tak bo hormon hcg jest jeszcze mało stężony ,najlepiej zrobić betę i będzie wszystko jasne .
Monia, każda ciąża jest inna. Ja też mam część dolegliwości takich, których nie miałam w pierwszej ciąży. Na początku tej ciąży też mnie bolało mocno podbrzusze (tak jakbym miała dostać miesiączkę). Wszystko okaże się za kilka dni:-)
Moim zdaniem warto powtórzyć test i przekonac się co pokaże kolejny.
Każda ciąża może dawać inne objawy lub przebiegać całkowicie bez objawowo więc nie do końca można się tym sugerować.Skoro pierwszy test wyszedł pozytywny a nie masz na razie możliwości zrobić bety to powtórz jeszcze z dwa testy ciążowe, myślę,że jak te kolejne dwa wyjdą podobnie do pierwszego to jesteś w ciąży.
Czasem te wczesne objawy ciąży są takie same jak PMS, wkręcamy sobie, że to ciąża a potem przychodzi miesiączka i albo czujemy ulgę, albo zawód jeśli bardzo na tą drugą kreskę liczyliśmy... wiele samoistnych poronień przecież występuje w czasie terminu spodziewanego okresu
Ja też miałam obiawy miesiączkowe przez tydzień i czekałam na niego z niecierpliwością A co się okazało po zrobionym tescie że jestem w ciąży. Więc mogą występować te same objawy na początku ciąży co przy miesiączce
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.