Bardzo blada kreska na tescie ciazowym

Ja oprócz dużego zmęczenia nie miałam żadnych objawów. Może czasami zabolał mnie brzuch jak na miesiączkę ale nie miałam nabrzmiałych piersi ani plamień. 

Mnie tylko piersi nabrzmiały. Tak samo było przy pierwszej ciąży. Później przeszło i teraz znów nabierają na mocy :)

MNPB moje tam do końca się opierały i w ogóle się nie zmieniły ani w ciąży ani podczas karmienia. 

Moje pierwsze objawy to byl wlasnie bol piersi oraz poranne mdlosci. 

Ja razem z mezem bardzo chcielismy zebym szybko zaszla w ciaze wiec tylko odliczalam dni zebym mogla zrobic test ciazowy ktory by jednoczesnie wkazal to czy jestem w ciazy czy nie wiec po stosunku 10 upragnionych dni i test ktory byl pozytywny a kreski dwie mocno byly widoczne ;) To moj najszczesliwszy  dzien w zyciu a prezent na urodziny maz dostal w postaci testu ciazowego ktory wykonalam i dalam mu z dopiskiem „ czesc tato mam juz pierwsze 3 tygodnie zycia za soba kocham Cie „ i do tego wlasnie jeszcze kupilam cos od siebie ;) 

Jeszcze nigdy go tak wzruszonego nie widzialam jak w tym dniu ;) 

U mnie żadnych objawów nie było oprócz braku miesiączki. Ale słyszałam też historie że kobiety przez 6 miesięcy nie widziały, że są w ciąży bo miały nieregularne miesiączki.. 

Generalnie - betaHCG plus USG i 100% pewność :) 

U mnie na początki tylko bram miesiączki potem zaczęły się wymioty 

Ja przez cała ciążę nie miałam objawów. Dopiero w końcówce męczyła mnie zgaga

Dzisiaj mnie z kolei spanie łapie. Ledwo wstałam, a już bym się zdrzemnęła

Ja już pierwszego singla dnia w którym miała pojawić się miesiączka zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Dwie grube kreski. Czułam takie jakby laskotanie W podbrzuszu i troszkę jajniki ciągnęły.W tej ciąży praktycznie od 5tc było mi słabo, brak siły, nudnosci, mdłości i tak do 14 tc. 

Oczywiście że może jeśli masz wątpliwości idź do ginekologa lub zrób test beta hcg

Do 10tc należy potwierdzić ciążę żeby dostać becikowe, ale niestety to becikowe to nie jest dla każdego dziecka więc tutaj jest minus wielki

Trudno zmieścić się w kryterium.dochodowym żeby dostać becikowe. Pierwsza wizyta u ginekologa musi odbyć się przed 10tc.

Właśnie te progi dochodowe to jakaś porażka jest;/

Tak, tam jest dochód 1922 zł na osobę ale należy pamiętać, że to kwota netto, więc od tego co mamy na umowie jeszcze się odejmowało składki i chyba podatek. W każdym razie przy drugim dziecku, gdy już dzieliliśmy dochód na 4 to udało mi się załapać na becikowe. Teraz przy trzecim nie wiem, bo jeszcze nie składałam ale spróbuję tylko potrzebuję zaświadczenie od lekarza, zapomniałam położną poprosić o nie. 

Warto pamiętać, że właśnie położna również może wystawić zaświadczenie o pozostawaniu pod opieką przed 10 tyg ciąży. Ja w drugiej ciąży niestety nie wyrobiłam się z terminem, tzn byłam u jednego lekarza, on nie założył karty ciąży a u drugiego już byłam w 11 czy 12 tyg. I położna mi na zaświadczeniu wpisała takie daty aby pasowało.