Bajki/kreskowki

Każdego dziecko uwielbia kreskówki, ważne żeby wybierać te edukujące.

Edukacyjne czy nie - ważne aby były mądre :) 

No pewnie. Trzeba też być czujnym bo nie wszytko to co kolorowe i niby przeznaczone dla dzieci jest dla nich rozwijające 

A to prawda z ta nauka angielskiego od małego ;) my na pewno będziemy uczyć liczyć do 10 i kolorki zeby znał na początek starczy 

Siostra właśnie mi mówiła, że była w odwiedzinach u dziecka co słucha bajek po angielsku i jest duża różnica, dziecko dużo rozumie i mówi po angielsku:p

W mojej pracy prawie większość czasu komunikuję się po angielsku - syn często przysłuchiwał się spotkaniom jak pracowałam zdalnie i próbował odtwarzać pewne słowa. Zaczęłam wtrącać do naszych rozmów pojedyncze angielskie słówka i obserwowałam czy je zapamiętuje  i czy rozumie. Metoda się dobrze sprawdziła i ustaliliśmy, że każdego dnia daję mu 5 nowych słów - bardzo mu się to spodobało :) 

Doris super, że masz styczność z językiem i możesz dziecko uczyć:)

O to napewno dziecko szybciej złapie 

ja wam powiem ze moja młodsza córka oglada bajki tylko po angielsku po polsku sie denerwuje i krzyczy;) nawet jak jest taka sama bajka po polsku to po prostu jej nie chce;) i przyznaje zaczyna dopiero wypowiadac pierwsze swoje słowa i np. w w przypadku piosenek które słyszy z bajki jak spiewa to wypowiada je po angielsku;) kiedyś z meżem zapytaliśmy jej po angielsku gdzie jest głowa nosek nóżki to wszystko pokazywała;) po polsku też pokaże zeby nie było;D 

Aniss super! Córka będzie miała dużo łatwiejszy start :) ja na razie śpiewam jej po angielsku, żeby się osłuchała :) 

To fajnie, Wyjdzie to no dobre :D moja 2 i pół letnia córka często używa angielskiego asnago przede wszystkim oglądania takich jak jakiś bajek czy sluchania piosenek po angielsku. Jest mnóstwo takich sytuacji gdzie córka często mówi do mnie mami help me, come on, where are you i inne zwroty :D i nie nie jest tak że rzucaj gdzieś tam powietrze tylko wie kiedy ich użyć rozumie znaczenie tych słów bo woła help me jak potrzebuje pomocy, come on jak chce żebym z nią np poszła gdzieś . U mnie też liczyć po angielsku do pięciu: D piosenek nie zliczę ile potrafi w tym języku

Mój syn tez woli bajki po Angielki jak po polsku. Już nawet dużo umie po angielsku, także super ze jest taki oswojony z językiem ;) 

Aniss a jakie bajki jej puszczasz? 

cocomelon ale głównie super simple jest tam masa różnych piosenek i bajek, z super simple to starsza córka miała sporo filmików do ogladania jak miała jakieś słówka do zapamietania z angielskiego pamietam ze pani jej wtedy mówiła jakie bajki ma ogladac aby wpadły jej słówka do ucha;)

nie wiem czemu polskich nie chce zaraz macha nogami i płacze;)  nawet jak sa te same piosenki tylko po polsku

Aniss ale to na youtube czy taki program jest w jakiejś kablówce?

Peppa po angielsku to sztos. Piękny brytyjski. 

Myśle ze na YouTube bez problemu się znajdzie bajki po angielski jak i po polsku :) 

Małe dzieci najlepiej chłoną język dlatego warto im właśnie to w formie bajek np puszczać żeby się oswajały 

Zaczęłam i powiem wam ze syn bardzo chetnie się odsłuchuję 

Ja zaczęłam puszczać i chętnie tego słucha:D