Bajki/kreskowki

My jesteśmy na etapie Disnay+. Jak chcą oglądać bajki to te z disnay'a :) Bo większość w tv się powtarza :) 

Moja starsza córka chodzi do szkoły i wróciła znów moda na pokemony i w szkole teraz dzieci wymieniają się kartami. Sprzedają je nawet w sklepiku szkolnym. 

Młodsza córka standardowo pluszakami :) Zbiera zwiarzątka z Ty Beanie Boss :) I maskotki z chi chi love ,bo uwielbia pieski :) 

1 polubienie

Hej , 

czym interesuja się teraz wasze dzieci , jakie oglądają bajki czym się bawią ?

Moje dziecko ogląda bajki na Disney junior ale tam właśnie powtarzają się bajki. Wieczorem to przed spaniem czytamy kicie kocie a zabawki i zabawy to różnie moja córka lubi np. Tańczyć i gimnastykę, zabawki to lego duplo, linkimalsy no i lubi bawić się że mną w kuchni np mieszać różne spożywcze produkty

Mój Mały strasznie lubi oglądać Psi Patrol potrafi siedziec nie ruchomo i oglądać taki jest zafascynowany :)

Ooo pokemony znowu w modzie ciekawe :). o niektórych to nawet nie słyszałam 😂 . My póki co etap psi patrol, bing , cocomelon 

U nas króluje Pai patrol ale film bo serialowe mu się znudzily , Kraina lodu , Biedronka i Czarny kot , Auta wszystkie części . Ostatnio ma fazę na puzzle 100 i to takie 100 układa  bardzo szybko .

A najbardziej to lubi kolekcjonować auta i za każdym razem jak się bawi to innym , co jesteśmy w sklepie to musi kupić kolejne nowe auto , uwielbia tez książeczki oby jak najbardziej kolorowe i kocha jak mu czytam , teraz zaczął się uczyć jeździć rowerkiem bez bocznych kółek wiec ciagle wyciąga nas na dwór .  

Oj tak wróciły :D Chociaż też byłam zdziwiona jak córka zaczęła o nich mówić ,bo tak z telewizji tego nie zna :)

A psi patrol też u nas długo królował :) Teraz trochę mniej go ogląda ,bo te odcinki już zna na pamięć :D 

Ostatnio młodsza córka powiedziała " Pewnie babcia na dzień dziecka kupi mi coś z psi patrol ,bo wie ,że lubię " haha :) Ma mnóstwo ubrań ,wszystkie maskotki tych piesków, książki i pościele :) 

U nas rowniez kroluje psi patrol nawet nie sama bajka bo na nia faza troche przeszla ale jest faza na gadzety i rzeczy z postaciami z bajki plecak koszulki kapcie kolorowanki zabawki wszystko z psim patrolem aktualnie nawet pizamka

Moja nie jest zainteresowana bajkami typowymi  dla dzieci w jej wieku. Kiedyś była Masza i niedzwiedz ale teraz już znudzone . Żadne psie patrole , świnki pepy nie interesują mojego dziecka . Bardziej woli oglądać na YT jakieś filmiki typu nauka kolorów , liczenie 

xyz to super nauka przez bajki :) 

Mój to ogólnie jeszcze za mały żeby siedzieć i oglądać ale jak muszę się ogarnąć a nie chce zająć się soba to w tle leci psi patrol xd ale to tez tylko patrzy przez chwile w ekran i zaczyna zajmować się czyms innym 

mną pewno jak podrośnie i będzie mógł oglądać i będzie zainteresowany to chcemy puszczać dragon ball albo naruto xd były to nasze Top anime może i jemu się spodoba a tak z bajek to pewnie Disney będzie górował i wszystkie bajki za mojego dzieciństwa uważam ze były one najlepsze :)

u mnie u małej cocomelon albo jakieś inne bajeczki ale głównie po angielsku oglada po polsku rzadko mam nadzieje że zaprocentuje angielskim;) 

Moja córeczka jak ogląda coś na yt to też tylko w języku angielskim albo Hiszpanskim

O tak . U nas też mocno angielski wchodzi :D córka czasami używa w życiu codziennym np jak potrzebuje pomocy to woła mami help albo np mami come on. Dużo piosenek w j. Angielskim smiewa. Zawsze jak pada deszcz to speiwa rain rain go away :D . Lubi taki kanał Diana i Roma :D 

A to piosenki też bardzo lubią :) Oglądają te programy z piosenkami dla dzieci - również po angielsku :)

serio aż tak łapią ? Chyba tez zacznę puszczać po angielsku może faktycznie coś załapie , zawsze to dwa w jednym zabawa i nauka 

Dzieci właśnie bardzo szybko łapią język angielski w tym okresie i właśnie fajnie żeby ich już przygotować do tego etapu szkolnego, ja bardzo żałuję że u nas nie ma przedszkola językowego bo bym córkę tam wysłała 

W jakim wieku najlepiej zacząć puszczać piosenki po angielsku/ mówić do dziecka po angielsku? Córka skończy niedługo 11 miesięcy, lepiej żeby już teraz się osłuchała z innym językiem czy może zacznie jej się mylić i lepiej zacząć jak zacznie już mówić?

Ja puszczam bajki w języku angielskim i syn miał naukę języka angielskiego w żłobku.

Ann myśle ze już możesz wprowadzac