My jesteśmy na etapie Disnay+. Jak chcą oglądać bajki to te z disnay'a :) Bo większość w tv się powtarza :)
Moja starsza córka chodzi do szkoły i wróciła znów moda na pokemony i w szkole teraz dzieci wymieniają się kartami. Sprzedają je nawet w sklepiku szkolnym.
Młodsza córka standardowo pluszakami :) Zbiera zwiarzątka z Ty Beanie Boss :) I maskotki z chi chi love ,bo uwielbia pieski :)
Moje dziecko ogląda bajki na Disney junior ale tam właśnie powtarzają się bajki. Wieczorem to przed spaniem czytamy kicie kocie a zabawki i zabawy to różnie moja córka lubi np. Tańczyć i gimnastykę, zabawki to lego duplo, linkimalsy no i lubi bawić się że mną w kuchni np mieszać różne spożywcze produkty
U nas króluje Pai patrol ale film bo serialowe mu się znudzily , Kraina lodu , Biedronka i Czarny kot , Auta wszystkie części . Ostatnio ma fazę na puzzle 100 i to takie 100 układa bardzo szybko .
A najbardziej to lubi kolekcjonować auta i za każdym razem jak się bawi to innym , co jesteśmy w sklepie to musi kupić kolejne nowe auto , uwielbia tez książeczki oby jak najbardziej kolorowe i kocha jak mu czytam , teraz zaczął się uczyć jeździć rowerkiem bez bocznych kółek wiec ciagle wyciąga nas na dwór .
Oj tak wróciły :D Chociaż też byłam zdziwiona jak córka zaczęła o nich mówić ,bo tak z telewizji tego nie zna :)
A psi patrol też u nas długo królował :) Teraz trochę mniej go ogląda ,bo te odcinki już zna na pamięć :D
Ostatnio młodsza córka powiedziała " Pewnie babcia na dzień dziecka kupi mi coś z psi patrol ,bo wie ,że lubię " haha :) Ma mnóstwo ubrań ,wszystkie maskotki tych piesków, książki i pościele :)
U nas rowniez kroluje psi patrol nawet nie sama bajka bo na nia faza troche przeszla ale jest faza na gadzety i rzeczy z postaciami z bajki plecak koszulki kapcie kolorowanki zabawki wszystko z psim patrolem aktualnie nawet pizamka
Moja nie jest zainteresowana bajkami typowymi dla dzieci w jej wieku. Kiedyś była Masza i niedzwiedz ale teraz już znudzone . Żadne psie patrole , świnki pepy nie interesują mojego dziecka . Bardziej woli oglądać na YT jakieś filmiki typu nauka kolorów , liczenie
Mój to ogólnie jeszcze za mały żeby siedzieć i oglądać ale jak muszę się ogarnąć a nie chce zająć się soba to w tle leci psi patrol xd ale to tez tylko patrzy przez chwile w ekran i zaczyna zajmować się czyms innym
mną pewno jak podrośnie i będzie mógł oglądać i będzie zainteresowany to chcemy puszczać dragon ball albo naruto xd były to nasze Top anime może i jemu się spodoba a tak z bajek to pewnie Disney będzie górował i wszystkie bajki za mojego dzieciństwa uważam ze były one najlepsze :)
O tak . U nas też mocno angielski wchodzi :D córka czasami używa w życiu codziennym np jak potrzebuje pomocy to woła mami help albo np mami come on. Dużo piosenek w j. Angielskim smiewa. Zawsze jak pada deszcz to speiwa rain rain go away :D . Lubi taki kanał Diana i Roma :D
Dzieci właśnie bardzo szybko łapią język angielski w tym okresie i właśnie fajnie żeby ich już przygotować do tego etapu szkolnego, ja bardzo żałuję że u nas nie ma przedszkola językowego bo bym córkę tam wysłała
W jakim wieku najlepiej zacząć puszczać piosenki po angielsku/ mówić do dziecka po angielsku? Córka skończy niedługo 11 miesięcy, lepiej żeby już teraz się osłuchała z innym językiem czy może zacznie jej się mylić i lepiej zacząć jak zacznie już mówić?
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.