Baby shower/przyjęcie bociankowe - tak czy nie?

Drogie mamy, co myślicie o baby shower/przyjęciu bociankowym? Miałyście? Byłyście u kogoś? Chciałybyście mieć? Jak u Was wyglądała organizacja? Dajcie znać :heart:

1 polubienie

Przy pierwszej ciazy nie mialam bo byla pandemia.
Mialam przy drugiej ciazy.
Robila moja siostra z pomocą przyjaciolki. Same najblizsze osoby, choc oczywiscie wyszlo tak ze bylysmy we 4. To mi wystarczylo. U mnie na ogrodku.
Dostalam w prezencie bransoletke oraz butelki ( szklane Lovi, bo bardzo je chcialam) przyjaciolka jest fotografem wiec zrobila kilka zdjec.
Dziewczyny zrobily jedzenie na slodko i na slono, byla lemoniada. Na koncu byl tort i bezalkoholowy szampan.
Bylo cudownie :heart: duzo rozmow, smiechow, moglam im powiedziec co chce jak chce i czego sie boje. Wiedzialy ze mnie sie nie odwiedza w szpitalu.
Bardzo milo spedzilam ten dzien. Polecam kazdej !
Moim zdaniem kazda okazja do spotkania z najblizszymi jest dobra i trzeba celebrowac kazda chwilę razem :heart:

4 polubienia

Miałam baby shower i bardzo miło wspominam , fajna okazja, żeby się spotkać i poczuć wsparcie przed porodem. Organizowała przyjaciółka, było kameralnie, trochę dekoracji, gry i prezenty.

Fajna okazja, żeby się spotkać, porozmawiać i poczuć wsparcie bliskich przed porodem. Ja nie miałam, ale byłam na kilku każda była inna, ale zawsze pełna ciepła i radości

1 polubienie

Nie miałam swojego baby shower, ale byłam u koleżanki i było super dużo śmiechu, gry, tort z pieluszek i symboliczne prezenty. Fajna okazja, żeby się spotkać przed porodem

Nie miałam baby shower, ale uważam, że to świetna okazja, by spotkać się z bliskimi przed porodem, nacieszyć się chwilą i zebrać trochę dobrej energii na nowy etap.

Bylam x2 na baby shower, super :slight_smile: pyszne jedzonko, miła spokojna i przede wszystkim " dzieciata" atmosfera :slight_smile:

sama nie robiłam , kto chcial to przyjeżdżał, czy to przed narodzinami czy po :slight_smile:

Przy pierwszej była pandemia to nie można było takich organizować , przy drugim też jakoś nie miałam . Przy 3 nie odpuszczę

Ja miałam swoje baby shower i byłam też na dwóch u znajomych, za każdym razem było super. Fajna atmosfera, dużo śmiechu, wzruszeń i pięknych wspomnień. :slight_smile:

Ale wszystko ślicznie wyglada! Cudo! :heart:

1 polubienie

Ja swojego nie miałam, zwyczajnie miałam ważniejsze wydatki w tym czasie. Przy drugiej ciąży na pewno zrobimy baby shower z ogłoszeniem płci :smiling_face:
No i byliśmy u koleżanki, bardzo fajnie wspominam :smiling_face:

Nie mialam i w sumie nigdy nie bylam na babyshower. Dla mnie to jednak troche za wczesnie zeby swietowac😉

Pięknie :blush:

Nie miałam ale była na takim przyjęciu. Sami swoi oraz prezenty dla mamy i dzidziusia

Nie mialam ani nie bylam… w moich okolicach nie robi sie takiego czegos jedynie w domu mezowi czy chlopakowi jak sie mowi jaka plec to balona sie orzebija albo cos innego sie wymysla

Miałam baby shower, zorganizowały mi go dziewczyny z panieńskiego. Każda przygotowała coś do jedzenia, dostałam prezent, posiedzialysmy, pogadalysmy, minął nam czas w super atmosferze :blush: jestem bardzo wdzięczna dziewczynom, bo bardzo miło to wspominam :grin:

1 polubienie

Ooo to znowu w naszych stronach nie ma (póki co) tradycji z przebijaniem balona, bardziej widziałam to na filmikach amerykańskich influenserow :stuck_out_tongue: bardzo fajnie :slight_smile:
ja za pierwszym razem przygotowałam mężowi zdrapkę (będziesz miał córeczkę), a za drugim razem młodsza córka przyniosła tatusiowi pudełeczko, w którym były malutkie skarpetki dla dziewczynki.

Ślicznie :heart:

Ja nie przebijalam balona bo wszyscy wczesniej znali plec, poza tym to wtedy wielkie imprezy sa na tych filmikach

1 polubienie

Miałam w pierwszej ciąży. Organizowałam sama z pomocą koleżanek. Byłam też dwa razy na takich przyjęciach. Bardzo fajne to jest. Można się spotkać z koleżankami przed porodem. W drugiej ciąży już nie byłoby tak łatwo zebrać znajomych więc nie robiłam.