AZS na paznokciach

Witajcie. Mam problem z nasileniem się azs na paznokciach. Co pomoże w tym przypadku? 

Ja nigdy nie miałam AZS, może dermatolog coś pomoże? Byłaś na wizycie? Albo podolog?

Jejku nawet nie wiedziałam, że azs może być na paznokciach. Chyba najlepiej jak najszybciej do dermatologa. 

W takim przypadku wybralabym się do alergologa. 

Co prawda nie mam AZS ale jestem alergikiem i często mam różne wysypki, odpadająca skórę i inne niezbyt przyjemne dolegliwości. I lubię stosować świeży liść aloesu. Super nawilża. Może to jakiś sposób na dodatkowe działanie? Ale najpierw skonsultowała bym się z alergologiem i dermatologiem. 

Ja mam dłonie suche ,szorstkie i nieraz popękane do krwi. Pomagają mi typowe emolienty. Między innymi do rąk używam kremu atoperal baby i dobrze sobie radzi. Ale z pewnością skonsultowała bym to z lekarzem ,bo czasem jest potrzebna maść na sterydzie. Nie wiem w jakim stanie są Twoje paznokcie i ogólnie nie spotkałam się nigdy z AZS na paznokciach:) 

Partycja poważnie skóra na dłoniach pęka Ci aż do krwi? Przecież to musi być bardzo bolesne. A jakie kremy z witaminami?

Patrycja a parafina na dłonie stosowałaś ? Wiem ze jest zalecana do suchej i spierzchnięte skory dłoni może po niej było by lepiej 

a co do postu najlepiej udać się do lekarza,dermatologa jezeli będzie konieczność to i podologa niech sprawdza w jakim stanie są paznokcie 

chyba najlepiej udac sie do dermatologa ;/ mi tak pękały ręce zimą;( ale udało się je uratowac;) rękawiczkami i mocnymi kremami nawilżającymi;) 

Należy intensywnie nawilzac dłonie i paznokcie. Latopic niby jest skuteczny. Najlepiej udać się do dobrego dermatologa

Zdecydowanie dobry dermatolog . Nieststy mam wrażenie ze ostatnio bardzo ciężko o takiego

Niestety tak. Najgorzej jest zimą. Ale emolienty pomagają i jakiś czas wyciskałam witaminę A+E i smarowałam dłonie :) Lekarz zalecił to co w zasadzie od początku staram się robić czyli nie wychodzić zimą bez rękawiczek , zmywać naczynia w rękawiczkach , nie narażać dłoni na kontakt z detergentami :) 

Trzeba dobrze nawilżać paznokcie i dłonie. Może pomóc też żel aloesowy lub płatki owsiane. Mają działanie łagodzące

Myślę, że dermatolog na pewno wybierze najlepszą opcję leczenia. Może jakieś masci z witaminami? 

Ja na szczęście nie mam problemu z dłoniami. Cieszy mnie to bo na codzień pracuje z klientami 

Niestety czasami na to nie mamy wpływu..  

Oi tak

Dostępnych środków jest masa jednak chyba najlepiej iść do specjalisty, którzy dobierze właściwy specyfiki a Ty zaoszczędzisz pieniądze na niepotrzebne "cudowne" srodki :) 

Z tymi specyfikami to różnie bywa bo każdemu dziecku czy doroslemu może pomóc inny...

Tez jestem tego samego zdania, ze nie każdemu pomoże to samo