AZS - Jakie kosmetyki do pielęgnacji dziecka?

ja do swojej suchej skóry używałam chyba oillan. i właśnie go bardziej polecali niż inne środki 

Tak, oillan jest zachwalany .

Fajny z tej firmy jest też parafinowy płyn do kąpieli. Co najważniejsze wanna nie jest tłustą po nim ;)

zwykle trzeba przetestować różne kosmetyki zanim trafi się na ten najlepiej działający, azs trzeba nawilżać , ja używam Alantan sensitive i bardzo go sobie chwalę, dedykowany do skóry atopowej i naprawdę daje radę 

Na jjednym z webinarów słyszałam  że dermokosmetyki są obecnie szalenie popularne. My w razie problemów skórnych posiadamy La Roche -Posay.

Polecam Avene Xeracalm i La Roche Posay Atoderm :).

Nie polecacie emolium a ja używam aktualnie kremy właśnie z tej firmy. Może nie działa rewelacyjnie, ale krzywdy też nie robi. Nie wiedziałam, że jest taki słaby. Wykorzystam tubkę do końca i więcej go nie kupię.

Lea, abosolutnie nie uważam, że Emolium jest słabe;). W sumie to chyba jedne z najpopularniejszych dermokosmetyków na suchą skórę i AZS, chociaż dla mnie na przykład Avene i LRP jest mocniejsze. Ale one są już droższe więc może dlatego są mniej popularne.

od jakiegoś czasu używam też olejek ze słodkich migdałów i bardzo mi sie sprawdza, do tego Alantan sensitive  i u nas nie ma lepszego zestawu 

Również się zgodzę że Oillan baby  dla dziecka też jest super,  mleczna woda się tworzy, balsam naturlanie pachnie,  również wersja dla mam jest super, pisze, że od 8 tygn  ciąży i nim teraz zniknęly mi suche  miejsca na ciele i  cudnie pachnie ♡

to są nasze ostatnie kosmetyki do ciała,  polecam :) 

Emolium używałam na przemian z oilatum;) ale to przy starszej córce i to u niej wystarczało ale też nie korzystałam jakoś z tego przesadnie ;) przy młodszej kupiłam linomag emolienty przez przypadek ;) tak czytałam etykiety zamawiając wyprawkę że w domu dopiero zauważyłam że to emolienty;) też fajny kosmetyk ale nie wiem jak by sobie poradził z wysuszona skóra bo młodsza córka nie miała problemów skórnych tak jak starsza. 

U mnie po olejku że słodkich migdałów było gorzej . Aktualnie sprawdzam linomag

my stosujemy ten olejek i się sprawdza, wiecie każda skóra jest inna, więc trzeba wypróbować co dla kogo jest najlepsze;p

Dokładnie- każda skóra czy cera jest inna i każda będzie inaczej reagowała na dany  kosmetyk.

Także to prawda. Czasami trzeba testować bo coś co się sprawdzi u jednego dziecka może być totalnie nietrafione u innego 

Ja chwiloeo stosuje emolium ,ale go polecano w szpitalu choć one stosowały HiPP . Linomag też mam 

Witam. Moja córka od roku mierzy się z tą chorobą. Wydałam setki na tak zwane super emolienty. Używałam przeróżnych no i do tego sterydy. Od początku używamy linocholesterol jest dobry zaraz po kąpieli bo jest trochę tłusta i zatrzymuje wodę. Wiadomo kąpiel również w emoliencie. Ale ostatnimi czasy zauważyłam w ciągu jednego dnia poprawę po zwykłym bambino. Radzi sobie lepiej niż sterydy z antybiotykami. Każda skóra jest inna ale warto spróbować najpierw tych tańszych rzeczy, bo czasami okazuja się najlepsze 

La roche posay polecamy 

Ooo tak La Roche prosay jest super i ectokrem też jest dobry 

jak zaczynałam poszukiwanie skutecznego kremu czy maści zrobiłam aptekę w domu, ostatecznie już od dłuższego czasu używamy tylko Alantan sensitive do smarowania, u nas zmiany głównie na buźce , polecam ten kremi k bo niedrogi i wydajny