Protopan jest najlepszy i bezpieczny, mozna stosowac juz u niemowląt :)
protopan? nie znam tego.. jakim cudem nie znam, myslalam ze juz wszystko co bylo mozliwe testowalismy
Też nie znałam tego a wydawało mi się że osłuchałam się już wszystkiego
właśnie też pierwsze słyszę
Jejku ja też pierwsze słyszę, a myślałam, że jestem na bieżąco z nowościami kosmetycznymi. A to beż recepty można dostać normalnie?
Az dziw ze nie znacie :) tu jest strona https://www.protopan.pl/ ogólnie kosmetyki opracowane przez specjaliste ktory sam zmaga sie z problemem AZS i testowal wiele kosmetykow zanim wynalazl ten :) bez kortykoidów, nie perfumowane, bez konserwantów i lanoliny czy barwnikow. Przystepna cena i genialne dzialanie
zamowilam dziekuje :d moze w koncu cos co mi pomoze
gdzie to zamówiłaś ?
Najlepsze kosmetyki na AZS to seria mustela baby selatopia naturalna bez substancji zapachowych barwników sls itd. Koi wrażliwą podrażnioną skórę i dobrze ją natłuszcza
a ktoś używal seni-care? one sa bezzapachowe i neutralne, używaja ich w szpitalach. Ale czy nadają się dla bobasa?
ja nie używam tych kosmetyków dla dziecka. albo emolium albo teraz oilan i się sprawdzają dobrze :)
Do emolium się zraziłam bo nam się nie sprawdził nie do końca skład jest dobry dla atopowej skóry
To my nie mamy atopowej skóry więc umolium było całkiem ok. Teraz używam też piłam i też jest całkiem ok
u nas synek niestety ma łojotokowe zapalenie skóry wiec musimy uważać
Do kąpieli używałam kiedyś Oilan ,a szampon o krem z atoperal baby i sprawdzały się świetnie
Lekarz ostatnio mówiła, że inaczej pielęgnuje się łojotokowa skórę niż z azs
U nas nie ma problemu z AZS, ale jak Paula pisze, ja lubię kosmetyki mustela, więc pewnie by się sprawdziła ta seria dedykowana AZS/
my kiedyś stosowałyśmy oilatum potem emolium ;) a na końcu atoperal;)
Ja widzę 2 opcje:
* roztocza - spróbujcie wyprac kołdrę i poduszkę (a nie tylko poszewki) w 60 stopniach i odkurzyć materac/łóżko (tą końcówką do tapicerek) i zobaczcie czy będzie poprawa
* uczulenie na proszek/płyn do prania (mam nadzieję, że plynu do płukania nie używacie skoro macie AZS)
Warto wypróbować https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ Są dedykowane do takich sytuacji.
My mieliśmy problem ze skórą na początku zaraz po urodzeniu mały dostał w 2 miesiącu okropnych krostek. Kąpany był w emolium później w jonsonie aż w końcu do lekarza i pani doktor powiedziała że emolium , Johnson i Nivea baby to najgorsze dziadostwo jakie może być. Kazała używać HiPP albo linomag i raz w tygodniu do wanienki wsypać 2 łyżki stołowe sody oczyszczonej. Kupiłam hippa i przez jakieś 2-3 tygodnie kąpałam w samej wodzie z soda i przeszło. Albo spróbuj wykąpać dziecko w wodzie przegotowanej albo w mineralnej bo może woda jest za twarda.