AZS - Jakie kosmetyki do pielęgnacji dziecka?

kverve z poczatku myslałąm ze to lata dziecka ha ha ha ale wiem ze to miesiace...bardzo fajne zestawienie

Weronisia u nas to jak w zegarku to wszystko się pokrywa z tym schematem :o

Mój synek również ma atopowe zapalenie skóry. Oczywiście stawiamy na emolienty, które najlepiej sobie radzą z utrzymaniem skóry w dobrym stanie. Numerem jeden dla nas balsam Atoderm Intensive baume. Ja używam też olejku do mycia z tej samej serii Atoderm Huile de douche. 

U nas na szczęście nie mieliśmy z tym problemów 

A może preparaty emotopic?

Emotopic chyba ma serię właśnie do skory atopowej z tego co kojarzę :) najlepiej by kremy miały jak najlepszy i najmniejszy skład :) 

Polecam emulsję do kąpieli Latopic, ma dobry skład, nie zawiera olei mineralnych ani substancji zapachowych. Za to mamy tu olej canola, olej z nasion bawełny, olej arganowy, oliwę i masło shea. A także w składzie znalazły się metabolity bakterii kwasu mlekowego, które pełnią rolę bezpieczniejszego konserwantu. Produkt w dość przystępnej cenie.

Ziaja też ma serie do skóry AZS ale nie stosowałam bo na szczęście nie było na takiej potrzeby. Na rynku jest tego sporo więc warto testować aż trafi się na coś co może nam pomóc ;)

Ziaja tez ma duża kiepskich produktów. Niektóre składy bez zastrzeżeń ale niektóre produkty porażka. Warto zapoznać się zawsze że skladem chociaż wiem że to kłopotliwe 

emolium 

zdecydowanie dlatego trzeba czytac skład czy ulotke tak żeby sie nie nadziać na jakis produkt i nie żałować zakupu. 

Ja teraz chwale Etopic na problemy skórne dziecka jak znalazl

też słyszałam o nim dobre opinię

Tez o nim słyszałam super opinie 

Warto w takim razie wypróbować skoro tyle osób chwali

obym nie musiała testowac :D ale warto wiedziec. dzieki dziewczyny :)

Warto przeczytać skład, poradzić się pediatry. U mojej położnej odbywały się spotkania na różne tematy i tam też był poruszany taki wątek. My kąpiemy się w musteli i emolium. 

Mustela i emolium chyba takie najbardziej zaufane firmy 

Ja w sumie stosuję Mustele i u nas się sprawdza:p 

nam pomaga seria z emotpic polecam