Tak wyglądają powieki. Raz mocniej raz mniej czerwone
AZS może pojawiać się w każdym miejscu na ciele. My mamy plecy i dwa paluszki u rączek kciuk i wskazujący. Momika nie nie robiłyśmy bo córka jest za mała i niestety wyniki wyszły by kompletnie bzdurne. Natomiast dobry alergolog odrazu rozpozna AZS. Oczywiście po szczegółowym wywiadzie. Mała miała przykładane ciepłe i zimne okłady do ciała. Przy cieplych pojawiały się plamy widoczne na zdjęciu a po zimnych wszystko zanikało. Czasami te miejsca czerwone puchną zależy oczywiście od organizmu. Może udaj się do lekarza aby potwierdził bądź wykluczył AZS.
Mi to wygląda nie jak typowy AZS. Te powieki to jakby coś uczulało go w otoczeniu, może stosujesz jakiś krem na buźkę albo płyn do mycia?
Policzki ma wolne? Bo najczęściej tam są zmiany skórne.
Próbowałaś Dermaveel? Fajna jest też seria Cutis Mimi z olejami konopnymi dla atopikow.
Na policzkach nic nie ma . Tylko z zgieciach i na powiekach od czasu do czasu nasila się przy ząbkowaniu i przeziębieniu
Gdy mój starszy syn miał AZS zmiany wychodziły w różnych miejscach, ale na powiekach nie miał. Najczęściej były to ręce, nogi, plecy, policzki i wokół uszu. Na brzuszku też wychodziły ale w mniejszym stopniu. Najlepiej wybrać się do lekarza może to być AZS, ale również może jakaś alergia. Czasem wystarczy nie wiele. Może krem, proszek do prania, kwiaty w domu lub kontak z jakimś zwierzątkiem. Moja córka kiedyś dostała alergie na bazie które przyniosłam do domu rano miała całe czerwone oczy które ją swędziały.
Wiola i co wyrósł syn z AZS? Czy dalej się borykacie z problemem?
Dziewczyny jestem załamana. Nie wiem już gdzie szukać przyczyny . Mój syn w nocy bardzo ciągnie się Za uszy . Wybudza się co godzine . Zęby jedynki górne wyszły. Żadnych zmian alergicznych na ciele już nie ma . Co może być przyczyną takiego snu .
Tak wyrósł, ale wszytko minęło dopiero po 3 roku życia.
Momika może gdzieś mu przewiało uszka.. Spróbuj po dotykać jak zacznie płakać ale marudzić to znaczy że coś tam się dzieje. Lub popatrz czy za uszkami nie ma czerwonych zmian
Wiola-dobrze ze minęło, trochę czasu jednak się maleństwa muszą wymęczyć. Mam nadzieję że i u nas jakoś szybko minie. Siostry syn ma 7 lat i znowu mu się pojawiły zmiany na skórze, a też AZS od urodzenia miał
Byłam u pediatry mówiła że uszka ok są i już sama nie wiem o co chodzi.
Momika może ma Skok rozwojowy? Chociaż przy AZS nawet jak nie ma zmian skórnych to świąd moze się utrzymywać.
Byłam u lekarza prawatnie u to alergia a nie azs podobno
To trwa już 3 tygodnie;(
U nas Skok rozwojowy trwał 4tygodnie ostatnio..
Kervejak to się u was objawialo? Moj syn ma 39 tygodni wiec tu chyba nie ma żadnego skoku
Ja podejrzewam nop. Szczepienie miał 4 lutego , 11 lutego 3 dniowka gorączka 39 stopni i wysypka a budzi się co godzinę od 30 stycznia czy może to być nop ?
Momika a co to nop jedli mogę zapytać?
Nieporzadany odczyn posczwpiejny
Poszczepienny
Momika NOP jak sama nazwa wskazuje jest po szczepieniu, skoro probkem trwa od końca stycznia a szczepienie było w lutym to nie ma to związku.
O skokach rozwojowych polecam Ci poczytać tutaj:
https://www.nebule.pl/skoki-rozwojowe-2/
Zobacz też na zdjęcie które wstawiam, na czerwono zaznaczone są skoki. Więc 39yudzien to akurat środek skoku..