Artykuły do kawki

Hej, tak myślałam, żeby założyć temat z artykułami znalezionymi w sieci, tak o do poczytania przy kawce. Co sądzicie? ;)

A dziś podsyłam 1 artykuł ♥

„>>Dobre rady<< teściowej doprowadzały mnie do szału. Według niej byłam wyrodną matką, złą żona i okropną kucharką” - Z życia wzięte - Polki.pl

Myślę że nie głupi pomysł ale może jakieś ciekawostki albo coś? 

Pytanie na jaki temat? 

Artykuł na dziś ;)

Mąż zabronił jej rodzić w wodzie. "Im więcej bólu, tym lepiej" | Ofeminin

Fajny wątek 

ostatnuo przeczytane :

https://www.calareszta.pl/mezowi-trzeba-dac-zupy-i-dupy/

https://www.calareszta.pl/matczyne-wyrzuty-sumienia-dajcie-nam-wreszcie-spokoj/

Najlepiej kawa smakuje w ładnych filiżankach jak tutaj:

https://bokono.pl/pl/c/Filizanki-porcelanowe/177

Osobiście lubie sobie wypić kawkę w okolicach godziny 9, koniecznie z dobrym ciasteczkiem.  Kawa wtedy zdecydowanie lepiej mi smakuje :)

Filiżanek z porcelany mam sporo, przydają sie szczególnie na spotkaniach towarzystkich.

A ciekawe artykuły chętnie sobie dzisiaj poczytam. Szczególnie, ze mam dzisiaj wolne ;) 

Podsyłam artykuł... nie wiem czy do kawki... ja jestem zdruzgotana :(

Uwaga! TVN: Ujawniono ostatnie SMS-y 30-latki zmarłej w szpitalu w Pszczynie - Dzień Dobry TVN

Myszka9220 to jest przerażające 

Dziewczyny to co się stało to jest coś strasznego...Jak tak można....

U mnie w rodzinie też był przypadek, że dziewczyna poszła na drugie badania prenatalne i po tym co Pani doktor zobaczyła na monitorze na cito wysłała ją do szpitala, bo było mało wód i podejrzewała, że dziecko te wody pije bo było całe spuchnięte, próbowali ratować, chyba nawet przetaczali krew, ale niestety to nic nie pomogło, dziecko umarło... ale dziewczyna cała i zdrowa... 

Takim postępowaniem osiągną to,że kobiety będą bały się rodzić ja się cieszę, że ma.2 dzieci nie wiem czy teraz bym się nie bała rodzić 

myszka9220 ten artykuł o pani z Pszczyny to dla mnie dramat ... Może dla tego,że miałam tam rodzić pierwszego syna. Jednak pojechałam do Bielska, bo mówili,że będzie nagłą CC ,a tam są lepsi specjaliści. Ale teraz bym się bała rodzić ,a termin już niebawem... Sama myślę czy dam radę urodzić i co zrobię w razie gdybym nie dała rady... Tutaj pokazują w artykule tylko to,że my kobiety możemy liczyć tylko na personel szpitala. 

Ja w tym szpitalu rodziłam za 1 razem. Wtedy jeszcze miał jako tako dobre opinie. Teraz się nad nim też zastanawiałam ale odrzucało mnie to, że nie mógł mi towarzyszyć mąż a moja położna zawsze była na nie na ten szpital plus mówiła, że teraz to dopiero tragedia tam jest.

O tej dziewczynie się dowiedziałam 1.11 przez akcję jaką zorganizowała jej przyjaciółka a moja znajoma ze szkoły rodzenia właśnie. Wcześniej miała we wrześniu jakiś wpis na swoim fb ze zdjęciem z dawnych lat i coś tam wspominała i rozpaczała ale nie było napisane o co chodzi, więc się nie interesowałam.

Jak to wszystko poskładałam to byłam w ogromnym szoku, że coś takiego miało miejsce pod nosem. Z dziewczyną jak się okazuje miałam wielu wspólnych znajomych, choć sama jej nie znałam, była w moim wieku.

Dzisiaj czytałam komentarz pani, która z nią leżała w sali i po prostu w głowie mi się to nie mieści jak można było dopuścić do takiej tragedii. Dlaczego nie reagowali wcześniej, choć zgłaszała jak się źle czuje.

MałaZołza 

To właśnie mi pokazuje ,że coraz bardziej zaczynam panikować... Ostatnio usłyszałam od lekarza prowadzącego,że nie wiadomo czy urodzę naturalnie ,bo mam wąska miednicę... Chciałaby żebym miała lekarza ,który w razie czego wykonać CC,ale żeby był dobrym specjalista. Jak czytałam komentarz ludzi wypowiadających się o całej sytuacji,a na dodatek jej wiadomości do bliskich i wypowiedź ludzi ,którzy byli na miejscu to mam strach. Taka tragedia pod nosem,a my dowiadujemy się tak późno. Sama dowiedziałam się niedawno i odrazu miałam łzy w oczach,bo to mogła być każda inna kobieta. 

To wielka tragedia..

Gdzie szukać pomocy jak nie w szpitalu? :( Straszne... :( Brakuje mi słow.

A na dziś, temat również bieżący.. często spotykany ale jednak według mnie dość pomijany... a wielka szkoda..

„Fanaberie, nie żadna depresja – myślałem. Żona stała już na balkonie z nogę na zewnątrz i płaczącą córką na rękach” - Z życia wzięte - Polki.pl

Dla mnie takie artykuły to to są straszne. 

Nie wiem jak może się takie coś przydarzyć jeszcze w szpitalu. Przecież to jest dramat dla matki do końca życia. Ja sobie nie wyobrażam jakby coś miało się stać mojemu dziecku jak tylko pomyślę to mam łzy w oczach. Dla mnie ona jest najważniejsza na świecie 

To co się stało to jakaś masakra. Osobiście dziewczyny nie znałam ale jak się okazało miałyśmy wspólnych znajomych. Dla mnie szok że w ogóle coś takiego mogło się wydarzyć. A jak widziałam reportaż w Uwadze to miałam łzy w oczach i musiałam to wyłączyć bo nie byłam w stanie tego oglądać. Coś okropnego. 

A na dziś:

Matki Polki są coraz starsze. Tak, Ty też jesteś jedną z nich! | Mamotoja.pl

;) Ile miałyście latek? ♥

Ja 21 i 27 ♥

Przy pierwszym 19,a przy drugim zobaczymy czy urodzę przed czy po urodzinach czyli 20/21 ...

Natomiast koleżanka będzie rodzić mając 20 latek. Więc mi się wydaje,że wiele młodych mama jest...

U mnie 28 

u mnie rocznikowo 31...