Apteki internetowe

Ja zamawiam w aptece internetowej mleczko bebilon comfort bo jest o 8zl tansze niz w makretach :slight_smile: i jestem bardzo zadowolona :slight_smile:

Apteka Gemini faktycznie cenami dystansuje konkurencję. Ale ja często zamawiam czy to witaminy, czy inne lekarstwa, czy też kosmetyki dla siebie bądź dziecka w dwóch aptekach cefarm24.pl i nowafarmacja.pl. Czasami potrafię wyłapać jeszcze większą promocję niż w gemini, a nawet darmową dostawę przy kwocie niższej niż 300 zł jak w gemini.

ja zawsze pytam się w rodzinie czy koleżanek i raz w miesiącu robimy zbiorowe zamówienie, już bardzo długo kupuje w gemini i oszczędność jest naprawdę duża, np. wkładki laktacyjne z johnsona kosztuja normalnie ok 18-19zł, a tam 12 i na wielu rzeczach przy jednych zakupach oszczędzam nawet do 50zł, to jest naprawdę dużo.

Ja na szczeście mam u siebie na osiedlu bardzo tanią aptekę także mam wszystko na miejscu pare kroków od domciu:)

powiem szczerze nigdy nie kupowałam z internetowej apteki, zawsze wolałam pójść osobiście i dopytać w razie jakichś wątpliwości. Także wiedziałam co kupuję oraz jaki dany produkt jest . Dla mnie ten sposób jest bezpieczniejszy jesli chodzi o farmację

Nic nie zastąpi bezpośredniego kontaktu z farmaceutą, szczególnie jak mamy wątpliwości co do zastosowania specyfików bez recepty. Ale jak już się wie co chce to ta opcja jest bardzo korzystna cenowo.

no kosmetyki,kremy na odparzenia czy inne tego typu rzeczy,nawet butelki to opłaca się :slight_smile: ja smoki do butelek Lovi na Gemini kupuję za 11 zł a u mnie w sklepie 25 :confused: więc robiąc większe zamówienie nie odczuwam tej różnicy,że muszę dac za przesyłkę te 12 zł czy ile.

Pewnie większe ilościopłaca się kupować a tak pojedyńcze rzeczy raczej nie, choć napewno jest taniej np swego czasu kupowałam przez aptekęinternetową Merz Spezial na włosy bo wychodziło korzystniej jak w aptece stacjonarnej. Jeśli się dobrze znajdzie i wie się czego chce można sobie pozwolić na takie zakupy. Choć ja też tak mam i wole jak Pani magister w aptece doradzi powie co i jak :-))

W takich aptekach internetowych i tak kupuje się głównie takie leki " bezpieczniejsze ", nie na receptę, więc kontakt z farmaceutą nie jest aż tak konieczny,
Warto kupować duże ilości, żeby przesyłka była darmowa.

kupując właśnie mleko(a wiem,że są czasem tańsze,zależy też jakie),środki do mycia to jest darmowa wysyłka bo i koszt zakupów większy to się opłaca :slight_smile:

Ja kupuję w aptece internetowej z darmową dostawą do apteki koło siebie. Właściwie to nie apteka, ale strona allecco.pl. Wybieram sobie sposób dostarczenia, najczęściej odbiór osobisty w aptece, koło której akurat wiem, że danego dnia bedę lub która jest blisko. Fajna sprawa.

na nietoleracje laktozy - kropelki delicol tylko w internetowej!!!

W normalnej kosztuja 44 a w internetowej 20 zł … niezłe przebicie.

no nie mów,aż tak? to nieźle :confused: a ja kupowałam właśnie za ok. 5 dych jak mały miał kolki a kolki po 2 dniach minęły i krople leżą w śmieciach…

ja kupuje z apteki internetowej do domu zazwyczaj waciki i wode do przemywania oczek
ostatnio wypatrzylam tania wit D

Na gemini nie ma takiej możliwości. Jeśli zamówisz na doz.pl - tak ,ale wtedy lek odbierasz wyłącznie w aptece po okazaniu paragonu.

Można tylko tam gdzie jest odbiór osobisty i można okazać receptę. Na doz właśnie jest tak możliwość, korzystałam z niej.

W wielu aptekach można. Wiem na przykład,ze zamówienia takie realizuje apteka rodzina zdrowia. Trzeba im jednak przesłac receptę ( mozna skanem aczkolwiek jeszcze powinnaś doczytać to na stronie)
https://zamowienia.rodzinazdrowia.pl/
W aptece mają dobre ceny, polecam również zajrzeć sobie do sporego działu zze zdrową żywnością. Można tam kupić środki do słodczenia jedzenia ( stewię), różnego rodzaju jedzonko oraz błonnik. Taniej niż w mniejszych sklepach ze zdrową żywnością.
Form dostawy jest tam kilka.Możńa wybrać kuriera, jak również odbiór w stacjonarnej aptece.

B. mitka, leki na receptę w każdej aptece maja taką samą cenę.

Na receptę to fakt, ale wszystkie inne produkty bez recepty mają ogromną rozbieżność cenową. Ja np. od jakiegoś czasu robię coraz częściej takie zakupy przez internet. Dzięki temu trafiłam na kalcikinon w dobrej cenie https://www.apteka-melissa.pl/produkt/kalcikinon-60-tabl-k2,3034.html - jest to o tyle ważne, że biorę go ja, moja mama i siostra, wiec zawsze musimy mieć w apteczce mały zapas. Poza tym mają wiele innych produktów, których używamy na co dzień, więc w kilkanaście minut mamy zrobione całkiem pokaźne zakupy, które potem dzielimy na trzy domy :))

Kupowałam kiedyś w aptece gemini, bo ceny produktów są rzeczywiście niższe niż w innych aptekach, czy chociażby stacjonarnie, ale jeśli się nie mylę, to tam zamówienie opłaca się wtedy kiedy zamawiamy większą ilość, bo koszty wysyłki są całkiem spore. Jeśli chce się zamówić tylko 2 czy 3 produkty, to chyba się nie opłaca, bo wychodzi w sumie na to samo.