Ja tez kupuję w aptece internetowej. Poznań-pod zlotym lwem,stary rynek… Zamawiasz rano na 2 dzien jest…
Tak szybko przyszło w jeden dzień to naprawdę mi się nie chce wierzyć : PP czym to zamawiałaś kurierem czy po prostu inPost tzw paczkomaty ? Ja to po prostu nie kupuję w internetowych z tego to właśnie powodu, że mam aptekę stacjonarną na moim osiedlu więc szybko tam sobie idę coś kupić i ceny nie są aż takie wysokie.
Właśnie czekam na przesyłkę z Gemini, ceny na prawdę atrakcyjne, mimo że moja apteka, w której do tej pory się zaopatrywałam też do najdroższych nie należy. Przesyłka dotrze do mnie w poniedziałek, równy tydzień po złożeniu zamówienia.
u mnie trwało to krócej, jest to u nich zależne od tego ile mają złożonych zamówień, widocznie trafiłaś na czas w którym mieli sporo, skoro aż tydzień musisz czekać
No ja ostatnio też dość długo czekałam - mieli informację na stronie, że czas realizacji do 96 godz i niestety właśnie te 96 godz im to zajęło. No ale ceny naprawdę korzystne - trzeba tylko pamiętać, by nie robić zakupów na ostatnią chwilę, bo nie zdążą dojść.
czasem warto poczekać troszkę dłużej i mieć taniej ![]()
A mam pytanie - co kupujecie w tej internetowej aptece? Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie wydać aż tyle :o
Chociaż ja - jeżeli już coś kupuję dla dzieci w aptece to lek przeciwgorączkowy i/lub na kaszel. No te kilkanaście zł nie opłaca się wydawać w sklepie internetowym.
ja kupowałam mleko Bebiko, bo jest tańsze niż w sklepach, witaminy dla siebie, tabletki na gardło, rutinoscorbin, wapno, witaminę C dla siostry folik, omega 3, witaminy i nie pamiętam c tam było ale wszystko w kilku sztukach więc się uzbierało
Ja również mm, emolienty, krem, żel do mycia twarzy i szampon dla siebie plus jakieś witaminy, Ferwex, coś na gardło i się nazbierało.
Muszę się nad tym zastanowić bo ja po prostu tylko tak tradycyjnie jak mnie mama nauczyła w jakimś sklepie stacjonarnym. Tak po prostu to nie wiedziałam, że tam ceny są nawet tańsze. Będę musiała się nad tym zastanowić i może po prostu coś poszukam a macie sprawdzone apteki ? Jestem z okolic Wrocławia coś tutaj bym chciała : ))
PatiPiotrek oj w interncie jest duzo taniej…ja wczoraj w aptece stacjinarnej zostawilam 300zł bo rozchoowalam sie ja maz i dziecko…masakra:/ i nie moglam sobie pozwolic na czekanie az przysla mi z apteki internetowej bo czas dzialalby tu na nasza niekorzysc:/ a czuje, ze przeplacilam sporo…
ja mam sprawdzoną aptekęgemini i jestem z niej bardzo zadowolona, ceny niższe i dostawa do domu, wydasz ponad 300zł to dostawa bezpłatna…
Ja wole apteki stacjonarne. Małe , osiedlowe są najlepsze. zawsze miłe panie magister doradzą, podpowiedzą. Jakoś wole kontakt z fachową obsługą niż takie zamawianie przez internet. Apteki internetowe to do konca nie wiadomo gdzie się znajdują , czy dobrze przechowują leki, czy w odpowiednich warunkach. Mam swoje sprawdzone na miejscu i jestem z nich zadowolona. A jak się często chodzi to i próbki dadzą i rabat.
Zuzia ja też bym korzystała najchętniej z osiedlowej apteki, ale jak widzę jaką marżę narzucają to mi się po prostu odechciewa. 50 zł za Bepanthen, gdzie w gemini masz za 27 zł. Dla mnie robi różnicę.
Ula też do tego tak podchodzę, że wszystko byłoby ok, gdyby nie narzucanie takiej wysokiej marży…po co przepłacać?
Robię zakupy na gemini regularnie i jestem bardzo zadowolona, nawet jak nie maja danego produktu, to dzwonią czy mogą wysłać inny. Czasami dostaję próbki produktów lub kupony rabatowe na kolejne zakupy. Polecam, bo różnice w cenach są znaczne.
Dziewczyny, ja polecam aptekę internetową DOZ. Skończyły mi się ostatnio witaminy i podjechałam do pierwszej lepszej apteki i była to właśnie stacjonarna apteka DOZ. Poprosiłam Panią Mgr o witaminy OmegaMed DHA Pregna 30 kapsułek, okazało się że cena 46 zł. mało nie dostałam zawału
Na całe szczęście Pani była tak uprzejma i powiedziała mi, że jeśli zamówię przez stronę internetową to będzie to kosztowało dużo mniej, a co jest plusem, odbierając zamówienie w aptece nie płacę za przesyłkę. Oczywiście tak też zrobiłam i zapłaciłam za witaminy ok. 28 zł. ![]()
zamawiam w niej często, ceny roznia się nawet o połowe w porównaniu z aptekami w mojej okolicy. poza tym dla dzieci maja bardzo dużo rzeczy, żywność czy pieluchy. osobiście bardzo polecam. dziś właśnie oczekuje od nich paczki:)
B.wawer ale z jakiej apteki ?
apteka gemini