Tak pcheła, są takie plastry, przykleja się je na piżamkę dziecka
Ja dodatkowo aromactiv wlewam do wanienki jak mam córkę myć. Też się świetnie sprawdza. Później już plasterek na ciuszek i spać. Aromactiv działa dłużej niż osiem godzin czy sześć. Niby tyle pisze. Ale utrzymuje się dłużej.
Aneta a na ulotce jest napisane, że można wlewać do wanny czy to po prostu Twój patent, który się fajnie sprawdza?
nam na szczęście bardzo mało się przydało: wit D, czopki paracetamolu, woda morska, sól fizjologiczna, aspirator do noska(ja mam ten, ze ciągnę sama).
U nas podobnie, wit D, sól fizjologiczna do noska. Po jakimś czasie jeszcze musieliśmy podawać żelazo wraz z wit. C żeby lepiej wchłaniało się. Na szczęście tyle. Jakby była jakaś potrzeba to zawsze można coś dokupić, nie ma potrzeby robić zapasów leków.
Piszę na ulotce ile trzeba wlać. Gdzieś koło trzech nakrętek. Ale dokładnie ci nie powiem bo mi się skończyło i muszę kupić, a tak to nie zabardzo pamiętam. Ale buteleczka starcza na krótko.
Z aromactiv używaliśmy maści do smarowania na klatkę piersiową i super się sprawdziła i nadal sprawdza.
A co do smarowania stóp, to ja nigdy tego nie robiłam. Wystarczyło nam smarowanie klatki piersiową, czy miejsca tuż pod noskiem.
Jeśli chodzi o apteczkę to w ciągu miesiąca użyliśmy: sól fizjologiczna, Oscenisept, espumisan, gruszeczka do nosa, zaokrąglone nożyczki, gaziki, wit. D, Sudocrem,
Przy dzieciach trochę tych rzeczy trzeba mieć. Choć u mnie córka ma wszystkiego więcej niż ja. Jeszcze apteczka to tak. Ale ciuszkow ma za dużo i cały czas jej kupują nowe nie często ale jednak. U mnie córka się tak nie brudzi. Więc pranie raz na tydzień.
Pcheła to w sumie wszystko mam oprócz gruszki (ale mam w te miejsce aspirator do noska). Szczotka do włosków się nie przydała?
Ja mam i gruszke i aspirator. U mnie szczotka do włosów jest używana po każdej kąpieli córki.
Szczotkę warto mieć i od małego przyzwyczajać do czesania, a i to taki przyjemny dla maluszka masaż ![]()
Na ciemieniuche też polecają szczotki do włosów by powoli wyczesywać z główki i z włosów naskórek.
Poza tym szczotkowanie główki pobudza krążenia, a więc też wzrost nowych włosków, jest to też fajny i przyjemny masaż głowy dla maluszka.
i jak jest problem z ciemieniucha to wyczesywac warto ![]()
Linomag a+e świetnie nawilża ![]()
Nie zapominaj też o sobie i zaopatrz się w Maltan do pielęgnacji brodawek.
Na brodawki polecam własne mkeko. Jest najlepsze i częste wietrzenie piersi. Tak by poranione brodawki szybko się wygoiły. Może być jeszcze na brodawki linomag.
Ja używałam pilniczka bo pierwsze obcinanie pazurków nie było takie jakbym sobie wyobrażała ![]()
Tez słyszałam ze szczotka świetnie sobie radzi z ciemieniucha ale wazne żeby łuski były rozmiekczone
Na ciemieniuchę dobra jest Ziajka.