Apteczka na wyjazd z dzieckiem

ja też lubię olmed i jak dziś kupowałam to faktycznie wychodziło taniej niż na doz i manada i były produkty, które potrzebują bo na manada okropne braki 

Olmed zamawiam czasem przez allegro niektóre produkty maja kosmiczną przebitkę. A tak to gemini w większości zamawiam.

Niestety co apteka to inne ceny,ale czasem te ceny naprawdę się różnią raz skusiło mnie żeby zapytać o wapno które ja muszę brać i w jednej aptece kosztowało 80zl  a w innej 38zl wiec chyba jest różnica!bo to aż połowa. Ostatnio też synek mial ospę i doktor przepisał mi haviran w tabletkach i nic nie zapłaciłam bo w aptece powiedzieli że ten lek jest za darmo dla dzieci a na drugi dzień lekarz przepisał w syropie dla młodszego synka jakby się zaraził ale lekarz mówił co wolę heviran czy hascovir ale mi było to obojętne nie znam się i lekarz przepisał hascovir i za niego już musiałam zapłacić 47zl więc nie mam pojęcia czym to idzie a ja przy sobie zawsze nosze apteczkę jak gdzieś jadę na dłużej a tak to nosze na codzien zawsze w torebce komplet plasterkow i często się  przydają;)

kurka ale to już paranoja , że lej na to samo może być za free, a inna nazwa już nie :D 

w naszym kraju właśnie tak jest niestety.. 

Ja też lubię zamawiać na gemini. Na doz rzadziej.  Sprawdzam też zawsze ceny na olmed na allegro.  Jak kupuje więcej rzeczy to wrzucam wszędzie do koszyków i potem wybieram gdzie najtaniej.

Ja często porównuje cenę danego produktu na Ceneo i wtedy wybieram aptekę. W Gemini niektóre rzeczy są taniej, ale nie wszystko i też przesyłka jest za darmo dopiero od 250 zł. W olmed chyba też kiedyś zamawiałam. Kupuje też często w dr Maxx i Melissie.

Ewcia leki jak są na receptę to mi babka z apteki tłumaczyła że oni muszą mieć takie same ceny ale jak są bez recepty to już marza jaką narzuca taka jest;)

Ja zamawiam często z apteki ostatnio od 49 zł za free wysyłka z olmed te zamawiałam ostatnio i też jest ok zarówno z jednej jak i z drugiej apteki paczki szybko przychodziły;)

Gemini lubiłam ale właśnie te koszta wysyłki trochę powalają no niby są produkty z darmową dostawą i tutaj też warto patrzec bo czasami mają fajne promocje wraz z wysyłka za free ;) 

Ja też wrzucam do koszykow na 3-4 stronach i później wybieram najtańsza opcję 

Tak nazwy leków są mega podobne a ceny ogromnie się różnią. Ja kupowałam na Blizne po CC sutricon żel a inny o mega podobnej nazwie pare zł tańszy był. 

O tak czasami inna nazwa leku a to samo w składzie i cena o połowę niższa 

Tak, jeśli można kupić identyczny produkt, a taniej, to nie ma sensu przepłacać za firmę:).

W Gemini często witaminy Mama DHA premium+ są z darmową wysyłką i często z tego korzystałam dodawać przy okazji inne rzeczy do koszyka. 

Sutricon to jeden z droższych żeli na blizny. Też go stosowałam (co prawda nie na bliznę po CC) i o ile na świeżą ranę pomógł i nie wytworzyła się blizna, tak na rozstępy nie działa. 

Jeśli musicie uzupełnić apteczkę to warto wybrać się do DOZ, mają dobre ceny na leki. 

Widzę, że doz na topie? 

Ja mam też kilka swoich ulubionych aptek i zawsze wybieram ten koszyk gdzie jest najtaniej, albo dziele np z dwóch, ale zeby była darmowa przesyłka:P

Zawsze coś na ból (ibuprofen - zależy co w promocji :D), na odkażenie octenisept, coś na biegunke jak immodium i probiotyk w razie biegunki (u nas akurat Asecurin kidsowy bo dzieci lubią na przemian z juniorem)... -,- No i oczywiście orsalit :)

ja zawsze oprócz kremów z filterm i walizki pełnej leków przeciwbólowych, przeciwkaszlowych, antybiotyku w razie czego gdyby akurat wpadło jakieś zapalenie ucha, wożę probiotyki dostosowane do wieku dzie'cka (3 lata), wcześniej używaliśmy asecurin baby a tera =z asecurin kids, ma postać "cukierków" dziecko chętnie przyjmuje, pyszny truskawkowy smak