Zbliża się lato a wraz z nim okazja do wakacyjnych wyjazdów. Dowiedz się, co zapakować do apteczki na urlop z małym dzieckiem.
Oj tak:) Wszystkie wymienione zawsze mamy spakowane :) Co jak co ,ale apteczkę pakuję jako pierwsze :) Bez tego ani rusz!:)
Oo tak ! Wartościowy post dla wszystkich mam :)
Akurat z naszym maluchem nigdzie teraz się dalej nie wybieramy ale apteczkę warto mieć zawsze przy sobie.
Warto mieć taka sciagawke przed wyjazdem;)
Chociaz przyznam ze zaleznie id wieku dziecka pewnie ta apteczka wzbogacilaby sie o jeszcze kilka rzeczy;)
Apteczka to podstawa ;) Ja zawsze staram się mieć najpotrzebniejsze rzeczy zawsze przy sobie;)
Ale to nawet jak nie ma się malucha to lepiej spakować parę rzeczy. Ja do apteczki dodaję też rzeczy na komary i kleszcze.
Dziewczyny a co stosujecie na owady za preparaty dla dzieci?
off junior w żelu mam na owady :)
Na pewno jakieś plasterki coś na ukąszenia coś na komary żeby spryskać, jakiś bardzo domu czy ibuprofen , termometr też bym spakowała bo nigdy nic nie wiadomo. Ja raz byłam z córką w Białce Tatrzańskiej i szczęście w nieszczęściu bo w ostatni dzień córka źle się czuła i miała temperaturę.
Xxyyzz dlatego super się przygotować niż potem szukać na szybko
Termometr wlaśnie duzo miejsca nie zajmuje a wydaje mi sie ze tez to taka podstawa tak samo jak ksiazeczka zdrowia;)
Ja kiedys nawet zastanawialam sie nad nebulizatorem;D jak corka czesto chorowala;/ na szczescie dzieci rzadziej choruja latem kiedy sa wakacje i wyjazdy;) ale niestety nigdy nic nie wiadomo;(
Zwykle jest tak, że przydaje się to czego akurat nie mamy ze sobą;D
Na wyjazdy apteczkę zawsze bierzemy że sobą. Czy to jedziemy 50km czy 500km bo jednak z dziećmi to właśnie nigdy nie wiadomo co się przytrafi i co będzie potrzebne.
Termometr również bym spakowała, fakt trochę miejsca zajmuje ale u nas na dwu dniowym wyjeździe okazał się mega potrzebny. Na pewno jakieś plasterki, coś na ukąszenia, kleszcze, ja też biorę kropelki na katar bo córcia lubi złapać katar wtedy co nie potrzeba, coś na ból brzuszka.
Termometr też zwłaszcza w ciąży bardzo ważny gdyby sie przydarzyło jakieś przeziebienie
Ja też zawsze pakuje na każde wyjedzie aspirator do nosa. Uważam że jest to tak ważny sprzęt że powinien być w domu każdego rodzica
Dlatego mysle ze wiek tez ma znaczenie;) jadaz ze starsza corka nie zabieralabym tylu rzeczy co wyjazd z mlodszym dzieckiem;) aspirator to zaraz woda morska ;) zbiera sie tego troche ze mala kosmetyczka nie pomiesci wszystkiego;) to juz pod kufer podchodzi;D hehe ale warto miec pod reka takie priorytety niz potem szukac i niepotrzebnie kupowac ;)
Właśnie czytałam że te aspiratorki to super sprawa
Też mamy ten aspirator i codziennie jest w użyciu zanim dziecko nie nauczy się samo wydmuchiwać dobrze noska także u nas też zawsze aspirator podróżuje z nami