Dokładnie sudocrem jest tylko dorywcza maścia jak już inne nie pomagają.
Kasia ja sudocremu uzywam tylko przy odparzeniu, a ze maly ma ciagle w szparach posladkowych to i codziennie musze smarowac. Ale smaruje tylko to, a reszte limomagiem zielonym
Na początek do apteczki mojej Małej zakupiłam sól fizjologoczną i jałowe gaziki do przemywania oczu, Octenisept do pępuszka, Bepanthen, Linomag i Sudocrem, sól morską do noska, termometr, waciki do przemywania buźki.
Na poczatku mialam sol fizjologiczna i gaziki krem na odparzenia pozniej dokupowalam w trakcie
nożyczki do paznokci i szczotka z naturalnym włosiem znajduje się również w mojej apteczce.
U Nas w apteczce jest sol fizjologiczna aspirator octenisept waciki jalowe ( kilka patyczkow do usxu dla doroslych zeby oczyścić srodek pepuszka :-)) espumisan na wszelki wypadek obcinaczki do paznokci szczetka z naturalego wlosia no i oliwka do ciala
Nożyczki do paznokci, szczotka do włosów, emolium do kąpieli i ciała, puder, octenisept, waciki jałowe, sól fizjologiczna, woda morska
octenisept uwielbiam, bo nie szczypie i nadaje sie dla calej rodziny, cos na goraczkę w czopkach i syropie, wode morską w sprayu i maść na skaleczenia oraz altacet na stłuczenia, bo dzieci w okresie ok. 2 lat biegaja zamiast chodzic i czasem trzeba życ altacetu
Octenisept pomógł mi przy kikucie dziecka i przydaje się również dla całej rodziny, poza tym sól fizjologiczna, kompresy jałowe i nie jałowe, woda morska, coś na brzuszek i gorączkę, krem na odparzenia pupy.
A Altacet możesz kupić i smarować miejsca po szczepieniach. Mi szwagierka powiedziała bo u niek w przychodni informują o tym, natomiast w mojej cich sza na ten temat. Uratował nam już nie jedną noc po bolesnym szczepieniu.
U nas zawsze po szczepieniu mówili, ze w razie jakby pojawil sie obrzęk poszczepienny to smarować Altacetem.
Ewelina widzisz, my teraz mieliśmy ostatnie szczepienie (następne jest dopiero po 6 roku) i nikt mi nic nie powiedział. Dopiero moja szwagierka po tym ostatnim szczepieniu bo mały nawet za rączki nie dał się dotknąć, tak go bolały.
Na obrzęk po szczepieniu pomoże okład z sody oczyszczonej( szklanka wody i łyżeczka sody).Jak się nie ma Altacetu.
Dzieki podobno takie rzeczy również po zastrzykach pomagają
U mnie zawsze Pani mówi o okładkach z sody i o większej cierpliwości do malucha przez kilka dni.
Widocznie tylko mi się taka przychodnia trafiła …
Octanisept to podstawa jest dobry nawet na potówki .
Sól fizjologiczna do przemywania oczek
Witamina D3 w kapsulkach
Krem bethamten na odparzenia
octanisept, coś od gorączki, witaminy d3 i k , sól fizjologiczna, krem na odparzenia, gaziki jałowe, można zakupić jakieś krople na żołądkowo-jelitowych
W pierwszej kolejności sól fizjologiczna bo przydatna do codziennego przemywania oczu jak i w okresie zimowym(suchość powietrza w domu) do nawilżania śluzówki nosa, lub woda morska, gaziki jałowe, waciki do przemywania, patyczki kosmetyczne, octanisept, środek zapobiegawczy odparzeniom np: Alantan, aspirator do nosa, witamina D3, termometr.
To i kremy chroniące skore przed zimnem, mrozem są istotne zima a latek kremy z filtrem UV