Proponuję umieszczać tutaj ciekawe nazwy darmowych programików do telefonów? Czy ktoś korzysta z takiej formy pomocy, żeby ułatwić i umilić sobie życie? Np.żeby zapamiętać kiedy należy iść z maluchem na szczepienie, bądź uzyskać szybką i natychmiastową podpowiedź.
polecam baby monitor - czyli niania elektroniczna
OvuViev a ja polecam tę aplikację, pomaga odliczyć dni kiedy wypada owulacja, posiada sporo ciekawych opcji, taki damski kalendarzyk,
Ja nie korzystam z takich aplikacji Wydaje mi się to nie potrzebne ,mamy mały kalendarzyk i wszystko zapisujemy .Zaletą jest to że przypadkowo się nie wykasuje
Ja korzystam z MOJA CIĄŻĄ ta apka tydzień po tygodniu opisuje to co dzieje się ciele przyszarzej mamusi i jak powinien rozwijać się dzidziuś. Podaje różne ciekawostki, przypomina o tym czego mamie nie wolno, a co może robić. Co najlepsze jest przystosowana do polskich realiów.
Prze ciążą korzystam z MÓJ KALENDARZYK tu zaznaczamy m.in. dzień kolejnych miesiączek, ich długość, samopoczucie w ciągu cyklu, nasza wagę, itp. Aplikacja sama wylicza dokładnie długość cykli, oznacza dni płodne, przypomina o zbliżającym się lub spóźniającym okresie. Ma tez opcję Ciąży która odlicz dni do porodu.
OBIE APKI SĄ BEZPŁATNE.
Ja korzystam z aplikacji BoboVita, przydatna przy rozszerzaniu diety maluszka
Ja również korzystam z aplikacji Bobvita. Uważam, że jest bardzo przydatna przy rozszerzaniu diety dziecka oraz w kontrolowaniu tego. czy dziecko się prawidłowo rozwija. Poza tym fajne są przysłowiowe jadłospisy i dzienniczek, w którym możemy zanotować co dziecko zjadło danego dnia, gdyż telefon mamy przy sobie zawsze, a kartkę i długopis niekoniecznie.
To nie aplikacja, ale strona internetowa. Nie mniej jednak bardzo polecam. Strona mleko i pieluszki - aktualne sklepowe promocje mleka modyfikowanego i pieluszek. Wkrótce mają dodać również promocje na gotowe obiadki i deserki.
MOJE DZIECKO - mój nowy hicior Apka jest nt. opieki nad dzieckiem do 2 r.ż. W pełni przystosowana do polskich realiów, chociaż chyba nie aktualizowano dawno niektórych prawnych kwestii, ale i tak jest super.
Ulka, ale Bobovita ma aplikację na telefon, spróbuj sobie ściągnąć.
Justyna chodziło mi o stronę mleko i pieluszki. Teraz widzę, że źle u mnie z interpunkcją
A Bobovitę mam już zainstalowaną od kilku miesięcy i bardzo mi się przydaje.
Ja na początku używałam aplikacji Nivea żeby pilnować czasu karmienia, całkiem pomocna.
Ja jestem z tych co jeszcze nie korzystały z takich aplikacji. W sumie nie wiem dlaczego, wiele jest bardzo ciekawych i pomocnych z tego co widzę. Do tej pory korzystałam z pomocy własnego notesu i poradników/ książek w wersji papierowej i też się sprawdzało
Ja wcześniej częściej korzystałam z takich aplikacji teraz już nie mam czasu:-)
teraz to tylko buszuje po necie albo po aplikacjach i wyszukuje dla mojej gwiazdy jakis fajnych ubranek czy jakiś zabaweczek:-)
Inna fajna apka za free ASYSTENT CIĄŻY.
Badać w ciąży też ściągnęłam aplikacje Moja Ciąża nie był to jakis asystent bardziej lubiłam patrzeć na to ile w danym częste dzidziuś waży mierzy i ile dni do porodu.
Ja korzystam z womanlog baby
Dziewczyny a ja polecam aplikację na telefon uGrow avent. Jako że nie wiem ostatnio gdzie mam głowę to ta aplikacja pozwala mi ogarniać kiedy karmiłam małego, z której piersi, ile ważył danego dnia i kilka innych funkcji.
Ja używałam asystenta ciąży i programu do liczenia skurczy (1ciąża więc się bałam co i jak)ale nie pamiętam nazwy
Polecam aplikacje UGrow. super sprawa. Kontroluje sen, karmienie, pieluszki. Ma tez ciekawe artykuly na temat ciazy i rozwoju dziecka.