Aniball = łatwiejszy poród?

Pamiętam jak ja czekam na to badanie i już taka głodna byłam i jak to wypiłam to od razu lepiej ;) ale nic mi się było. Zero jakiejś senności czy coś. Śniadanie też potem zjadłam normalnie

Ja tez byłam bardzo głodna a długo to badanie trwa  

Jeśli badanie na glukozę ma się wcześnie rano to znośnie z tym głodem ja miałam na godzinę 10 a w sumie nie jadłam prawie do 13 to już mi się słabo robiło.

U nas jest tak że badania wysyłają do laboratorium więc na glukoze trzeba wejść najpóźniej o 8:00 żeby zdarzyć do 10:00 potem przyjeżdża kurier i bierze krew do innego laboratorium więc cieszę się że to było z rana i miałam z głowy mi się okropnie chciało pić zaschły aż mi usta czekałam tylko na to az wreszcie będę mogła się napić wody gazowanej poczułam taka ulgę a potem w domu zjadłam śniadanie ale mimo to czułam się bardzo osłabiona i musiałam iść na drzemkę bo zasypiałam na siedząca 

No ja robię badania w laboratorium przyszpitalnym nie wysyłają nigdzie tych badań ale ja wolę i tak iść rano zrobić bo muszę zjeść jak najszybciej to śniadanie 

II!a ja też robię badania w labo w szpitalu także nigdy się nie stresuje czy zdradzę czy nie bo zawsze zdążę kwestia tylko ile ludzi będzie przed mną. 

My mamy daleko do szpitala jakbym miała jechać to mi się wgl nie kalkuluje a diagnostyka jest w miarę na miejscu 15 minut jazdy samochodem :) więc nie wyobrażam sobie jeździć do szpitala do którego mam 40 minut jazdy jak nie lepiej i czekać nie wiadomo ile bo u nas w szpitalu nie takie hop siup niestety 

A to faktycznie daleko. Ja szpital mam 15 minut drugi autem a tam też mam lekarza prowadzącego mnie na NFZ także wszystko w jednym miejscu;)

Ja mam wlasnie lekarza prywatnie i do szpitala własnego mam do jakiegokolwiek daleko więc wybrałam akurat tam lekarza bo mi nie zależy tak bardzo by był blisko skoro szpital i tak i tak trzeba jechać daleko :) 

Mój lekarz prowadzący był.ordynatorem i też w sumie blisko miałam do niego i w porównaniu z innymi cenowo był przystępny

Paula Norbert Może glukozę miałaś właśnie w czasach covidu tak wnioskuje po twoim komentarzu że miałaś na godzinę 10:00 wtedy właśnie był taki moment gdzie umawiali tak konkretnie i definitywnie na dane godzinę nawet jeżeli chodzi o pobranie krwi to jest masakra najlepiej iść właśnie z samego rana bo i tak jesteśmy na czczo często wtedy nie Czujemy się dobrze jesteśmy bez leków które musimy przyjąć każdego dnia podczas ciąży rano bo przeważnie oprócz glukozy robimy jeszcze pakiet Innych badań z krwi No tak jak mówię właśnie nie lepiej mieć to od głowy z samego rana iść wypić i niech już te godziny i pobrania lecą

Lepiej mieć z głowy rano a później  spokój 

Też mi się wydaje że glukoza zawsze jest wykonywana z rana aczkolwiek może być tak że każda diagnostyka ma inaczej u nas zawsze mówili żeby w razie możliwości przyjść jak najwcześniej z rana najlepiej przed 8 tak samo jedna diagnostyka daje swoją glukozę a do innej trzeba iść ze swoją własną bo nie dają ja kupowałam a aptece a koleżanka jak robiła badanie to jej normalnie dali na miejscu :)

Tak nie było już miejsca dlatego tak umawiali więc głod był naprawdę duży u robiło mi się słabo .

Też bym wolała iść na 7 lub i 8 i z głowy mieć szybko to badanie.

Najgorzej tyle godzin bez jedzenia 

No najgorsze są takie badania na czczo i trzeba siedzieć do południa na czczo i potem człowiek już taki głodny że nie zje dobrze a mu się robi słabo już ja zawsze muszę mieć wodę ze sobą na badaniach a potem idę po bułkę albo drożdżówkę żeby od razu coś zjeść 

Ja odkąd jestem w ciąży to nowsze ze sobą wodę w butelce bo to nigdy nie wiadomo gdzie zrobi się słabo. Ale fakt jak tylko czlowiek się że nie może jeść to jak na złość jest głodny od razu. 

Niby tyle cukru się wypija że powinno się chociaż na chwilę przestać chcieć jeść :) w ciąży jest ciężko, nie dość że po glukozie bywa różnie, to jeszcze się siedzi i tak tylko ssie w żołądku że też można osłabnąć 

Najlepiej wykonać takie badanie wcześnie rano 

Powiem Wam że ja teraz w tej końcówce ciązy jestem taka jakaś głodna cały czas, zjem a za chwile mogłabym jeśc na nowo. Rano się budze głodna, normalnie mogłabym jeśc na okrągło mam wrażenie.