Najpierw posiedziałam na kibelku z 20 minut ale nic się nie działo, tylko mnie brzuch bolał. Wróciłam do łóżka ale tylko na chwilkę i zaraz poszłam znowu i mnie przeczyściło, do tego zwymiotowałam no i tyle. Na tym się skończyło. :) Potem kąpiel ciepłą wzięłam ale nic te skurcze nie przechodziły i w końcu pojechałam.
@Iza
Twoja historia jest bardzo pozytywna.
Mogę zapytać w jakich pozycjach ćwiczyłaś z Aniball? I jak udało Ci się dojść do 35cm? Jak masz jakies rady proszę daj znać.
Jestem w UK i tu położna nie wie za wiele o tym i nie mogła mi polecać, bardziej poleca masaż krocza.
Cwiczę od około 2 tygodni, na razie udało mi się dojść do 28cm max 1 lub 0.5cm na dzien zwiększam. Nie miałam żadnych krwawień ale boję się szybciej rozciągać. Termin mam za kilka dni ale to pierwsza ciąża więc może się opóźnić.
Najwygodniej jest mi właśnie na leżącą /na lekkim boku by się zrelaksować ale nie wiem czy lepiej byłoby ćwiczyć wertykalna pozycję tylko bardziej boli i piłka mi wypada za szybko.
Pozdrawiam, Stella
Monia a brzuszek zauwazylas że już nisko ?
Nie zawsze brzuch się opuszcza
Aż tak bardzo niesko to nie jest
To pewnie maleństwo jeszcze ma czas
U mnie już raczej czasu nie ma :) nie każdemu opada brzuch
No tak tak nie zawsze. BByłam po prostu ciekawa bo ja w 32 i mam wrażenie że jest już dość niziutki
Zobacz w internę internecie zdjęcia
Patrzyłam ale to wiesz np moja koleżanka od początku miała niżej i teraz to już wgl ma w 35 niziutki. NNie będę się nakrecac. PPoczekam do wizyty.
Dokładnie, lekarz sprawdzi i wszystko Ci powie :)
Lepiej sie niepotrzebnie nie nakrecac, chociaz wirm ze to trudne
Ja pamiętam jak sama się nakręcałam i czym więcej o tym myślałam to więcej objawów znajdowałam
Mi też się tak wydawało że mi opadł ale do tej pory się raczej to nie stało heh
Laureczka myslę z ejest to dodatkowe obciażenie a do porodu też juz niedużo brakuje wiec pomału sie moze bedzie szykować, przecież to daleka droga do wyjscia dla takiego maluszka.
co do niskiego brzuszka ja miałam cały czas w pierwszej ciaży połowę przeleżałam ale to dlatego że była zagrożona i za każdym razem jak mnie ktos widział to mówił zaraz poród bo brzuch nisko
Ja z moimi objewami to już bym miesiąc temu urodziła a tu dalej nic
Ja też długo miałam nisko,a porodu dlugo nie było także spokojnie 😊
Ja już się nie ludze heh przyjdzie co ma być. Poczekamy Zobaczyny jak zniknę na pare dni to znaczy że rodze :)
Oj tak nie warto czasami czytać w internecie wszystko, bo człowiek coraz bardziej chory
Monia Ty to zeariujesz z tego czekania 😁