Ja nigdy nie slyszalam o czymświadczy takim ,??? Ktoś miał sprawdził się ??
A chciałam sobie kupić ale jak na oglądałam w internecie że kobiety sprzedają nawet używane to mnie jakoś obrzydziło
Nieslyszalam o tym ciekawe coś nowego
Monia, kiedyś krążyło po necie ogłoszenie z olx, kobieta sprzedawała 2 napoczęte soczki, chyba bobofruit, bo jej synek nie lubi zimnego pić (nie wpadła na to, żeby podgrzać, ale na to żeby sprzedać już tak XD). Od tej pory żadne ogłoszenie mnie już za bardzo nie dziwi, ludzie próbują sprzedać wszystko.
Nati - ja ćwiczyłam w pierwszej ciąży 2 i pół roku temu. Córka obwód główki 36 cm i wyszłam z tego bez otarcia.
Teraz, w drugiej ciąży, też zamierzam ćwiczyć.
Kupowanie używek nie jest dziwne. Dokupienie nowego, oryginalnego balonika do samej pompki wychodzi taniej niż całego nowego kompletu :)
Poczytam moze Sie skuszę na zakup
Poczytaj za i przeciw i co daje :)
Czesc dziewczyny.
Watek troche ucichł, a wlasnie skonczylam czytać wszytskie wpisy.
Czy jest ktos kto obecnie cwiczy z balonikiem?
Ucichł?
Przy porodzie najważniejsza jest współpraca z położnymi i lekarzem prowadzącym.
Juliaangel - u mnie na ćwiczenia jeszcze za wcześnie, ale jakbyś potrzebowała wsparcia czy rozmowy to pisz śmiało :)
Kasija - u mnie przy porodzie była tylko położna a na szkole rodzenia właśnie od pań położnych (wszystkich zgodnie) słyszałam żeby ćwiczyć jeśli chce się uniknąć nacięcia. Bardzo gorąco nas dopingowały i miały rację. W pokoju leżałam z dziewczyną, która urodziła pierwsze dziecko, syna, ponad 4 kg i wyszła z tego umęczona ale cała i szczęśliwa. Oczywiście też ćwiczyła.
Wiadome, że tak ale czy każda kobieta moze sobie od tak powiedzieć i nie panikować i przy tym normalnie oddychać?
Hej dziewczyny. Znalazłam super konkurs w którym pampers rozdaje darmowe mini wyprawki
2x Pampersy 0 lub 1+
2x chusteczki nawilżane
2xpieluchy
2xkremy typu sudocrem.
Wystarczy rejestracja i potwierdzenie email https://lead1.pl/p/OUMc/A15v/u22p
Sprawdzone działa! Polecam wszystkim!
Dawidson z całym szacunkiem juz trzeci twój wpis o tym czytam,wystarczy napisac raz...wiec tutaj tez napisze ze to nie pampers organizuje..!!
Ściema jakas albo wirus lepiej w to Wogole nie wchodzić
A to nie jest też troche faktycznie tak, że wielkość dziecka ma największe znaczenie?
Laureczkaa - u mnie najtrudniejsze było urodzenie główki, ramiona czy brzuszek nie stanowiły już żadnego problemu. Wydaje mi się, że większość dzieci urodzonych w terminie ma zbliżony obwód główki bez względu na różnice w wadze.
No wlaśnie. A jak dzidzius rodzi się wcześniej to może dzięki temu, jest mniejsza szansa na nacięcie. I to myśle też indywidualnie anatomia kobiety. Aczkolwiek ćwiczyć nie zaszkodzi :D
Tylko jak się rodzi wcześniej mogą być jakieś komplikacje
Oj niestety tu się muszę zgodzić. Dlatego trzeba się nastawić jakos i dać radę 😊