Dobrze że macie diagnozę i wiecie co jest ![]()
Właśnie wracamy z przychodni brak poprawy pogorszenie osłuchowo zmiana antybiotyku i nebulizacje ![]()
Wspolczuje oby to pomoglo
duzo zdrowka ![]()
U takich malych dzieci wszystko opiera sie na obserwacji objawow, moja od urodzenia refluks alergia na białko, pierwsze testy z krwi w wieku 4 lat !
A to od razu wiedzieliscie że ma alergię na białko a później tylko testy potwierdziły?
Tak zaczęłam sie zastanawiać czy swojej nie zrobić z krwi bo od małego ma problem z ulewaniem, teraz jest lepiej ale jednak ten brzuszek po mleku jakoś dziwnie sie zchwouje
Mysle, ze w tym wieku nie wyjdą miarodajnie. Podejrzewalismy, rózni lekarze, szpitale, dziecko przestalo pic mleko… Trauma, ale za nami
Najlepiej sprawdzić alergię poprzez prowokacje czyli oczyścić organizm z mleka i przejść na dietę bezmleczna jeżeli będzie poprawa to alergia jeżeli brak poprawy to trzeba szukać innej przyczyny my tak mieliśmy i doszliśmy że to mleko
No tak tylko moja ma 7 miesięcy, nie mogę odstawić jej od mleka, a zmiana z jednego na drugie też kiepski pomysł chyba
Aaa ok , to inna sytuacja bo my karmimy się piersią dlatego wyeliminowałam mleko ze swojej diety i też nie podaje mleka mm ani zwykłego tylko jak już to Bebilon Pepti np do kaszki itp .
Jesteśmy po konsultacji pulmonologicznej / alergologicznej + laryngologicznej . Synek ma nos typowy dla alergików czyli zasiniona błona śluzową nosa ze śluzem zalegającym w gardle . Mamy skierowanie na testy alergologiczne z krwi panel pokarmowy i wziewny . Prawdopodobnie są to liczne alergie ze względu na zmiany skórne , biegunki , refluks itp . Także jak będą testy alergologiczne wykonane to będziemy wiedzieć co i jak ![]()
“WIELKA ÓSEMKA” najczęściej uczulaja
- mleko krowie
- bialko jajka
- soja
- orzechy ziemne i te z drzew
- soja
- pszenica (gluten)
- truskawki
- ryby i owoce morza
Testy wyszły ujemne ,prowokacja na mleko się nie udała i mimo wyniku zerowego alergia na mleko jest