Gwiazdka jak się Natka podała do rodziny męża? To wtedy pozostaje ci tylko pilnować co je i faktycznie zabronić teściowej dokarmiać. Ale moim zdaniem na tym etapie nie masz się co martwić za wiele. Mała ma dopiero półtora roku
Gwiazdka, Silje chodziło o wpisy z dzieciństwa do porównania, nie obecne wskaźniki bmi. A kiedy Twoja córeczka zaczęła chodzić? Może to taki tymczasowy wzrost wagi i za chwilę wyciągnie się w górę.
niestety nie mam ksiazeczki zdrowia mojej z dziecinstwa by podejrzec jak to bylo u mnie jak bylam mala… corka zaczela chodzic dokladnie pol roku temu, wiec powinno juz ja wyciagnac, a ona tyje i tyje;)
Gwiazdka, nie martw się i obserwuj. Teraz jest, przepraszam będzie ciepło to się zaczną wygłupy na placach zabaw i szybko waga przestanie być problemem
Czasem dzieci jak malutkie to są pulchniutkie, ale jak zaczną dobrze chodzić to bardzo szybko gubią kilogramy.
ciężko jest zachować równowagę… bo albo jest się zbyt ostrożnym albo przeciwnie… kuzynki synek je juz wszysztko a ma roczek… więc dla mnie to przesada… mój synek ma 8 miesiecy i wiadomo, ze wprowadzam mu już wielke produktów, ale staram się robić to z rozwagą:) i na pewno nie w dużych ilościach na początek… bo to też częste błędy… ja sprawsdzam czy nie uczula mojego skarba
Sylwia dzięki za linka. Bardzo mi się podobają nowe wytyczne idealnie pasują do Oliwiero.
Hm no to moje dziecko ma 16 msc i wazy 13 kg .86 cm wzrostu i wychodzi ze ma 2 kg nadwagi
Monika a moja 9latka waży 23kg przy 128 cm i ma niedowagę ;).
na samych początku warto jest wprowadzić karmienie co 3 godz … my bardzo przestrzegaliśmy tego i teraz sa rezultaty … wszystko jest o stalej porze i nie ma problemów np. w czasie podróży ze dziecko nagle jest glodne
mój ma 11 mscy i waży 9 kg
bardzo pomocny artykuł. Mój synek ma 5 miesięcy i od 4 miesiąca rozszerzamy jego diete… je co 3 godziny. na początku trudno było ale teraz nauczył się stałej pory jedzenia. A waży 7900g.
Artykuł porusza bardzo ważne kwestie racjonalnego żywienia. A najważniejsze jest to, że jeśli u dziecka wykształcimy zdrowe.nawyki żywieniowe zostaniu mu to na długie lata.
Ja karmie piersią moja maluda ma 3,5 msc. Dużo czytam o rozszerzaniu diety o schematach , ponieważ niedługo nas czeka wprowadzenie nowych posiłków. Zastanawiam się czy faktycznie kobiety dające piers, dopiero od 6msc.rozserzaja diete ? Jak W y to robiłyście?
Pytałam o to lekarza jak to wygląda, stwierdził , że można spokojnie rozszerzyć po 4 msc życia od podania przecieru. Co o tym sadzicie?
moje dziecko niestety nie wpisuje się w schemat jedzenia jest na mm i je więcej niż jest podane dla jego wieku potrafi nawet co godzinę zjeść 120 ml, co w takiej sytuacji mogę zrobić żeby miał większe przerwy w jedzeniu?
Bardzo przydatny artykuł, szczególnie zamieszczony w nim schemat żywienia dziecka. U mnie maluchy jedzą częściej ni 4 razy mleko, ale nie po 180 ml tylko 120 lub 150 ml. Gdybym musiała im dawać tylko 4 razy to nie wiem co by to było:), jak w nocy budzą mi się dwa razy na jedzenie:)
no u mnie to od początku schemat nie sprawdzał się moje dziecko ma własny rytm i w konsekwencji domaga się już innych posiłków niż mleko
Schemat zywieniowy trktuje jak podpowiedź ,ale nie trzymam się go sztywno . Sprawdzam co mogę podać w jakim miesiącu, ale mimo karmienia piersią dietę rozszerzalam wcześniej więc dla był ważniejszy schemat dla dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym.
Tabletka w jajku ? Dobrze ,że rodzice wychwycili to , co by mogło się stać gdyby dziecko to zażyło. Aż mnie ciarki przeszły.
mój Kacper je tak jak w schemacie je mi 5 posiłków o stałej porze i powiem że super, bo można sobie jakoś wszystko zaplanować…
a co do jajka to jestem w szoku, to tak jest jak na jednej fabryce produkuja różne rzeczy, ja uważam na to co podaje Kacprowi i mam nadzieje że nie będę mieć nigdy takiej przykrej niespdzianki