Hej hej rodzice dziś moja starsza corka skończyła 7 lat... Ma cie do polecenia jakieś zabawki książki....? Gry laptop i inne skomputeryzowane rzeczy dla nas nie istnieją bo tego nie popieramy czekam na propozycje.
Ja gdy bylam dziewczynka w tym wieku zawsze fascynowal mnie film "Ania z Zielonego Wzgorza" gdy tylko szedl w tv to oglądałam kazdy w domu powtarzal mi ze to będzie kiedyś moja lektura w szkole i zebym uwaznie oglądała bo mi sie to przyda pamiętam ze wtedy chciałam miec ksiazke tak aby przeczytac ja sobie wczesniej wiec moze cos z tych rzeczy jakas taka fajna lekka książka typowo dla dziewczynki w tym wieku . Albo jakies puzzle jesli lubi układać jakis wiekszy obrazek przy którym będziecie mogli usiąść cala rodzina wieczorkiem i spędzić milo czas
Ksiazki ; Babcia Rabuś i inne z serii Davida Walliamsa;)
Seria o zwierzakach zaopiekuj sie mna,
Dziadek i Niedzwiadek swietna książka,
Encyklopedia z dziedziny ktora lubi
Z zabawek kreatywnych to malowanie po numerach, sa fajne zestawy do wytwarzania krysztalow, swieczek, mydełek, lub paskudne gluty,
Gry monopol, milionerzy, bylo sobie zycie,
Seria gier dzieci kontra rodzice
Klocki Alleblox są rewelacyjne dla 7 latków
Zestawy kreatywne będą dla niej interesujące. Moja córka uwielbia tego typu zabawy. Fajny może być też dlugopis 3d. Mamy od niedawna i świetnie sobie radzi
super są te klocki
Co do książek to moja córka uwielbiała "Misia i jej mali pacjenci" całą serię uzbierała :) Lubi jeszcze "Przygody 10 skarpetek" ," Banda czarnej Frotte", "Martynka" :)
Z gier lubimy - " Boom boom" , "Labirynt" ,"Monopoly".
Lubi również jakieś doświadczenia robić - samodzielne robienie mydełek , slime.
Zadowolona była z zwariowanej anatomii od clememtonii :)
No i moja córka lubi akurat malować. Chciała markery wodne ,farby ,sztalugi i płótna :)
Tych książek nie znam ;) samodzielne tworzenie też uwielbia, właśnie zwłaszcza slime a mnie on przeraża. Nie lubię, gdy coś mi się klei do rąk. W action parę razy kupiłam jej płótno z numerkami i farbami. Też jej się spodobało
Te płatno z cyferkami jest świetne ale dla starszych dzieci ;) moja teściowa dostała takie płatności do malowania z obrazem świętym to była bardzo zadowolona ;) co dopiero dzieci ;)
W action było właśnie takie w sam raz do niej. Bo te do starszych to są za małe elementy i ja denerwuje, że wykracza za linie
Książek to ja bym miała mnsotwo do polecenia. Teraz bardzo fajny jest Albik do wnuki angielskiego z długopisem i myślę, że to już mogło ja zainteresować
O Albiku czytałam dużo dobrych opinii. Ale warto chyba polować na promocję bo ceny są wysokie
Syn dostał ostatnio albika i jest bardzo zadowolony ;)
No niestety to duży wydatek, ale święta tuz tuz to można wydać więcej 🙂
Ja Wam polecę globus albik, wiele funkcji, wystarczy na dluuuugo :)
mozna spróbować serię książek: lub po ksiazce z każdej serii aby sprawdzić co dziewczynce przypadnie do gustu. Super sprawdza się zestawy kreatywne: slime, robienie torebki/pacynki, ozdób na okno, choinkę, zaplatanie biżuterii, warkoczyków- mozliwosci jest wiele! Pomyślałam tez o tym żeby zabrać dziekco do sklepu i wspólnie przejrzeć oferty
O tak zgadzam się! Te zestawy kreatywne super się sprawdzają Córka uwielbia samodzielne robienie slime :) Miała też robienie mydełek , składanie czaszki z clementonii z gipsu. Widziałam też robienie kryształków :) Jest to też dobry sposób na miło spędzony czas razem :)
Tez mysle ze dizewczynki to lubia takie zabawy kreatywne a tutaj bogaty wybor;) te zestawy z mydelkami czy swieczkami tez fajne ;) czasami az za duzo na polkach bo wlasnie nie wiadomo co wybrac;)
Z drugiej strony flamastry kredki z wyzszej polki tez napewno uciesza nie jedna dziewczynke ;) bynajmniej u nas ciagle ich przybywa ,)
Dla dziewczynek różne fantastyczne rzeczy można znalezc 🤪
Moja córka ma dopiero co prawda 3 lata ale mam wrażenie że coraz trudniej mi ją zaskoczyć i zadowolić :D