7 latka jakie zabawki na prezent

Tez mi się wydawało ze dziewczynce jest łatwiej ale powiem ze nieprawda :) widziałam piękne kreatywne rzeczy dla chłopaka: zestaw slime z dinozaurami, ciastoliny z motywem dla chłopca, wyklejanki, tworzenie właśnie w klimacie aut, superbohaterów- super ze to już w tę stronę idzie. Chłopcy też mają prawo do kreatywności i tworzenia :)

Moja córka teraz dostała w prezencie takie gipsowe figurki do malowania i była bardzo zadowolona. Kreatywne zabawki zawsze są na wagę złota i lego :D 

Widziałam te gipsowe figurki, fajny pomysł na prezent;)

O tak to jest super !

większe dziecko  to już można takie cos kupić 

Myśle ze spodobałoby sie

A wiecie co mojej córce przypadło do gustu ? Takie kręciołki plastikowe (spojdzcie na zdj bo nie wiem jak to się fachowo nazywa). Ja to pamiętam z czasów szkolnych. Na temu było za 4 zł chyba, do tego dokupiłam im drewnianego hamburgera do układania i już drugi dzień mam spokój:D

Zazdroszczę bo moi chłopcy tylko max pół godz bawią się jakaś zabawka.... dzisiaj dałam młodszemu tableta z dźwiękami i kolorami.. to chwilę poprzyciskal i zostawił.. Nawet z kartonu nie wyjelam żeby zobaczyć czy dać chłopcom czy innemu dziecku w prezencie.. moich synów to ciężko zadowolić he młodszy woli piloty, monitor od kamery czy mój telefon heh.

A ma któraś z Was długopis 3d? Warto taki sprezentować czy raczej strata pieniędzy. Syn uwielbia różne prace plastyczne, zastanawiam się czy taki długopis by się dla niego sprawdził

mój syn to jeszcze lepiej bo tak 5 minut zabawy sam ,ale z siostrą bawi sie na szczęście dłużej z tym, że nie zawsze ona ma ochotę na zabawę z nim. Ona sama potrafi się długo bawić, ale ma 5 lat więc to dla mnie norma, ale taki 2.5 latek ciągle chce zabawy z rodzicem

Ja też zauważyłam, że jak wracam z pracy to mnie ciągnie by trochę z nią poukładać puzzle, czy inne rzeczy i chce by z nią być, a nie obok niej. 

Dzieci potrzebują tej uwagi, dla mnie jest to zrozumiałe. Synek jak wracamy ze żłobka, to jest spragniony wspólnej zabawy, stęskniony. Chce się przytulać, wygłupiać i razem z nami bawić. Podaje nam zabawki, rzuca do nas piłkę albo przynosi książeczki. Daję mu tyle czasu, ile tylko mogę, bo zdaję sobie sprawę, że tego potrzebuje. W sumie nie mogę narzekać, bo jest kochany, nie sprawia żadnych problemów, po prostu chce być z nami. Kiedyś to wszystko minie, a ja nie chcę mieć wyrzutów sumienia, że nie zaspokoiłam jego potrzeb.

Moja córka też potrzebuje mnie :) to normalne. Dziecko cały dzień nie widziało się z rodzicami 

Oj tak

no pewnie, ze trzeba oddać ten czas dla dziecka, bo jak mnie nie widziało 8 h to na pewno jest stęskniona;)

TAk dla dziecka wbrew pozorom to kupa czasu

Jak nieraz widze że rodzice odbierają dzieci ze żłobka czy prEdkloa o 17.30 (a mam żłobek i prEdskole pod domem to wiele widzę ) to mi przykro bardzo jak te dzieci tyle muszą siedzieć :o

Dokładnie. A zanim do domu wrócą, coś zjedzą to dziecko musi iść spać, by wczesnym rankiem znów iść do przedszkola 

O tak bo moje chodzą koło 20 spać to ile bym im zostało w domu 

Niektórzy nie mają wyjścia taka prawda 

Tak.. Są dwie strony: z wygody i z przymusu. Nie każdy może sobie teraz pozwolić na bezpłatny urlop jeśli np ma jeszcze kredyt