3 urodzinki

Niedługo malutka będzie miała 3 urodzinki macie jakieś pomysły co jej kupić? Zabawek tak nie chce bo ma ich mase, a z ubranek sie tak nie ucieszy

To ja synkowi na trzecie urodziny kupiłam rowerek biegowy i jest mega zadowolony :wink: a chrześniakowi kupiłam właśnie ubrania i tak sporo bo on do przedszkola idzie więc na pewno się mu przyda parę ciuszków. A może zabierz córkę do sklepu i pozwól jej coś samej wybrać sobie na prezent. Ja tak zrobiłam z córeczką swoją, ona ma już 5 lat ale już planuję co by chciała na kolejne urodziny, jej się ten pomysł spodobał bo wcześniej to wybierała prezenty dla swoich koleżanek przedszkolnych które ją zapraszały na swoje urodziny :wink:

Myślę, że Gabi ma dobry pomysł z tym żeby zabrac córeczkę na zakupy i niech sama sobie wybierze prezent. Mój mąż od jakiegos czasu pyta swojego chrześniaka, ( niedługo będzie miał pięć lat ) i też pyta co chciałby na prezent, zawsze wybiera jakaś zabawkę, ale przynajmniej wiadomo, że będzie zadowolony i nie powtórzymy się i nie kupimy czegoś co już ma, bo teraz dzieci mają tyle zabawek, że ciężko nadążyć

Ja chciałam swojemu kupić na trzecie urodziny bon upominkowy do smyka. Poszedłby i wybrał co by mu się spodobało, ale byłby też ograniczony finansowo i albo zapytał by się pani w sklepie czy go na to stać albo nas, chociaż wolałabym żeby mu to pani ze sklepu powiedziała :slight_smile: przynajmniej by uwierzył. Ale mój mąż uznał, że to jednak nie najlepszy pomysł i się nie zdecydowaliśmy. Takim też sposobem dostał kolejny wielki samochód - lawetę.
Paulusia możesz też zabrać małą np. na salę zabaw i lody albo zafundować jej jakąś wycieczkę - zależy jakie atrakcje masz w okolicy.

Ulka też pomyślałam o wycieczce. U nas blisko np jest Rabkoland, z takiego prezentu na pewno by się dziecko ucieszyło, ewentualnie Zoo, czy park wodny…

Tak jak dziewczyny napisały, dobry pomysł to wycieczka, dziecko będzie miało super wspomnienie na jakiś czas, a żeby zapamiętało na zawsze, porób zdjęcia i będzie super pamiątka z tego dnia :slight_smile: Rowerek biegowy tez fajna rzecz, moja za kilka miesięcy ma 2 latka, też powoli się muszę zastanawiać co by ją ucieszyło. Bo na razie jest etap, chwile sie czymś pobawi i chce robic cos innego :frowning:

Wycieczka do jakiegoś fajnego miejsca, sala zabaw czy zoo. Mój syn uwielbia salę zabaw ma prawie 3 latka

my teraz chcemy zabrać naszą córkę i siostrzenicę do jumpcity - chyba tak to miejsce wołają - sala z różnymi trampolinami…siostra mówiła że otworzyli taką godzinkę drogi od nas
rok temu byliśmy z naszą na tym chyba w Gdyni- zawsze mi się myli Gdynia Gdańsk :wink: - i była mega zadowolona, aż wyjść nie chciała. miała wtedy 2,5 roku :wink: a na trampolinach była pół czasu ze mną i pół z mężem, oboje się z nią powygłupialiśmy na maksa…
gdybyś miała takie miejsce w swojej okolicy to super sprawa, ale jak masz inny dom zabaw to skorzystaj z niego i zróbcie sobie taki babski dzień a na koniec mogą być lody i ewentualnie możesz zabrać ja na małe zakupy by wybrała sobie bluzkę czy jakieś spinki/gumki do włosów, czy jakas fajna taka zabawkowa bransoletka czy torebka…coś takiego małego co jej zostanie jeszcze po tym dniu

wycieczka fajna sprawa…ja kiedyś swojej kupiłam sprzęt do sprzątania ale była dumna jak sprzątała ze mną

wycieczka w jakieś ulubione miejsce córki lub gdzieś gdzie jeszcze nie była to dobry pomysł :):slight_smile: Możecie też wybrać się na piknik jak będzie ładna pogoda :):slight_smile: Co do prezentu to może książeczka ja uważam że książek nigdy dość hihiih

Moim zdaniem wycieczka w nieznane jest super pomysłem dla malucha tym bardziej, że spędzi czas z rodzicami. Może to być, zoo, basen, czy wesołe miasteczko. Zamiast zabawki kupiłabym książeczkę tematem związana z wyprawą i opisała na 1 stronie przeżycia z tego dnia. Zostanie ładna pamiątka dla dziecka.

Córeczka mojej koleżanki kilka dni temu skończyła 4 latka. Długo zastanawiałam się nad prezentem. Jej mama powiedziała,że mała marzy o kolczykach. Poszłam z nią do kosmetyczki i w kilka minut Lenka miała piękne różowe kolcyki! Dostała dyplom za odwagę :slight_smile: i była bardzo szczęśliwa! Potem poszliśmy do ciastkarni na ciacho, ale i tak cały czas paplała o pięknych kolczykach. Prezent fajny i niedrogi.

Dobry prezent ale właśnie jak dziewczynka chce kolczyki, super dzień

Kinga, myślę, że taki prezent spodobał się najbardziej, bo był tym wymarzonym. Jeśli dziewczynka sama bardzo tego chciała, to świetny wybór. I co najważniejsze razem spędziłyście ten czas, naprawdę super. Obecnie większość tylko kupuje drogi prezent i “ma z głowy”

Kolczyki to swietny prezent dla dziewczynki:-) W tym wieku też mógłby byc rowerek biegowy albo kuchnia u mnie w rodzinie sie sprawdziły i byl super prezentem

Fajnym rozwiązaniem jest sala zabaw, można iść na basen wtedy zabawa dla wszystkich zamiast jazdy samochodem można zrobić dziecku wycieczkę pociągiem trochę kreatywność i napewno to będzie wspaniały i niezapomniany dzień dla dziecka.

Gorąco polecam firmę CzuCzu :slight_smile: mają dla dzieci w każdym wieku dostosowane książeczki, puzzle i quizy z pytaniami. Mój roczniak uwielbia i skupia się nad tym bardzo długo, mamy również w rodzinie 2 i pół latka i wiem że świetnie sobie radzi z zabawą przedziału 3+ :slight_smile: dołączam zdjęcie super puzzli dla 3latki.
Pozdrawiam

1

Polecam zabrac dziecko na jakos super wycieczke.Kazdy maluch uwielbia np zwierzaki ,dinozaury,ptaki ,ryby ,karuzele sale zabaw

Może hulajnogę? Rowerek biegowy kupowaliśmy, ale dla chłopca

My kupiliśmy synkowi całoroczny karnet do zoo i chodziliśmy często, ale mieszkamy w dużym mieście. Myślę że dla 3 latka to spokojnie można kupić lego duplo lub playmobil 123. U nas to hit.