2 tyg niemowle i katar?

Ja mam Ectimer z ektoina, bardzo ładnie sobie radzi. Aplikator wygodny w użyciu, pH fizjologiczne, nie piecze w oczki w razie przypadkowego zachlapania. 

Przy katarze u nas u takiego maleństwa to sól fizjologiczna i wyciąganie flukow

Polecam Sól fizjologiczną, aromactiv maść, są też plastry, ale u córci pachniały za mocno i naklejałam je na ochraniacz od łóżeczka- maść sprawdziła się lepiej.

Maść stosuję tak jak radziła Pani doktor, po kąpieli wieczorkiem smaruję klatkę piersiową, plecki oraz stópki :) 

No i oczywiście aspirator do usunięcia wydzieliny z noska. 

A co do kaszelku, to może być poprzez ściekający katarek. 

Zdrówka!

Przy takim maluszku na katar to zakraplanie noska solą fizjologiczna po jednej kropli i głową wyżej od reszty ciała. Karmić piersią najlepiej bo dziecko dostaje przeciwciała szybciej zwalczy infekcje. Jeśli jest kaszel to najlepiej jak oslucha pediatra. 

Kaszel często jest przez katar. Jednak lepiej to skonsultować dla własnego spokoju 

Najlepsze u nas były inhalacje i aromactiv plasterki, mamy też żel, ale nie pachnie już tak jak plasterki (plasterki sa intensywniejsze)

Dobra jest też maść majerankowa

tylko maść majerankowa chyba jest dla większych dzieci jak się nie mylę 

Beata powyżej roku jak dziecko ma już można smarować 

Według mnie najlepiej skontaktować się z lekarzem i skonsultować to co będziemy podawać dziecku tym bardziej że jest to jeszcze maleństwo ale wydaje mi się że inhalacje z soli fizjologicznej napewno nie powinny zaszkodzić 

Tak mi sie wydawało że później, a aromactiv jest od urodzenia

Beata tak wiem że aromactiv można od urodzenia. Ja jednak kupiłam Olbas i olejek eukaliptusowy. Kropelka na wacik i przyklejam.do ochraniacza przy łóżeczku. Taniej wychodzi i wydajniej 

i można stosować to przy takim maluszku?

Beata ciężko powiedzieć. Bo ogólnie olejek eukaliptusowy mówi się że powyżej 3 miesiąca. A olbas 3 roku ale do inhalacji. A kropelka na wacik i z dala od dziecka nie jest inhalacja więc ciężko określić od kiedy można to używać 

A Ty od kiedy uzywasz?

Beata dokładnie nie pamiętam kiedy kupiłam. Ale używałam olejek eukaliptusowy może z trzy raz jak już napewno miała skończony rok.

przy takim maluszku wolalabym wszystko skoncultowac z pediatra 

nam aromactiv pomaga więc przy nim zostaniemy

Beata nam też pomagało ale.to drogo wychodzi. A ten sam efekt przynosi olejek 

patrycja j też bym wolała skonsultować,

Aneczka a ten olejek eukaliptusowy w aptece kupujesz