18 tydzień ciąży brak ruchów

Kochane jestem w 3 ciąży obecnie w 18 tygodniu, niestety w dalszym ciągu nie czuje ruchów dziecka. Wizyta u lekarza za 10 dni, czy waszym zdaniem powinnam jechać na IP żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku z dzidzia? W którym tygodniu u Was pojawiły się pierwsze ruchu?

Każda ciąża jest inna. Warto poczekać i się nie stresować... 

To naprawdę jest sprawa indywodualma , przy nadwadze napewno ciężej jest szybko poczuc . Z drugiej strony może czujesz ale wyobrażądz sobie to innaczej ? Na początku są to naprawdę delikatniutkie muśniecia . Skoro robisz rwgularne wizyty i wszystko było ok to poczekaj do wizyty i się nie stresuj przedewszystkim

Ja w pierwszej ciąży czułam inaczej , w drugiej inaczej. Ciężko doradzić. Ja pewnie bym się gdzieś umówiłam prywatnie do lekarza gdybym mała taką sytuację i gdyby nie dawało mi to spokoju 

ciąża ciązy nierówna , ale fakt  ja teraz z mojej w sumie 4 ciąży czułam ruchy już od 15 tygodnia, ale to zależy . Z synem miałam łozysko na przedniej stronie i te ruchy czułam , ale słabo bo gdzieś to łożysko je amortyzowało 

Dużo zależy od ułożenia łożyska i wagi :) Ogólnie sprawa indywidualna. Ja też teraz byłam w 3 ciąży i później czułam ruchy i słabiej niż w poprzednich. Natomiast na koniec nadrabiała ,bo duża się urodziła :) 

Jeżeli ciaza rozwija się prawidłowo i nie było nic niepokojącego do tej pory to spokojnie czekałabym do kolejnej wizyty. 

Trochę długo czekania na wizytę u lekarza moim zdaniem hmmm ;\ Czekać czy nie też bym się zastanawiała wiec totalnie Cie rozumiem. Z tego co wiem mają teraz pakiety dla kobiet w ciąży w enel med gdzie jest gwarancja terminów wiem że inne prywatne placówki tego nie maja może powinnaś taki rozważyć ? Lepsze tak niż tak sie stresować bo to też nie jest dobre dla  ani dla Ciebie ani dla dziecka 

nie każdy ma pakiet w enel med, więc jak coś niepokoi to lepiej jechać na izbę przyjęć choc u mnie jak się przyjedzie to jakby mają nakaz każdego zaraz na oddział co jest dla mnie głupotą 

Jak coś nie pokoi to najlepiej od razu jechać

Stres jest Ci teraz niepotrzebny. Jeśli ma Ci towarzyszyć do kolejnej wizyty to może warto spróbować umówić się gdzieś wcześniej Jeśli dzięki temu będziesz spokojniesza.

Nie mam porównania bo byłam tylko raz w ciąży ale ja bardzo późno czułam ruchy małej. Dopiero w 20tc. Jeśli masz niepokój to udaj się do lekarza wcześniej. Stres nie wpływa dobrze na zdrowie a co dopiero na ciążę. Powodzenia, buziaki. Bądź dobrej myśli. Pamiętaj że jesteśmy tutaj i zawsze Cię wesprzemy

Duzo zalezy od ułożenia lozyska o ile dobrze pamietam. Czy jest na przedniej czy tylniej scianie tym samym odczuwanie jest inne. Malenstwo jest male to twoja 3 ciaza wiec macica jest juz bardziej elastyczna itp tym samym mozesz czuc owszem wczesniej ale rowniez duzo pozniej. brak ruchow staje sie niepokojacy po ukończeniu bodajze 21 czy 22 tygodnia wiec masz jeszcze czas. :) 

Mama3chlopcow ma rację - umiejscowienie łożyska (przednia/tylna ściana) czy też budowa macicy (przodo/tyłozgięcie) albo sama masa ciała (czy jest dużo tkanki tłuszczowej) może tłumić odczuwanie ruchów dziecka. Jesli Ciebie to jednak niepokoi - można sprawdzić to na IP. 

Jak najbardziej jedz odrazu nie czekaj bo moze pozniej byc za późno i daj znac czy wszystko w porządku 

Właśnie daj znac co i jak :)

Trio i co zrobiłaś ?

Najlepszym wyjściem jest wizyta u lekarza 

Czekamy na jakieś dobre wieści 

Nawet jeśli ma to tylko poprawić komfort psychiczny byś była spokojna to również umowilabym się na wcześniejszą wizytę ;) Bo stres nie jest dobry w ciąży :) A po drugie wszystko zawsze warto sprawdzić :)