10 rad, jak nie urodzić przed terminem

Ciesze sie ze pryznalyscie mi racje :slight_smile: warto czasami uswiadomic komus ze plotki ktore sie slyszy sa jednak wcale nie adekwatne do prawdy :slight_smile:

Na pewno warto być aktywnym w ciąży, dla mnie wpływa to lepiej na kręgosłup i ciało, a przede wszystkim na mój nastrój i samopoczucie.
Jeśli chodzi o łatwość porodu to chyba wszystko zależy od prawidłowego oddechu i parcia.
Do tego położna na szkole rodzenia uczyła nas jak rozróżniać napinanie odpowiednich mięśni ciała, żeby podczas porodu nie napisać całego ciała.
Bo to bardzo męczy kobietę podczas porodu i go nie ułatwia.

Syba glownie to zalezy najwiecej od budowy ciala kobiety. Od tego jak duza jest miednica przedewszystkim. Od tego glownie uzalezniony jest bol porodowy

Syba pierw muszą być skurcze, odejść wody i być rozwarcie - wtedy można rodzic i mieć tak na prawdę juz wpływ na poród…

Hehe Samanta wlasnie boje sie tego ze u mnie moze nagle czegos zabraknac ze sie zestresuje i bedzie problem :slight_smile:

Skurcze można indukowac, rozwarcie wychodzić a pęcherz ostatecznie przebić - Iza ja trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko pójdzie samo, w zgodzie z naturą ; * ; )

Hmm rozwarcie wychodzic? No to mam nadzieje ze to moje latanie dzisiejsze pomoze :slight_smile:

niunia chodzenie mozna powiedziec ze przyspiesza porod, ale mysle ze poniekad to takze mit

Napewno skraca szyjke jesli ta juz zacznie sie skracac dlatego lekarze zabraniaja chodzenia.
Achh u mnie chyba dzisiaj znowu nic z tego… :frowning: boshe.,…

Iza jeszcze masz trochę czasu :smiley: korzystaj ze snu,wypoczywaj i w końcu zobaczysz niebawem swoją maleńką :slight_smile: Zazdroszczę Ci,bo sama chciałabym mieć taką jedną noc dla siebie bez wstawania o tej 4 i w ogóle :smiley: ale jednocześnie wyobrażam sobie jak ten brzuszek czasem ciąży :slight_smile:

wyspimy sie na emeryturze;)

Na emeryturze to ja zamierzam wnuki bawić :smiley: chociaż może moja synowa nie da mi nawet powozić wnuków więc jest szansa,że się wyśpię :smiley:

Roxi ja zamierzam na emeryturze odpoczywać :slight_smile: mieć dużo kasy i jeździć po sanatoriach :slight_smile: a nie wnuki bawić .

Ja wnuki może nie ale wnuczki jak najbardziej haha :slight_smile: Ale odpoczynek też się należy fakt. Chociaż raz w roku pojechać gdzieś na tydzień czy dwa :slight_smile:

Roxi musisz byc w takim razie lepsza tesciowa niz Twoja i wiele innych :smiley:
Zuzka Karaiby i podroze dookola swiata :smiley: Oj marzenia marzenia :smiley: Ale wiesz co zycze Ci tego :slight_smile:
a ja nie wiem co bede robic na emeryturze :smiley: Wlasciwie to tak mi do niej daleko ze nawet o tym nie mysle :smiley:

Bóg daj obym była dobrą teściową i mogła bawić swoje wnuki./. ;*

Daj Boże dożyć tej emerytury :stuck_out_tongue:

Oby nas jeszcze ta emerytura dotyczyła :smiley: Bo zaraz wymyślą,że do dnia śmierci mamy pracować :smiley:

Roxi badzmy dobrej mysli :slight_smile: jakmDuda zostanie prezydentem to maja wrocic stare zasady emerytur :wink:

oh tylko, żeby się znowu na obietnicach nie skończyło- jak to w naszym kraju bywa :slight_smile: