Weronisia no czasem to nieźle trzeba się nakombinowac
Katorga jest z takim niejadkiem ile to się trzeba nawymyślać żeby cokolwiek zjadł. Mam nadzieję, że drugie nie będzie takie wymagające 😃
Embia mówią że drugie to przeciwieństwo więc się przekonasz ;)
Dużo cierpliwości życzę :)
Embia często tak jest jak dziewczyny piszą. Chociaż ja mam troje dzieci i ten apetyt jest raczej zmienny ;) 1,5 roczniak też kiedyś miał bardziej urozmaiconą dietę, a od pewnego czasu jest dosc wybredny, więc podaję mu to co lubi żeby nie chodził głodny, ale staram się np przemycać warzywa w zupie czy drugim daniu.
mamameg ja mam wrazenie ze mój syn wiecej zjadał jak był mniejszy niz teraz,a córka do 10 miesiąca jadła wszystko,kazdy słoiczek deser obiad zrobiony przeze mnie a teraz tylko cycus i musze się nakombinowac by choc cos zjadła
Weronisia sąsiadki syn jadł wszystko a po 4 latach stał się wybrednym niejadkiem
oj człowiek przyzwyczajony ze dziecko wszystko je a potem nagle trzeba kombinować
Weronisia no trochę problematyczne
Oj tak dziecku w każdej chwili może się zmienić
U nas niestety żadnej poprawy, a wręcz przeciwnie. Mały nie chce jeść praktycznie nic od jakiegoś tygodnia. Parówka już nie, banan nie...na śniadanie czasami jeszcze zjadał budyń, teraz zje kilka łyżek i nie chce więcej. Jedyne co je to sucha bułka, winogrono i białko z jajka. A no i jakieś chrupki kukurydziane. I oczywiście mleko. Nic nie zmieniło się w jego zachowaniu, energii tyle, że nie wiem skąd ją bierze... Dzwoniłam już dziś do naszej pediatry, bo oszaleć można, ale oczywiście dużo pacjentów i dopiero na piątek mamy teleporadę....
Embia a przybiera na wadze? Jak tak może taki urok że tak je
aneczkaa006 jak byliśmy na szczepieniu pod koniec listopada to pani Doktor nawet go pochwaliła, że ładnie waży i się poprawił dużo. Bo wcześniej był na 20 ( a jak miał 3 miesiące to na 3) centylu, a teraz jest na 50. Mówi, że mimo tego, że nie je za wiele to dobrze waży.
Embia to może taki urok i nie ma co się przejmować. Ciężko powiedzieć
Może spróbuj ze słoiczkami Hipp? Mają dobre składy, są produktem ekologicznym, mojemu maluchowi naprawdę smakują, w lidlu możesz kupić w rozsądnej cenie.