Żwirek dla kota

Ktory zwirek polecacie ?
Ja jestem Team zwirek bentonitowy.

Od zawsze uzywalam Benek Lawenda. Przy wszystkich kotach. Byl super, super sie zbrylał, dalo sie go kupic w promocji, na zooplusie zawsze mialam jakies punkty znizkowe. Pachnie.
No ale on sie zepsul. Kosztuje teraz juz naprawe majątek bo 25L nie kupie taniej niz 80zl. Przy dwoch kotach( draz razy czyszczenie kuwety) taki zwirek nie starcza na miesiac. A po zbrylaniu sie nie ma widu ani slychu. Zbryla sie co prawda po zrobieniu, ale jak sie juz naklada na łopatke to rozpada sie na milion kawaleczkow i nie mozna doczyscic kuwety.
Szukam czegos lepszego.
Slyszalam ze Winston z Rossmanna jest ok, dobrze sie zbryla ale za to jest tylko zapach pudru niemowlecego ktory podobno nie pachnie wcale :rofl:
Kociary, jakich żwirkow uzywacie ?

Niestety nie pomogę ale nazwa Benek lawenda bardzo mi się podoba :rofl::rofl::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Mi też jest genialna hahah

1 polubienie

Pojęcia nie mam o czym Mamina mówi :rofl:
Nigdy nie miałam kota

Nie mam kota, więc niestety nie pomogę z wyborem żwirku. Może ktoś z kociarzy tu podpowie, co sprawdza się u nich najlepiej :yum:

Są też żwirki silikonowe, które świetnie pochłaniają zapachy i nie pylą, ale nie zbrylają się, co dla niektórych może być minus. Jeśli masz dwa koty, warto szukać czegoś mocnego, co długo utrzyma świeżość i ułatwi sprzątanie.

Ja kupuje w lidlu… bez zapachu…

No wlasnie czytalam ze behawioryści nie polecaja zwirkow silikonowych dla kotow, no poza tym sie nie zbrylaja wiec ciezej to wyjac z kuwety :rofl:

To ta firma Coshida czy jakos tak ?

Aaa chciałam polecić Benka! Ja używałam, ale właśnie dawno, więc nie wiem jak teraz cena i jakość…
pamiętam też kupowałam chyba ten z Rossmanna i był w porządku :smiling_face:

Benek byl super, mial duzy wybor zapachowy ale tez co do grubosci samego zwirku. Ale naprawde w tym roku juz mnie tak wkurzyli ze nie chce go wiecej. Place duzo a on sie pyli strasznie, osadza sie na framugach, dzwiach, nie zbryla sie prawie wcale, jedyne co to zostal ten ladny zapach

My uzywamy zwirka silikonowego i nie zamienilambym go na inny, starcza na dluzej, nie smierdzi tak z kuwety i super sie wybiera :wink:

Tak

On jest betonowy zbrylajacy sie…

Kupilam wczoraj ten z rossmanna. Co prawda on tylko 6L wiec statczy na malo. Kupilam niby o zapachu pudru niemowlecego. Nieprawda. Nie pachnie kompletnie niczym :rofl: narazie zmieszalam, czyli do starego Benka dodalam Winston. Koty sie zalatwiaja wiec chyba jest ok. No i jest na pewno tanszy. Narazie zmiana na plus. Ale musze sprobowac jeszcze z Biedronki

Straszna szkoda :confused: ja używałam go i tak od czasu do czasu, jak nie miałam pelletu, bo mi był potrzebny dla królika, więc pellet był bezpieczniejszy, ale czasami musiałam się ratować nim

Ja kupuje ten benek co jest dostępny w rossman. Nie ma zapachu ale jest spoko. Kusi mnie wypróbowanie silikonowego

Zapach pudru niemowlęcego :rofl::rofl::rofl: ciekawe z jakiej firmy bo różne pudry różnie pachną :rofl: może ty masz zapach bezzapachowego pudru :rofl:

Hahha uzywamy pudru BabyDream z rossmanna bo jest tani i lekko ale ladnie pachnie i moj maz mowi ze ten z kuwety to na pewno nie babydream :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Ten babydream ja wykorzystuję jako suchy szampon do włosów też się sprawdza :smiley::smiley: