Pierwsza faza bolońskiego jest podsmażenie marchewki, sekerka naciowego i cebuli. Uczył mnie Włoch także umiem zrobić bardzo dobrze.
I w obecnej restauracji ja uczyłam kolejne osoby :) jest zupełnie inny niż te co są w necie
Witaj na forum #teamLOVI!
Pierwsza faza bolońskiego jest podsmażenie marchewki, sekerka naciowego i cebuli. Uczył mnie Włoch także umiem zrobić bardzo dobrze.
I w obecnej restauracji ja uczyłam kolejne osoby :) jest zupełnie inny niż te co są w necie
Monia chyba będę musiała spróbować ale nie wiem czy moim to zasmakuje bo u nas przepic bardzo prosty i mało składników idzie
Zapomniałam podzielić się z Wami opinią po zrobieniu zupki. Zrobiłam wersję mięsna z innego przepisu i gotowalam zupe ok 11h. Wywar dość mocny o intensywnym kolorze ale pyszniutki i jestem skłonna uwierzyć że rzeczywiscie w pologu będzie zbawieniem. Ugotowalam 2 duże garnki, zawekowalam w słoiki i będę sobie pić po porodzie. Polecam Wam :)
Mazia na pewno będzie Wam smakować, poprawia smak ale nie ma jakiejś znaczącej różnicy a na pewno jest to zdrowsza wersja :)
Taka zupa z mięsem to już raczej rosół bądź consome :D a nie zupka mocy
Oj nie nie nie :) wersja z mięskiem też jest zupą mocy.
Swiezoupieczonamama słyszałam o tym ostatnio w szkole rodzenia.... Szczerze mówiąc jeszcze nie próbowałam,ale się cieszę,że ktoś o tym tu pisze .... Myślałam,że to po prostu rosół i będę dłużej gotować �
Nie ma opcji :D to jest consome haha
Mocno wyczuwalny jest ten seler? Bo osobiście nie lubię naciowego :(
Słyszałam o robieniu bolońskiego z zielem angielskim, jałowcem...
DwarazyH, nie jest wyczuwalny, chyba że jesteś mocno na niego wyczulona to może Ci nie podpasowac. Zawsze możesz pominac ten składnik :)
Jak o seler jednak jest go czuć
Podstawa bolońskiego sosu jest seler naciowy, marchewka i cebula :D mogę napisać Wam resztę przepisu mówię tutaj o prawdziwnym sosie bolonskim! Włoskim
Nie słyszałam o takiej zupie.
To polecam spróbować. Ja właśnie dostałam dzisiaj na nią przepis z mojej szkoły roszenia także chyba rzeczywiście jest to zupka o wielkie mocy :)
Swiezoupieczonamama ale Ty zrobiłaś z mięsem także to już nie to samo
Co Ty tak się przyczepiłas tego mięsa? :D pisałam już, że z mięsem tez jest zupa mocy, nie jest powiedziane że musi być bez mięsa. Są i takie i takie przepisy ;p
No bo jestem kucharzem zawodowym i znam się na tym kochana :D może sobie ktoś nazywać to zupa mocy ale są inne nazwy takie dla mnie bardziej top haha
W Korei mają taką zupę polecam kanał na YouTube pierogi z kimchi
Nigdy wcześniej nie słyszałam o takiej zupie. Pierwsza część wydaje się być podobna do naszego rosołu :)) w sumie jak się jest chorym to rosołek jest najlepszy to też taka prawie zupa mocy. W każdym razie dobra jest? Dziwię się że nam o niej na szkole rodzenia nie wspominali.
Taka zupa na kaca trochę 🤣
Pierwszy raz słyszę o czymś takim :)
Dla mnie zupa mocy to Rosół mamy .... z własnym makaronem.. ♥
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.