Zupa mocy - ratunek w połogu

Pierwsza faza bolońskiego jest podsmażenie marchewki, sekerka naciowego i cebuli. Uczył mnie Włoch także umiem zrobić bardzo dobrze. 

I w obecnej restauracji ja uczyłam kolejne osoby :) jest zupełnie inny niż te co są w necie 

Monia chyba będę musiała spróbować ale nie wiem czy moim to zasmakuje bo u nas przepic bardzo prosty i mało składników idzie 

Zapomniałam podzielić się z Wami opinią po zrobieniu zupki. Zrobiłam wersję mięsna z innego przepisu i gotowalam zupe ok 11h. Wywar dość mocny o intensywnym kolorze ale pyszniutki i jestem skłonna uwierzyć że rzeczywiscie w pologu będzie zbawieniem. Ugotowalam 2 duże garnki, zawekowalam w słoiki i będę sobie pić po porodzie. Polecam Wam :) 

Mazia na pewno będzie Wam smakować, poprawia smak ale nie ma jakiejś znaczącej różnicy a na pewno jest to zdrowsza wersja :) 

Taka zupa z mięsem to już raczej rosół bądź consome :D a nie zupka mocy 

Oj nie nie nie :) wersja z mięskiem też jest zupą mocy. 

Swiezoupieczonamama słyszałam o tym ostatnio w szkole rodzenia.... Szczerze mówiąc jeszcze nie próbowałam,ale się cieszę,że ktoś o tym tu pisze .... Myślałam,że to po prostu rosół i będę dłużej gotować �

Nie ma opcji :D to jest consome haha 

Mocno wyczuwalny jest ten seler? Bo osobiście nie lubię naciowego :( 

Słyszałam o robieniu bolońskiego z zielem angielskim, jałowcem...

DwarazyH, nie jest wyczuwalny, chyba że jesteś mocno na niego wyczulona to może Ci nie podpasowac. Zawsze możesz pominac ten składnik :) 

Jak o seler jednak jest go czuć

Podstawa bolońskiego sosu jest seler naciowy, marchewka i cebula :D mogę napisać Wam resztę przepisu mówię tutaj o prawdziwnym sosie bolonskim! Włoskim 

Nie słyszałam o takiej zupie.

To polecam spróbować. Ja właśnie dostałam dzisiaj na nią przepis z mojej szkoły roszenia także chyba rzeczywiście jest to zupka o wielkie mocy :) 

Swiezoupieczonamama ale Ty zrobiłaś z mięsem także to już nie to samo 

Co Ty tak się przyczepiłas tego mięsa? :D pisałam już, że z mięsem tez jest zupa mocy, nie jest powiedziane że musi być bez mięsa. Są i takie i takie przepisy ;p 

No bo jestem kucharzem zawodowym i znam się na tym kochana :D może sobie ktoś nazywać to zupa mocy ale są inne nazwy takie dla mnie bardziej top haha 

W Korei mają taką zupę polecam kanał na YouTube pierogi z kimchi 

Nigdy wcześniej nie słyszałam o takiej zupie. Pierwsza część wydaje się być podobna do naszego rosołu :)) w sumie jak się jest chorym to rosołek jest najlepszy to też taka prawie zupa mocy. W każdym razie dobra jest? Dziwię się że nam o niej na szkole rodzenia nie wspominali. 

Taka zupa na kaca trochę 🤣

Pierwszy raz słyszę o czymś takim :)

Dla mnie zupa mocy to Rosół mamy .... z własnym makaronem.. ♥