ZUM u niemowlaka

Współczuję :pensive: Taki maluszek i już tyle przeszedł…

Najgorsze że po antybiotyku było dobrze i 3 dni później znów mocz brzydki wyszedł :disappointed: może któraś robiła większą diagnostykę i podpowie co dalej czy w 100% sie słuchać nefrologa czy coś jeszcze szukać

A co lekarz na to mówi?

@_MamaKinga_1 i @P.Iwanicka moze by cos pomogly ? W tym watku pisaly o zumie, antybiotykach i probiotykach.
Przeczytalas wczesniejsze komentarze z tego watku ? Moze one jakos Cie naprowadza bo widze ze dziewczyny juz malo aktywne :pleading_face:

Czytałam czytałam.
Nefrolog chce nas położyć na oddział żeby robić pokolei badania, zacząć od rentgenu z kontrastem. Ale mówił że jak będą dobre wyniki bo do tego badania muszą być dobre, to nie będzie trzeba na oddział. Ale niestety, jutro jeszcze powtórzę mocz tak dla swojej pewności. Wzbraniam się od tego oddziału, ale chyba nie ma już wyjścia. I tak co dwa miesiące spędzam ponad tydzień w szpitalu. Najpierw poród później zum, teraz badania. Oby nic tylko nie załapałw szpitalu, bo tego najbardziej się boję.

U nas nie było tego problemu , biedny maluszek

Może niedługo dziewczyny wejdą na forum i coś więcej pomogą w tym temacie

Cześć :wink: doskonale wiem o czym mówisz , ja też się wzbraniałam przed oddziałem jak tylko mogłam ale nie warto . Z jednym synem chciałam wyjść ze szpitala i podawać antybiotyki w domu ale to nie zdało egzaminu . Oddzial był potrzebny bo jednak przy tak małym dziecku obserwacja jest bardzo ważna . Mój syn dostawał antybiotyki dożylnie , ciągle spał w ogóle zero aktywności . Spadał na wadze przez to a dodatkowo zapychały mu się żyły więc ciągle nowe wkłucia . Okropne to było ale robili wszystkie badania , usg , posiewy i jak dziecko ma problem z moczem to też sprawdzają pod kontem kwasicy . A robiłaś posiew z moczu na własną rękę czy w szpitalu ? Bo pamiętam że bardzo duża rozbieżność była między moczem pobranym cewnikiem a takim normalnym z tych przyklejanych torebeczek

Aktualnie zrobiłam 3 badania moczu bo kazał nefrolog. Mocz jest ok ale w każdym posiewie bakteria coli. 8 czerwca idziemy na oddział, najpierw badania moczu czy na pewno jest bakteria, jeśli tak, zwalczać będą bo musi mieć wyniki ładne żeby diagnozować dalej czyli te badanie rtg z kontrastem. Mieliście takie badanie?