jak długo dawałaś mleko mm ? kiedy przeszłaś na krowie ?
Jakoś ok 2roku życia. Rano dawałam krowie, na noc jeszcze mm. Teraz już daje rano i wieczorem krowie..
Ja używałam Babilon na początku ale nigdy mi się dobrze nie rozpuściło takie dziwne było jakby taki drobny piaseczek, teraz uzywam bebiko i mała go toleruje i lepiej się rozpuszcza.
My jesteśmy jeszcze za malutkie zeby zmieniać mleko na krowie ale moja sąsiadka dla swojego 6letniego syna nadal kupuje mm co dla mnie jest przesadą, bo On tylko pije mleko i je rosół
Moja ciotka tez kupowała i podawała butelkę mm przed spaniem, on miał 5lat. Ale jadł normalnie wszystko;))
Jeżeli dziecko już jakieś mm przyjęło, to raczej bym nie kombinowała ze zmianą.
A co do tego, że Bebilon i Bebiko to te same mleka, to nie do końca się zgodzę. Z jakiegoś powodu niektóre dzieci nie tolerują Bebiko, a Bebilon już tak. Niestety różnica w cenie jest dwukrotna :(
Beata krowie można po roku już podać, ale ja zaczęłam trochę później je podawać
Ze zmianami mleka trzeba ostrożnie, ale trzeba też sprawdzić, które mleko odpowiada dziecku.
U nas krowie też w użyciu ale głównie do gotowania ryżu i owsianki.
U mnie syn pije 2 butelki mleka krowiego. Rano i do spania, zależy tez o której robi sobie drzemkę w dzień, ostatnio sobie nie robi.. I zasypia za to wcześniej ;))
Mazia takie zwykłe z kartonu? I jak je podajesz? przegotowane, podgrzane ? Jak ?
Marta K jak pisałam wcześniej różnica jest jedynie w zawartości LcPufa.
Ja z kartonika podaje, podgrzane w garnku..
Czasami Maz kupi świeże w butelce :))
Kverve - czyli różnica jest :)
Czasami główne składniki czy substancje czynne w lekach mogą być takie same, a różnią się dodatkowymi składnikami i organizm już inaczej będzie przyswajał.
Beata tak UHT z kartonu podgrzewam jej normalnie to mleko i dodaję czasem ciemne kakao , a czasem tylko samo mleko ma
Mazia a podajesz 3,2% tłuszczu? Czy jakie? :)
Martyna tak tak , dla dzieci najlepiej tłuste mleko
Corka po skończonych 2 latach zaczęła pic krowie to bardzo dużo wypijała.na tydzień schodziło 12 kartonów ale ja kupowałam 1,5 czasami 2 % a przez jakiś czas dawalam to łaciate dla dzieci.
To ja też właśnie daje 3,2 % . U mnie pije rano i wieczorem ;) rano daje mleko bo spieszymy się do pr,edszkola i nie ma tego czasu żeby coś zjeść. po przedszkolu robimy drugie śniadanie
Martyna najlepiej 3.2 % tak jak Mazia pisze im bardziej kaloryczne tym BARDZIEJ się najada dziecko
ja chyba spróbuje jej dać mleko z kartonu ale może te 3,8%
Też czasami kupie ale przeważnie właśnie 3,2