Zmiana smoczka wraz z wiekiem?

No ten smoczek to też taki trochę zamiennik piersi, której teraz nie mają. Bo idziemka Ty też nie karmisz oierisa co nie z czego kojarzę?

My zmieniamy. Córeczce nie zawsze się to podoba. Szczególnie ten 18+, ale wolę, żeby nie miała wady zgryzu. 

mój narazie nie zauważył zamiany bo miał z lovi,a dostał z canpol i zaakceptował na szczęście ona 

maziulek tak tak nie karmię piersią, moja bardzo lubi smoczek, szczególnie jak usypia, potem sama wypluwa.

idziemka to tak jak u mnie :) no dla anszych maluszków to zamiennik piersi, więc niech mają go narazie by im było dobrze :) mój też potrzebuje by zasnąć, ale jak jest w wózku czy chuście to zaśnie bez smoczka 

Moja musi mieć smoczek i to nie tylko wtedy kiedy ja usypiam w ciągu dnia też 

ja nigdy nie nosiłam jej w chuście, 

w wózku jak zasypia to ma też smoczek, potem szukam bo gdzieś wypluje;p

Idziemka polecam tasiemki , zaraz smoczek znaleziony. My mamy dwie z testów i do każdego smoczka przyczepione.

Chustę też polecam, mój maluch uwielbia spacery w chuście 

Maziulek mam właśnie tylko tą zawieszkę z imieniem, tej tasiemki nie posiadam, muszę w nią zainwestować:p

Idziemka, teraz tasiemka jest do wygrania w testach :)

Fajerka ale bo ja wiem czy się uda wygrać?

U nas syn na chwilę cumka smoczek i wypluwa jak zasypia. W dzień smoczek musi być w kieszonce,bo jego. Jak idzie w nosidle to smoczek musi być w buzi. Jedzie w samochodzie smoczek w buzi. 

Waltormistka ja też zabieram wszędzie smoka;p

Ja ostatnio próbowałam po zaśnięciu przy piersi zamienić cycek na smoczek ale mały od razu go wypluwa. A już wymieniłam właśnie na większy. Czasami jak go uspakajam to właśnie na chwilę tego smoka zaciągnie i ciumka. 

Bez smoka ani rusz. 

Zdarza się że dziecko nie chce ale przyjdzie moment w którym będzie chciało i czym zastąpię? Mogę dać butelkę z wodą no ale to na długo raczej nie podziała :D

Także my również zabieramy ze sobą wszędzie. Bez niego ani rusz :d

Magda  No co ty gumowym cyckiem chcesz go oszukać;)

U nas tez czasami tak małą oszukuje ale musi dobrze w kimę wpaść, bo jest odrazu pobudka ;)

U nas smoczek zastępuje cyca więc dla niej jest jego małym sybstytutem..

U nas smoczek tez był bardzo ważny, ostatnio już dążyliśmy aby go odstawić a chociaż używać jak najmniej, ale idą ząbki i chyba córka bardzo go teraz potrzebuje

Idziemka podstawa 😂

U nas też zastępuje cyca. Natomiast wiem,że dużo mama chce jak najszybciej oduczyć korzystania ze smoczka. Ale jak nie dać,jak ten maluch sam znajdzie i zabierze. Jak się znudzi to sam odda.

Waltormistka to prawda, znam przypadki ze z dnia na dzień oddał i nie potrzebował smoka;p