Zmiana smoczka na wiekszy

Powiedzcie mi proszę, kiedy wymieniacie smoczek na większy? 

Mamy właśnie smoczki Lovi, tylko te smoczki moja córeczka pokochała. Ma już 3 miesiące a od 3 miesiąca zalecane aby już zmienić na większy. Ja próbowałam, lecz córka nie potrafi go jeszcze utrzymać, widać ze ewidentnie jest jeszcze zbyt duży. Zostajemy więc narazie przy tym mniejszym. Tylko jak długo? 

Jak długo to nie da się określić....za jakiś czas znów spróbuj podać większy.nie ma.xo się tak dosłownie sugerować wiekiem na opakowaniu.wystarczy że dziecko ma.mniejsza  buźke i długo będzie korzystała  mniejszego rozmiaru 

My zmieniliśmy chyba w 2 miesiącu, bo mój Maluch jest spory jak na swój wiek (90 centyl wagowo) i już widać było że smoczki są zameldowania, mocno się odciskały na buźce. Początkowo też nie chciał, ale po 3 dniach załapał. 

ja bym co jakis czas probowala podmieniac

My też używamy Lovi od samego początku. Co prawda nigdy nie było problemu ze zmianą na inny rozmiar...ale ja też bym co jakiś czas próbowała podmieniać. 

My jesteśmy na końcówce kompletowania wyprawki dla malucha i również zastanawia mnie jak to będzie z tymi smoczkami (końcówkami od butelek )itd.W swoim życiu miałam już dużo do czynienia z maluchami wśród rodziny i znajomych udalo mi sie zaobserwować że każde dziecko inne i czasami zdarza się tak ze maluchowi dogodzi smoczek czy butelka przeznaczona nie koniecznie na taki przedział wiekowy w jakim jest dany bąbel .My zaopatrzylismy się poki co w smoczki 0-2od lovi i kiedyś na zakupach mąż wrzucił do koszyka butelkę ja dopiero przy kasie zwróciłam uwagę na to ze jest ona od 3miesiecy ale w ostatniej chwili doszłam do wniosku że przeciez panowie tez powinni brać czynny udział w skompletowaniu wyprawki  i angażować się w to tak samo jak my kobiety i poprostu ja kupiliśmy albo się sprawdzi albo najzwyczajniej w świecie kupimy inny smoczek a tata przynajmniej ma satysfakcję z tego ze wybral cos dla syna 

Pina nie polecam od razu dawać maluszkowi butli przeznaczonej dla 3m+.ona ma większą dziurkę i noworodek może się zachlysnac. Kupcie mimo wszystko od 0m+ a ta zostaw na później. 

Poczekać z miesiąc i podjąć próbę zmiany

My zmieniliśmy dopiero jak miała 5 miesięcy, bo wcześniej był za duży dla niej 

Zmieniałam zgodnie z wiekiem dziecka, skończyła 3 msc. podałam smoczek 3-6. Bez problemu akceptuje większego smoczka. :)

Ja zmieniałam wg wieku czyli jak miała 0-2 to dwa miesiące zmieniliśmy na 0-3 a później na 3-6 a na koniec 6-18 i skończyliśmy przygodę ze smoczkiem 

Zmieniałam zgodnie z wiekiem dziecka i przeznaczeniem smoczka. Jeśli jednak syn lub córka mieli problem ze smoczkiem to na tydzień wracałam do mniejszego rozmiaru. Nie robiłam niczego na siłę. 

Myślę że musisz próbować kiedy będzie jej on odpowiadał, co jakiś czas dać spróbować i nie koniecznie zawsze trzymać się ram wiekowych na opakowaniu aczkolwiek w tych okolicach warto wymienić  

Kverve zmieniliśmy smoczki w tych butelkach na 0 bo później kolejna taka dostalam jeszcze gratis do laktatora  i mialam takie 2sztuki takze korzystaliśmy z nich odpoczątku Ale kupiłam smoczki z mniejszą dziurka