Zmiana skórna

Wczoraj zauważyłam, że wyszła mi plama w zgięciu na ręku. Nie boli mnie, nie swędzi. Trochę w tym miejscu łuszczy się skóra. Co to może być ? Wspomnę że jestem w ciąży i nie wiem czym to smarować. 

Czy ktoś tak miał ?

Najlepiej skonsultować to z dermatologiem. Nawet jeśli ktoś miał podobną zmianę nie koniecznie będzie to to samo co u Ciebie ;)

Dobrze że nie swędzi.

A może to uczulenie na jakiś pokarm? 

Myślę ze nie wygląda to źle ja bym to natluszczala nawet zwykłym linomagiem bepanthenem skóra w ciąży jest wrażliwa więc mi też czasem robily się różne niespodzianki

Monia nie  miałam takich zmian, może warto pokazać to lekarzowi prowadzącemu a on cię dalej pokieruje? 

Wizytę mam za tydzień więc pokaże. Teraz czasami trochę mnie zaswędzi. Zastanawiałam się czy to nie liszaj jakiś 

Mi się pojawiały takie plamki na rękach rękach u to zostało. Nie jestem w stanie po zdjęciu stwierdzić czy to jest podobna do tego co ja miałam ale moje to były  właśnie tak jakby takie pęknięte naczynka

W ciąży niestety mogą różne rzeczy się dziać z skóra:) nie jest to coś czym bym się jakoś mocno martwiła . Pokaz na wizycie lekarzowi o ile jeszcze nedziesz to miała

Polecam natłuścić kremem

Ja bym nie sugerowała się innymi mamami . Jesteś w ciąży i nie wszystko możesz stosować . Najlepiej gdyby ocenił to lekarz pierwszego kontaktu , później dermatolog . Ginekolog wątpię aby pomógł , bo od zmian skórnych nie jest :) Trzymam kciuki aby zeszło :) 

Monia niczego sama nie używaj i nie smaruj w ciąży. Lekarz pierwszego kontaktu na pewno pomoże.

Dziewczyny, kremy nie przenikają do krwiobiegu więc będąc w ciąży nie trzeba pytać dermatologa czy można się smarować danym kremem :) co innego jeśli po jakimś kremie pojawia się reakcja alergiczna wtedy warto skonsultować z dermatologiem lub alergologiem 

Nie wygląda to źle, ja bym spróbowala bepanthen, może jakiś inny krem nawilżający. Jeśli długo będzie się utrzymywać to raczej do lekarza rodzinnego czy dermatologa bo nie wiem czy ginekolog coś zaradzi.

Ja bym próbowała to nawilżyć jakimś balsamem albo na tłuścić oliwką dziecięcą i oczywiście z konsultować z lekarzem na kolejnej wizycie

Pokażę to ginekologowi w piątek zobaczę co mi powie. Jak poleci iść do rodzinnego to pójdę, jakoś nie jest to uciążliwe

Nie wygląda groźnie, ale kazda stosowana maść w okresie ciąży warto konsultować z swoim lekarzem bądź położną. Jedyne z czym bym zaryzykowali to maść z witamina a i Pentanolem. 

na razie mamy czekać zobaczymy jak sytuacja się rozwinie 

Monia to daj znać co wyszło:)

też jestem ciekawa. ja w ostateniej ciąży miałam mnóstwo dolegliwośći skórnych, jednak mnie strasznie swędziało i powiem wam że to było nie do zniesienia,

plamy zeszły i nie ma śladu 

Monia a coś pomogło, czymś smarowalaś czy po prostu samo zniknęło?