Zmiana płci po 15tyg

Cześć, 

w 11 tyg dość wcześnie, ale lekarz powiedział na 80% dziewczynka. Na prenatalnych Pani doktor powiedziała, że widzi chłopca tak na 70%, pokazala mi to co na Załączonym USG. to był 12 tydzień i 1 dzień. W 14 tygodniu moj prowadzący lekarz zmienił zdanie i potwierdził chłopca. Ja osobiście czuję, że będzie dziewczynka, choć będę cieszyć się z kazdej Płci. Co o tym sądzicie? slyszalyscie o przypadkach że miał Być chłopiec a jest dziewczynka? 

Takkk wiele jest takich przypadków:)

Mam znajoma co miała być chłopcem i przy porodzie niespodzianka :)

Dlatego też  wyprawkę warto uzupełniać w neutralnych kolorach :) 

Oo to nieźle :D faktycznie z wyprawką lepiej się wstrzymać. a dawno to było? przy obecnym sprzęcie cieżko mi uwierzyc, że lekarz może się pomylić :( ale jakoś nie daje mi to spokoju bo czuję ze bedzie dziewczynka ;D

Zdecydowanie to za szybko na ocenę płci. Wyrostek płciowy wygląda w 12 czy 14 tyg praktycznie tak samo. Moja prowadząca ginekolog ma też certyfikaty do robienia usg prenatalnych i w pierwszej ciąży dość szybko mi powiedziała że będzie chłopiec ale w drugiej ciąży dopiero po 18 tyg mi powiedziała że na bank chłopiec. 

Duzo zależy od lekarza i od sprzętu też.

Gratuluję ciazy :) 

Mója ginekolog nie chciała mi powiedzieć płci do 16 tyg. Mówiła że wyrostek płciowy łatwo pomylić do 16tyg. U chłopców i dziewczynek wygląda bardzo podobnie na wczesnych etapach ciąży nam dopiero powiedziano że dziewczyny na drugich prenatalnych w 17 tyg. 

Nooo 35 lat temu ;) hehe 

Dziś już sprzęt jak mówisz jest lepszy , dokładniejszy :) 

Też nie zawsze Dzieciątko do usg ułoży się tak jakbyśmy chcieli:) 

Dziękuję dziewczyny :) czekam na badania w 18 tyg :D ciekawa jestem czy lekarz nadal bedzie taki pewny bo w tym 14 to nawet napisal i do koperty włożył że chłopiec :) pytałam czy było dobrze widać, a doktor że tak 

dodam, że lekarz jest na prawdę dobry cl, ale czasem nawet najlepsi mogą się mylić :)

z tym wyrostkiem to właśnie czytałam że roznie jest, ale właśnie na tym zdjęciu z USG co wrzuciłam pani Doktor mówi że jest skierowany ku górze to chlopiec 

U znajomej również zdarzyła się niespodzianka;) z dziewczynki tuż przed porodem wyszło że chłopiec;) nam lekarz nie chciał za wcześnie powiedzieć, stosował praktykę, by od 16 tyg najwcześniej mówić o płci. I przy II prenatalnych powiedział że dziewucha . I mamy dziewuchę ;)

Twój lekarz ocenił płeć poprzez teorie NUB czyli właśnie kat odchylenia wyrostka względem kregoslupa. Nie oznacza to że widział siusiaka więc moim zdaniem to nic pewnego. Mi z NUB wychodziła dziewczynka a będę miała chlopca. Także wiele zależy od tego jak zrobione zdjęcie i jak dziecko się ułoży.

To wszystko zależy od ułożenia dziecka i czy widać narządy. u mnie była dziewczynka do 20 tygodnia, później chłopak na jednym USG, finalnie dziewczynka potwierdzona kilka razy. W tej ciąży od początku była dziewczynka i teraz na 30 tydzień dalej tak zostało. Mimo, że w trakcie lekarz mówił że słabo widać ale poczekaj jeszcze trochę bo co lekarz może mówić co innego. :)

I znajomych miała być dziewczynka, kupili wszystko na różowo a się okazało że urodził się chłopak haha zdziwienie było duże zarówno dla rodziców jak i dla lekarza ale cóż zdarza się. Po zekaj jeszcze kilka tygodni 

U mnie zawsze się sprawdziło tylko z pierwszym synkiem nie byłam na prenatalnych ale lekarz w 17 tyg powiedział mi na USG że będzie chłopak i był synek , przy drugim synku również się sprawdziło teraz w 3ciqzy byłam w 13 tyg na prenatalnych i już mi powiedział że widzi dziewczynkę i jest pewien że się nie myli ale na 95% że w 20 będzie ma 100%i jest dziewczynka. Z tego co ja widzę to bardziej wygląda mi to na chłopca, ale lepiej poczekaj na kolejne USG co powie lekarz ..

Dziękuję mamusie za podzielenie się opiniami i doświadczeniami :)

fajnie, że się dowiedziałam jak nazywa się ta teoria NUB :)

zostało mi czekać do kolejnych badań :D

Jak byłam w ciąży to nie mogłam się doczekać aby poznać płeć i zacząć kompletować wyprawkę. Pamiętam, że męczyłam mojego lekarza, ale on się uparł i stwierdził, że nie ma 100% pewności i nie chce robić zamieszania (bo może okazać się inaczej) więc mi jeszcze nie powie. Dowiedziałam się dopiero na połówkowych;). Także na pewnym etapie chyba jeszcze ciężko stwierdzić. Może i lepiej właśnie jak lekarz się chwilę wstrzyma, bo później mogą być takie sprzeczne informacje;).

U nas odrazu było widać ze chłopaki :)

Mi powiedział na tych pierwszych prenatalnych, ale nie kazał szaleć z wyprawką:D i poczekać do połówkowych. 

Mnie lekarz na początku powiedział że na 100% będzie chłopak lub dziewczynka haha

u mnie ginekolog tez był pewny na 100% że będzie chłopczyk , gdy był na urlopie poszłam do innego ginekologa i się okazało że na 100% będzie dziewczynka( i miał rację), pokazałam mu zdjęcie z zaznaczonym ,,przyrodzeniem'' a on zaczął się śmiać i powiedział że to pępowina. Także lepiej się nie śpieszyć z wyprawką dla bobasa bo można się ładnie przejechać :D 

Ależ przygody miałyście:) no właśnie tu się już nastawiany zze chłopiec a tu hop! Dziewczyna ;)))

U mnie lekarz za kazdym razem twierdzil , że będzie chłopiec i tak bylo;) u znajomych dopiero po porodzie okazało się , że zamiast syna urodziła się córka  musieli przemalowac pokój z różowego na niebieski ;)