w 11 tyg dość wcześnie, ale lekarz powiedział na 80% dziewczynka. Na prenatalnych Pani doktor powiedziała, że widzi chłopca tak na 70%, pokazala mi to co na Załączonym USG. to był 12 tydzień i 1 dzień. W 14 tygodniu moj prowadzący lekarz zmienił zdanie i potwierdził chłopca. Ja osobiście czuję, że będzie dziewczynka, choć będę cieszyć się z kazdej Płci. Co o tym sądzicie? slyszalyscie o przypadkach że miał Być chłopiec a jest dziewczynka?
Oo to nieźle :D faktycznie z wyprawką lepiej się wstrzymać. a dawno to było? przy obecnym sprzęcie cieżko mi uwierzyc, że lekarz może się pomylić :( ale jakoś nie daje mi to spokoju bo czuję ze bedzie dziewczynka ;D
Zdecydowanie to za szybko na ocenę płci. Wyrostek płciowy wygląda w 12 czy 14 tyg praktycznie tak samo. Moja prowadząca ginekolog ma też certyfikaty do robienia usg prenatalnych i w pierwszej ciąży dość szybko mi powiedziała że będzie chłopiec ale w drugiej ciąży dopiero po 18 tyg mi powiedziała że na bank chłopiec.
Mója ginekolog nie chciała mi powiedzieć płci do 16 tyg. Mówiła że wyrostek płciowy łatwo pomylić do 16tyg. U chłopców i dziewczynek wygląda bardzo podobnie na wczesnych etapach ciąży nam dopiero powiedziano że dziewczyny na drugich prenatalnych w 17 tyg.
Dziękuję dziewczyny :) czekam na badania w 18 tyg :D ciekawa jestem czy lekarz nadal bedzie taki pewny bo w tym 14 to nawet napisal i do koperty włożył że chłopiec :) pytałam czy było dobrze widać, a doktor że tak
dodam, że lekarz jest na prawdę dobry cl, ale czasem nawet najlepsi mogą się mylić :)
z tym wyrostkiem to właśnie czytałam że roznie jest, ale właśnie na tym zdjęciu z USG co wrzuciłam pani Doktor mówi że jest skierowany ku górze to chlopiec
U znajomej również zdarzyła się niespodzianka;) z dziewczynki tuż przed porodem wyszło że chłopiec;) nam lekarz nie chciał za wcześnie powiedzieć, stosował praktykę, by od 16 tyg najwcześniej mówić o płci. I przy II prenatalnych powiedział że dziewucha . I mamy dziewuchę ;)
Twój lekarz ocenił płeć poprzez teorie NUB czyli właśnie kat odchylenia wyrostka względem kregoslupa. Nie oznacza to że widział siusiaka więc moim zdaniem to nic pewnego. Mi z NUB wychodziła dziewczynka a będę miała chlopca. Także wiele zależy od tego jak zrobione zdjęcie i jak dziecko się ułoży.
To wszystko zależy od ułożenia dziecka i czy widać narządy. u mnie była dziewczynka do 20 tygodnia, później chłopak na jednym USG, finalnie dziewczynka potwierdzona kilka razy. W tej ciąży od początku była dziewczynka i teraz na 30 tydzień dalej tak zostało. Mimo, że w trakcie lekarz mówił że słabo widać ale poczekaj jeszcze trochę bo co lekarz może mówić co innego. :)
I znajomych miała być dziewczynka, kupili wszystko na różowo a się okazało że urodził się chłopak haha zdziwienie było duże zarówno dla rodziców jak i dla lekarza ale cóż zdarza się. Po zekaj jeszcze kilka tygodni
U mnie zawsze się sprawdziło tylko z pierwszym synkiem nie byłam na prenatalnych ale lekarz w 17 tyg powiedział mi na USG że będzie chłopak i był synek , przy drugim synku również się sprawdziło teraz w 3ciqzy byłam w 13 tyg na prenatalnych i już mi powiedział że widzi dziewczynkę i jest pewien że się nie myli ale na 95% że w 20 będzie ma 100%i jest dziewczynka. Z tego co ja widzę to bardziej wygląda mi to na chłopca, ale lepiej poczekaj na kolejne USG co powie lekarz ..
Jak byłam w ciąży to nie mogłam się doczekać aby poznać płeć i zacząć kompletować wyprawkę. Pamiętam, że męczyłam mojego lekarza, ale on się uparł i stwierdził, że nie ma 100% pewności i nie chce robić zamieszania (bo może okazać się inaczej) więc mi jeszcze nie powie. Dowiedziałam się dopiero na połówkowych;). Także na pewnym etapie chyba jeszcze ciężko stwierdzić. Może i lepiej właśnie jak lekarz się chwilę wstrzyma, bo później mogą być takie sprzeczne informacje;).
u mnie ginekolog tez był pewny na 100% że będzie chłopczyk , gdy był na urlopie poszłam do innego ginekologa i się okazało że na 100% będzie dziewczynka( i miał rację), pokazałam mu zdjęcie z zaznaczonym ,,przyrodzeniem'' a on zaczął się śmiać i powiedział że to pępowina. Także lepiej się nie śpieszyć z wyprawką dla bobasa bo można się ładnie przejechać :D
U mnie lekarz za kazdym razem twierdzil , że będzie chłopiec i tak bylo;) u znajomych dopiero po porodzie okazało się , że zamiast syna urodziła się córka musieli przemalowac pokój z różowego na niebieski ;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.