Witam,
Córka za dwa tygodnie skończy pięć miesięcy, do tej pory pije mleko Comfort, gdyż miała kolki i zaparcia, potem przy probie zmiany mleka na zwykły Bebilon wystąpiła wysypka oraz “suche placki” i w związku z tym mam pytanie. Czy po 6-tym miesiącu próbować ponownie przejść na zwykłe mleko czy nadal stosować Comfort?
Proponuję codzienne masowanie brzuszka nawet dwa razy dziennie. Ciepłe oklady. Nam pomógł też Sab Simplex. Kładzenie maluszka jak najczęściej na brzuszku na dwardej powierzchni. Jeżeli kolki wywołuje źle dobrane mleko to i tak trzeba je zmienić bo dzieciątko będzie się męczyć. U nas kolki powodowała silna alergia i dopiero wprowadzenie mm wyciszyło kolki. Kupka jest co dwa dni ale bez spinania się. Bolesne gazy też przeszły. Nam udało się trafić z mlekiem za pierwszym razem, ale często za pierwszym razem nie dopasuje się odpowiedniego mleczka.
ja bym spróbowała zmienić mleko. Z Bebika na bebiko nie powinno byc zbytniego problemu, a jesli sie pojawi to nie na długo… Chyba ze mleko bedzie calkowicie niedopasowane.
My zmienialismy bebiko na nutramigen i przy powolnym schodzeniu nie bylo żadnego problemu tylko lepiej. Pozniej znow nutramigen zamienialismy na bebiko tym samym sposobem i nic sie nie działo.
Przy kolkach polecam tak jak koleżanka masaze brzuszka + okłady z ciepłych pieluchy ( pieluchy grzeje sie prasujac)
Ja bym zmiane mleka skonsultowala jeszcze z pediatra ale to tylko ze wzgledu na to ze u nas położne w ośrodku to jakas pomyłka i nie mam zbytnio zaufania do nich.
Wiktoria mój syn miał taki problem. Mleko Bebilon zmieniłam na Bebiko i niestety nie było to trafione rozwiązanie. Zaparcia dokuczaly mu praktycznie odrazu po zmianie mleka. Przy takich problemach dobrze jest podawać espumisan oraz Dicoflor. Masaże i okłady również pomogą
Natan na początku pił Nan pro ha ale też męczyły go gazy i dużo ulewał.
Zmieniłam mu mleko na Bebilon i odrazu inne dziecko 
Cześć ! Mój mały był prawie od samego początku na mleku Bebiko 1, przez problemy z zatwardzeniami i gazami przeszliśmy na bebiko comfort i było z nami aż do końca 3 miesiąca, w dodatku przez kolki i gazy używaliśmy kropelek SabSimplex i problemy nasze skończyły się dzięki zmianie mleka plus kropelki, po 3 miesiącu problemy brzuszkowe już całkiem odeszły w zapomnienie 
Dziekuję za opinie!
właśnie dlatego w piątek wybieramy się do Naszej Pani pediatry 
a próbowałaś podawać koperek włoski? Hipp ma od 1 dnia życia czy od 1 tygodnia
My zaczelismy podawać koperek i masujemy brzuszek jak jest problem.
Koper nie powinien być podawany niemowlakam bo bardziej szkodzi niż pomaga
Kinga zgadzam sie z toba. No i po drugie jesli cos nie tak z mlekiem to herbatka tez nie pomoże.
Warto wybrać się do lekarza pediatry i porozmawiać o zmianie mleka.
Kiedyś probowaliśmy zmienić mleko z hipp na bebiko z tych samych powodów, dostaliśmy biegunkę, doktor powiedziała że nie do końca toleruje laktozę i zaczęło się, delicol, nan sensitive, bebilon pepti,w końcu mała nie chciała w ogóle jeść to wszystko i tylko płakała cały czas. Zdecydowaliśmy wrócić do hipp i do tego czasu jesteśmy na tym mleku, a tę objawy (ulewania i gazy) z czasem ustąpili, gdzieś po 3 mieś stawało co raz lepiej. Niedłógo skonczymy 6 mieś i już jest ok. To znaczy że było to związane z jelitkami, którę byli jeszcze niedojżałe.