Zmiana czasu a usypianie niemowlaków

I u mnie nie jest źle bo mały pada zmęczony i szybko zasypia to jeszcze wieczorem chwila dla siebie jest. A w nocy i tak jedna pobudka więc różnicy mi nie robi.

nasz dziś budził się ok 2 i 5 więc tez nie tak źle

Ile Wasze szkraby mają? Jestem podłamana, moja Martynka ma 11 miesięcy i co 2 h kp w nocy, a butla to zło i nawet kubek treningowy odrzuciła, a smoczek uwielbia :frowning:

Julek skończył 7 miesięcy i też czesto sie budzi na butle

MAM u mnie tak samo położyliśmy Antka później ale wstał o 5.30 a tak o 6.30 wstaje pol godziny na macie leży i śpi dalej do 9. Dopiero dzis nie miałam problemu zeby go przetrzymac do kąpieli zobaczymy jak wstanie :slight_smile:

Mój ma już prawie 10 miesięcy, też często się budził w nocy na kp. Ale teraz wszystko zmieniło się na korzyść. Je kaszkę ok 19.30 -20.00 i zasypia, potem budzi się dopiero ok 5, zjada mleczko z kubeczka i śpi dalej do 8 :slight_smile: trochę mi było szkoda, że zrezygnował z piersi, ale z drugiej strony od tego czasu nareszcie się wysypiam.

Odświeżam temat, bo już się zastanawiam czy zmiana czasu będzie miała wpływ na sen mojego malucha. Jak się zmnienial czas na zimowy to mały chodził wcześniej spac. Ja to u was wygląda/wygladalo?