Satysfakcję z wykonywanej pracy sprawia mi umiejętność sprostania nowym wyzwaniom.
Kiedy mam przed sobą złożoność i różnorodność zadań jakie muszę wykonać w mojej pracy.
Jestem zadowolona z pracy, która stawia przede mną ambitne (choć nie niemożliwe do wykonania) zadania. Kiedy wiem, że mogę zrobić dużo, też daje więcej od siebie, stawiam przed sobą więcej nowych wyzwań co sprawia, że sama zaczynam wymagać od siebie więcej i wolniej ulegam znudzeniu że sobie nie poradzę.
Dzięki poczuciu, że dam sobie radę w różnych sytuacjach w pracy jestem tym coraz bardziej usatysfakcjonowana.
Eskaluje we mnie poczucie, że jestem potrzebna drugiemu człowiekowi, swoim współpracownikom.
Bycie dla kogoś podporą, wsparciem, zaangażowanie z jakim zaczynam każdy dyżur składa się na satysfakcję z wykonywanej pracy.
Poczucie satysfakcji z wykonywanej pracy jest istotne nie tylko dlatego, że zwiększa jej wydajność, lecz także dlatego, że wpływa na zwiększenie jakości całego mojego życia.
Wracam do domu spokojna, brak frustracji nie powoduje dodatkowych napięć, nieporozumień na gruncie rodzinnym.
I w drugą stronę idę do pracy uśmiechnięta, gotowa sprostać różnorodnym wyzwaniom dnia codziennego w pracy.